10 Healthy olijven weetjes

Olijven kun je door je eten doen, maar ook gerust eten als tussendoortje. Ze zijn supergezond vanwege de antioxidanten die ze bevatten. The Daily Dutchy’s Jamy Kok houdt niet van olijven, terwijl ze misschien toch zou moeten overwegen om dit te eten. The Daily Dutchy vertelt jou tien redenen waarom olijven o zo gezond zijn. Lees gauw verder!

thumbolijf

#1 Hart

Wellicht klinkt het ietwat vreemd, maar olijven zijn goed voor je hart. Het schijnt dat mensen die voornamelijk olijven eten een gezonder hart hebben. Tevens bevatten ze onverzadigde vetzuren die ene positief effect hebben op het hart. Het maakt het hart sterker en gezonder.

#2 Cholesterol

Door het eten van olijven blijft het cholesterolniveau op peil. Ze zijn namelijk vrij van cholesterol en hebben een hoog olieazuurgehalte. Het voordeel van een cholesterolniveau wat op peil is, is dat het de kans op aderverkalking wordt verkleind.

#3 Bloedvaten

Voor een goed hart zijn gezonde bloedvaten nodig die het bloed goed kunnen laten doorstromen naar het hart. Ze zorgen ervoor dat de concentratie triglyceriden in het bloed wordt verlaagd. Door dit proces wordt het bloedvatenstelsel minder belast.

#4 Huid

Weer zo’n wondermiddel voor je huid. Eerder hadden we het er al over dat olijven veel antioxidanten bevat. Vitamine E is een van de vele antioxidanten die je huid goed doen. Het zorgt er namelijk voor dat je huid minder snel verouderd en glad blijft.

#5 Bloeddruk

Het hebben van een te hoge bloeddruk is niet goed voor het lichaam. Ze gaan een verhoging van de bloeddruk tegen. Door een te hoge bloeddruk kun je sneller een hart- of herseninfarct krijgen.

#6 Vitaminen

Iedereen weet hoe belangrijk het is om voldoende vitaminen binnen te krijgen. Olijven zitten boordevol diverse vitaminen, waaronder Vitamine E, Vitamine D en Vitamine B1. Het schijnt zelfs dat ze vitaminen bevatten die niet gauw voorkomen en dus zeer zeldzaam zijn. Door dagelijks voldoende vitaminen binnen te krijgen blijft je lichamelijke gezondheid goed.

#7 Mineralen

Naast diverse soorten vitaminen, bevatten olijven ook veel mineralen. Denk bijvoorbeeld aan natrium, kalium, calcium en ijzer. Deze mineralen zijn zeer belangrijke bouwstoffen voor het lichaam. Natuurlijk zitten andere voedingsmiddelen ook boordevol met dezelfde mineralen, maar als je gek bent op olijven, weet je nu hoe gezond je eigenlijk bezig bent.

#8 Bescherming

Ze zijn niet alleen goed voor je uiterlijk, maar ook voor het innerlijk. Ze bieden beschermen tegen diverse organen in het lichaam, waaronder je maag, lever en gal. Door de voedingsstoffen in olijven gaan de organen beter functioneren. Hierdoor wordt de kans op eventuele verstoppingen en aandoeningen verkleind.

#9 Botten

Men denkt dat voornamelijk melk de botten en gewrichten gezond houden, maar wist je dat olijven in principe dezelfde werking hebben? Het schijnt zelfs dat ze de kans op reuma verkleinen. Dit neemt niet weg dat mensen die reuma hebben, niet voldoende hiervan eten. Maar het heeft wel degelijk een positief effect op je botten.

#10 Pijn

Het is moeilijk om te geloven dat olijven een paracetamol kunnen vervangen, maar het schijnt dat ze een pijnstillende werking hebben en dus perfect kunnen werken als pijnstiller. Als je in het vervolg hoofdpijn hebt kun je dus misschien gewoon een paar van die groene of zwarte vriendjes eten in plaats van een paracetamol te nemen.

Wist jij dat olijven zo krachtige werking op het lichaam hebben?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved