10 Manieren om vettig haar te voorkomen

Niemand houdt van vet haar… Het ziet er vaak vies en onverzorgd uit, terwijl dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. Door je coupe de frituur, voel jij je dan ook vaak meteen onverzorgd . Met als resultaat, dat je te vaak je haren wast of voor de droogshampoo gaat, ook al is er uit onderzoek gebleken dat het beter is om je haar zo min mogelijk te wassen. De hamvraag is uiteraard, hoe voorkom je vettig haar? The Daily Dutchy knows best en vertelt je daarom aan de hand van 10 manieren hoe jij je manen zo lang mogelijk fris en fruitig houdt! 

vet haar

#1 Wassen

Er zijn diverse factoren waardoor je haar vettig aanvoelt. Te vaak je haar wassen kan een oorzaak hiervan zijn, omdat de hoofdhuid dan niet kan uitdrogen. Wellicht klinkt dit ietwat vreemd, maar door je haar te vaak te wassen wordt er meer talg aangemaakt en talg is dé vette boosdoener, waardoor je haar snel viezig en vet aanvoelt. Was je dagelijks je haar? Probeer jezelf dan aan te leren om het voortaan om de dag te doen en het liefst nog minder…

#2 Producten

Wees je ervan bewust dat diverse soorten producten je haar niet goed doen. Mousse, haarlak, gel en wax kunnen ons haar verzwaren en vervuilen. Voor vrouwen met vet haar wordt het gebruiken van dit soort producten dan ook afgeraden, omdat het haar hierdoor niet veel beter zal worden. Droogshampoo kan de oplossing zijn voor vet haar, maar let er alsjeblieft wel op, dat je een droogshampoo gebruikt van goede kwaliteit. Als we TikTok moeten geloven, krijgen veel vrouwen van bepaalde merken droogshampoo kale plekken!

#3 Warmte

Je haar föhnen is na het douchen een vaste gewoonte geworden en er zijn genoeg vrouwen, die van stijlen en krullen hun dagelijkse bezigheid maken. Je kijkt vast niet raar op, dat warmte slecht is voor je haar? Door de warmte van je föhn, stijltang of krultang krijgt wederom talg weer een extra zetje in de rug om te groeien en je coupe weer frituur te maken. Daarbij raden wij je aan om tegen uitdroging van de warmte van de föhn ook een voedend haarmiddel te gebruiken.

#4 Borstelen

Oké, we weten inmiddels dat te vaak je haar borstelen ervoor kan zorgen dat het haar afbreekt. Maar om mooi en glanzend haar te krijgen is het zeker aan te raden. Zorg ervoor dat je voor het slapen gaan je haar borstelt met ongeveer vijftig slagen, dan zal je merken dat je haar de volgende ochtend mooi is en zacht aanvoelt. Kam echter nooit je haar vlak na het wassen als het je haar nog nat is!

#5 Punten

De juiste haardproducten aanschaffen voor jouw type haar is al een klus op zich, maar weten hoe je de desbetreffende producten gebruikt is zeer belangrijk. Wanneer je conditioner of een haarmasker gebruikt is het goed om te weten, dat je het in de haar punten moet aanbrengen en niet moet verdelen over het hele haar. Een veelvoorkomende fout, maar na het lezen van dit artikel maak je die fout nooit meer. De puntjes mogen namelijk best wat “vet” gebruiken, maar hoe dichter je bij de hoofdhuid komt, hoe sneller je haren in vette manen veranderen. Ps. wij zijn echt fan van de producten van Olaplex!

#6 Aanraken

Aan je haar zitten doen we voornamelijk onbewust, maar veel vrouwen zitten ook bewust aan hun haar. Te veel aan je haar zitten is niet goed, omdat het wederom de talgproductie bevordert. Inmiddels weten we dat talg ervoor zorgt dat je haar vettig aanvoelt. Je kunt je haar vastbinden om op die manier minder vaak aan je haar te zitten. Maak bijvoorbeeld een knot of een hoge paardenstaart. Ook kan een leuke haarband je een handje helpen!

#7 Zorgvuldig

Voor de een is het vanzelfsprekend, voor de ander is het nieuw. Niet iedereen is zorgvuldig in het kiezen van zijn of haar haarproducten. Als jouw vriendin bepaalde haarproducten gebruikt voor haar haar, wil het niet meteen zeggen dat dit ook goed is voor jouw haar. Vraag desnoods aan een kapper of haarspecialist welke soort haarproducten het meest geschikt zijn voor jouw type haar. Zo weet je zeker dat je in het vervolg de juiste haarproducten aanschaft.

#8 Hoofdhuid

Je mag jezelf best weleens vertroetelen, zo ook je hoofdhuid. Het gebruiken van een haarmasker kan ervoor zorgen dat het haar minder vettig aanvoelt. Let er wel op dat je het masker goed moet laten intrekken in het haar, anders heeft het weinig zin. Ook is het belangrijk het haarmasker goed uit te spoelen.

#9 Droogshampoo

Normaliter wordt droogshampoo gezien als een wondermiddel voor vettig haar. Je coupe de frituur verdwijnt als sneeuw voor de zon. Helaas is het tegendeel bewezen: droogshampoo zorgt ervoor dat de talgproductie minder wordt, maar het helpt niet om het haar minder vettig te maken. Uiteindelijk wordt je haar dus niet minder vettig door droogshampoo, maar kan het een van de oorzaken zijn waardoor het vettig aanvoelt… En zoals we hierboven al vertelde, zijn er verschillende droogshampoos, waar vrouwen enorme haaruitval en kale plekken van kregen!

#10 Azijn

Een beauty tip uit eigen keuken! Hoe gek het ook klinkt: in azijn zitten diverse soorten ingrediënten waardoor je haar mooi wordt en gaat glanzen. Door azijn in het haar aan te brengen verwijder je al het vuil en maak je het haar vrij van talg. Zorg er wel voor dat je het azijn goed uitspoelt.

Bye coupe de frituur! Hoe goed verzorg jij jouw haar?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2022 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved