10 Redenen om meer hummus te eten!

Hummus is ongelooflijk lekker en bovendien ook nog eens supergezond! Je kunt het gemakkelijk gebruiken als broodbeleg, eten als lunch of zelfs als lekker tussendoortje. Zo kun je het gebruiken als een soort sausje om te dippen met diverse soorten groenten of met een lekker pitabroodje. The Daily Dutchy knows best en vertelt je waarom je een nog grotere fan van hummus moet worden. Benieuwd? Lees gauw verder!

hms

#1 Verzadigd

Doordat het boordevol proteïnen zit krijg je na het eten een verzadigd gevoel. Voedingsmiddelen die je een verzadigd gevoel geven zorgen ervoor dat je minder snel trek krijgt en dus minder snel geneigd bent om tussendoor te gaan snoepen.

#2 IJzer

Naast proteïnen zit hummus ook boordevol ijzer. Mensen met een laag bloedsuikerspiegel hebben moeten ook veel vlees eten om hun bloedsuikerspiegel op peil te houden. Voor de vegetariërs onder ons kun je vlees gemakkelijk vervangen door hummus.

#3 Cholesterol

Een te hoog cholesterolgehalte is niet goed voor het lichaam. Om je cholesterolgehalte te verlagen is het aan te raden om (meer) hummus te gaan eten. Uit onderzoek is gebleken dat dit wel degelijk effect heeft op je cholesterolgehalte, aangezien je lichaam op die manier minder vet aanmaakt.

#4 Divers

Wie van hummus houdt zal nooit gauw uitgekeken raken. Je hebt het in allerlei soorten smaken, bijvoorbeeld met bieten, groente of paprika. Van deze overheerlijke smaken ga je geheid watertanden!

#5 Mediterranen dieet

De kans op hart- en vaatziekten kun je verkleinen door je vast te houden aan een zogeheten mediterrane dieet. Het desbetreffende dieet bestaat voornamelijk uit olijfolie, noten, bonen, vis, fruit, groenten en kikkererwten. Mensen die bekend zijn met humus weten dat hummus van kikkererwten wordt gemaakt.

hummusthumb

#6 Beleg

Ben je een beetje uitgekeken op al het beleg wat je normaliter op je brood aanbrengt of wil je simpelweg iets nieuws uitproberen? Hummus dient ook perfect als broodbeleg! Niet alleen is het erg lekker, het is ook nog eens supergezond. Win-win!

#7 Simpel

Eerder werd er al gezegd dat hummus van kikkererwten wordt gemaakt. Mocht je geen zin hebben om naar de supermarkt te gaan of je wilt gewoon experimenteren, dan kun je heel gemakkelijk zelf je eigen hummus maken. Het enige wat je aan de kikkererwten moet toevoegen zijn olijfolie, tahin, limoensap en knoflook. Verder kun je zelf de desbetreffende ingrediënten toevoegen die jij lekker vindt.

#8 Indruk

Maak indruk door tijdens een verjaardag of gewoon tijdens het avondeten met een stuk brood zelfgemaakte hummus te serveren! Dit staat een stuk leuker dan een standaard pakje kruidenboter van de supermarkt of knoflooksaus. Bovendien is hummus een stuk gezonder en weet je wat erin zit als je het zelf hebt gemaakt.

#9 Gezond

Als je hummus wilt eten is het aan te raden om het zelf te maken aangezien je dan weet wat erin zit. Humus uit de supermarkt lijkt in de eerste instantie erg gezond, maar er zijn allerlei dingen toegevoegd waardoor het langer houdbaar blijft en beter op smaak. Maak zelf je eigen hummus met diverse gezonde ingrediënten en geniet!

#10 Tussendoortje

Als je in de middag zin hebt om iets te gaan eten kun je het beste hummus eten. Hummus stilt namelijk je hongergevoel. Niet iedereen vindt hummus lekker, maar als je het op de juiste manier eet ga ook jij van hummus houden. Wij zijn in ieder geval fan!

Eet jij ook graag hummus?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Archief Ondertussen
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved