10x De voordelen van zwarte peper

Met een snufje zout en peper, krijgt je gerecht meer smaak. Hoewel te veel zout niet echt gezond voor je is, heeft zwarte peper aanzienlijk meer voordelen voor je gezondheid. Een snufje minde zout en een snufje meer peper zullen we maar zeggen… Peper is goed voor je lichaam en het bevat zelfs Vitamine C. Wij zetten de 10 voordelen voor je op een rij.

#1 Spijsvertering

Het is van groot belang om goed te kauwen op je eten. Voldoende vocht innemen is ook erg belangrijk voor ons lichaam. Zwarte peper bevordert de hoeveelheid speeksel dat wordt aangemaakt in ons lichaam. Door het aanmaken van voldoende speeksel verteert ons lichaam voedingsmiddelen nog beter.

#2 Verbetert opname van voedingsstoffen

Door het eten van peper neemt je lichaam veel voedingsstoffen op uit eten die belangrijk zijn voor je lichaam. Waaronder Vitamine B12, bètacaroteen en selenium. Daarnaast bevordert het eten van peper de werking van je lever. Hierdoor kan je lichaam beter voedingsstoffen uit diverse voedingsmiddelen opnemen.

#3 Voeding voor de hersenen

In zwarte peper zit een stof met de naam ‘piperine’. Uit recent onderzoek is gebleken dat deze stof ervoor zorgt dat dit werkt als medicijn tegen depressie. Het eten van zwarte peper zorgt ervoor dat er meer endorfine vrijkomt. Deze stof verlicht de pijn en verbetert je stemming.

#4 Middel tegen hart- en vaatziekten

Zwarte peper bevat twee stoffen, die ontstekingsremmende eigenschappen bezitten. Deze ontstekingsremmende eigenschappen zorgen gaan ontstekingen in de vaatwanden en het hart bestrijden. Tevens helpt het ook om je cholesterol te reguleren.

pepthumb

#5 Bescherming van de huid

Zwarte peper helpt om verouderingsverschijnselen te voorkomen. Het beschermt je huid tevens tegen uv-straling. Uiteraard moet je wel blijven smeren als je in de zon gaat!

#6 Bestrijding tegen kanker

Alsof we al niet genoeg voordelen hebben genoemd, bevat peper ook een aantal stoffen die de groei van kankercellen mogelijk kunnen remmen.

#7 Bloeddruk

De mineralen die peper bevat, waaronder kalium, calcium en ijzer, helpen om de bloeddruk in het lichaam laag te houden.

#8 Griep en verkoudheid

Zwarte peper werkt als een milde antibiotica waardoor het griep en verkoudheid bestrijd. Bovendien zorgt het ervoor dat je gaat zweten, door deze werking wordt het slijm in de borst en neus losgemaakt.

#9 Goed voor het gebit

Tevens zorgt zwarte peper ervoor dat je gebit sterker wordt en voorkomt gaatjes en tandbeden. Dit doordat peper endorfine bevat, een stof die pijn verlicht. Zo kan het ook goed dienen als middel tegen kiespijn.

#10 Helpt bij afvallen én aankomen

Doordat zwarte peper de vetverbranding bevordert, helpt het bij afvallen. Echter stimuleert peper je smaakpapillen waardoor je meer trekt krijgt in eten. Lekker tegenstrijdig hè?

Wist jij al dat zwarte peper zo goed voor je is?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Devoedzamekeuken/ mens-en-gezondheid
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved