Irritaties als je uiteten gaat. Zo wordt een hotspot een rotspot!

The Daily Dutchy is gek op hotspots en schrijft hier met veel liefde artikelen over. Over alle hotspots waar wij over geschreven hebben zijn wij enthousiast, anders zouden wij hier geen artikel over plaatsen. Echter zijn er genoeg leuke plekjes in Nederland, die er tiptop uitzien, maar die door ongemakken het bezoekje toch iets onaangenamer maken… Van verveeld personeel tot te amicaal personeel. Zo doop je een hotspot al snel om tot rotspot. Oftewel dit zijn de grootste irritaties als je uiteten gaat!

hotspot rotspot irritaties uiteten verveeld personeel

#1 ‘Verveeld’ of ‘Niet oplettend’ personeel

Natuurlijk begrijp je als geen ander, dat je iets langer moet wachten op je eten of drinken als de hele toko bomvol zit. Echter is het wel frustrerend als je lang moet wachten op de kaart en je bestelling. Vooral als je ziet dat het personeel zijn of haar tijd aan het verdrijven is met andere ‘klusjes’. Ook is het erg vervelend als het personeel niet ‘beleefd’ is en verveeld de bestelling opneemt. Hier krijg je al snel een onaangenaam gevoel van.

#2 Te amicaal personeel

Je weet wel van dat personeel, die door de knieën gaat bij het opnemen van je bestelling. Je net dat ongepaste schouderklopje geeft en het liefst bij je op schoot kruipt…

#3 Onhygiënisch

Hoe mooi het interieur er ook uitziet, als een restaurant er niet fris en schoon uitziet, dan heeft dit al veel invloed op je eerste indruk. Denk aan vieze tafeltjes, stoffige plafonds en niet gepoleerd bestek. Je hebt geen zin om bijvoorbeeld twee uur naast een tafel te dineren, die nog vol staat met afwas en etensresten van de vorige gasten.

#4 De menukaart

Over de menukaart valt veel te spreken. Het is ‘vaak’ een slecht teken als er te veel gerechten te bestellen zijn op het menu en de kaart uit maar liefst twintig pagina’s bestaat. Hierbij moet jij je maar afvragen of aan elk gerecht wel evenveel liefde wordt geschonken en hoe ‘vers’ de producten daadwerkelijk zijn. Natuurlijk geldt dit niet voor elke hotspot, maar let hier zeker op.

#5 Een “ontbrekende” menukaart

Oftewel een menukaart waarbij de helft ‘uitverkocht’ is. Nog vervelender als je net iets lekkers hebt uitgezocht en de ober achteraf pas vertelt wat er niet meer beschikbaar is… Het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren, maar het is wel zo fijn als dit van te voren wordt gezegd en niet als je de keuze al gemaakt hebt.

#6 Als je het restaurant ‘uitgekeken’ wordt

Bij sommige hotspots is het razend populair en ontzettend druk. Met gemak kunnen ze twee shifts draaien met het aanbod mensen wat bij hen wil eten. Een goed teken natuurlijk, want dit betekent dat het eten goed is. Toch is het ook vervelend als je een reservering hebt gemaakt en je binnen 1,5 uur alweer buitenstaat omdat het personeel er op aandringt dat er meer mensen staan te wachten op een tafeltje. Als je hiervan niet op de hoogte bent en gepland had een lange avond te tafelen, dan kan dit er teleurstellend zijn. Zeker als je met een grote groep komt dineren. Dan had je net zo goed bij een ‘all-you-can-eat’ vreetschuur kunnen zitten.

#7 Prijs kwaliteit

Soms heb je genoegen met kleine porties, omdat het eten zo ontzettend lekker smaakt en er veel liefde in gestoken is. Toch komt het ook vaak genoeg voor dat de prijs en kwaliteitsverhouding totaal niet overeenkomt. Oftewel je betaalt te veel voor wat je krijgt en uitmuntend lekker heeft het ook niet gesmaakt. Smaken verschillen natuurlijk wel.

Natuurlijk hoeft één van deze oorzaken een hotspot niet meteen tot een rotspot te maken, maar mocht dit meerdere keren voorkomen dan is het wel erg vervelend. Ziet een restaurant er nog zo gezellig uit, maar klopte het totaalplaatje niet? Laat het gerust even weten bij het personeel of stuur een mailtje achteraf naar het restaurant. Wij weten zeker dat jouw mening gewaardeerd wordt en het desbetreffende restaurant hier aan wil werken.

Welke hotspot is volgens jou een rotspot? Welke irritaties bij het uiteten gaan mis jij nog?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

Grootste irritaties als je uiteten gaat – hotspot – rotspot

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved