10 Redenen om minder make-up te dragen

Ware schoonheid zit vanbinnen. Oké, wellicht klinkt dit ietwat cliché en veel vrouwen zijn het er dan ook niet mee eens. Want het oog wilt ook wat, nietwaar? Mooie kleding dragen en jezelf mooi opmaken is van groot belang voor elke vrouw. Voor ons is het belangrijk om er goed uit te zien, of dit nou is voor een dag op werk of voor je studie. Tegenwoordig zijn we steeds meer met ons uiterlijk bezig en make-up hoort daarbij. Hoewel er ook genoeg vrouwen zijn die weinig of zelfs geen make-up dragen. The Daily Dutchy vertelt jullie dan ook tien redenen waarom het eigenlijk helemaal niet nodig is om make-up te dragen. Lees gauw verder!

eyelash-curler-1761855_1920

#1 Huid

Wellicht kun je je hierbij wel iets bij voorstellen, maar het dragen van een dikke laag make-up doet je huid allesbehalve goed. Door het dragen van make-up kan je huid niet goed genoeg ademen. Mensen die weinig tot geen make-up dragen hebben een huid die veel beter kan ademen. Bovendien wordt je huid op die manier gevoed door de zon en de buitenlucht.

#2 Bed

Yep, voordat je naar bed gaat zal je toch eerst echt die laag make-up van je gezicht moeten halen door middel van de juiste reinigingsmiddelen. Jammer genoeg zit hier vrijwel altijd behoorlijk veel tijd in. Door het dragen van minder make-up bezorg je jezelf automatisch minder werk in de avond. Hierdoor kun je op tijd naar bed gaan en goed uitgerust wakker worden willen we natuurlijk allemaal!

#3 Spiegel

Is het jou ook opgevallen wanneer je make-up draagt, je onbewust vaker in de spiegel kijkt? Het is natuurlijk van groot belang dat je eyebrows on fleek blijven en je make-up niet uitgelopen is. Even gauw je lippenstift bijwerken is dan ook een van de dingen die jij regelmatig doet als je make-up draagt.

#4 Wrijven

Soms heb je niet altijd door dat je make-up draagt, zeker niet als het dragen van make-up een dagelijkse routine voor je is geworden. Het wil dan ook nog weleens voorkomen dat je per ongeluk in je ogen wrijft en op die manier je make-up ruïneert. Ai… Opletten dus!

redenen om minder make-up te dragen

#5 Films

Titanic, What dreams may come… En ga zo maar door. Bepaalde films zijn absolute tranentrekkers en je kunt jezelf dan ook moeilijk bedwingen om geen traan weg te pinken. Nadeel is wel dat je op die manier je ogen aanraakt gedurende het wrijven en je je make-up weer moet bijwerken. Zucht.

#6 Slapen

Geloof het of niet: maar vrouwen die make-up dragen staan extra vroeg op om hun make-up te doen. Je make-up doen is namelijk niet zo gedaan, maar er zit echt tijd en moeite in. Realiseer je dus dat wanneer jij geen of weinig make-up draagt, deze tijd kunt besteden door langer uit te slapen. We like it!

#7 Regen

Helaas komt gedurende dit seizoen voornamelijk een regenbui voor waar je niet altijd op voorbereid bent. Dit kan nog weleens slecht uitlopen voor je make-up, dus zorg ervoor dat je voldoende make-up en een spiegel bij de hand hebt zodat je het op elk gewenst tijdstip kunt bijwerken.

#8 Chemisch

Realiseer je wel dat make-up diverse soorten chemicaliën bevat waar je huid niet goed op kan reageren. Sommige vrouwen kunnen last krijgen van een allergische reactie als ze veel make-up dragen of last krijgen van jeuk. Jammer maar helaas, dan is je huid gewoon niet geschikt voor make-up.

#9 Duur

Naast de vaste lasten, besteed jij jouw geld ook graag aan kleding… En make-up. Natuurlijk, er zijn veel diverse soorten merken, je kunt make-up zo duur maken als je zelf wilt. Maar de goedkope merken zijn vaak niet goed genoeg of blijven niet lang genoeg zitten op je huid. Veel vrouwen hebben dan ook een voorkeur voor een ietwat duurder merk, omdat ze dan garantie hebben dat het goede make-up is. Maar goed, goed voor je portemonnee is dan weer een ander verhaal…

#10 Dieren

Ongetwijfeld ga je dit zeer confronterend vinden, maar de meeste make-up producten zijn getest op dieren. De dieren die worden getest kunnen hierdoor erge verwondingen aan overhouden of zelfs komen te overlijden. Als echte dierenvriend ga je hiermee niet akkoord, toch? Draag dus geen make-up!

Ga jij weleens make-uploos de deur uit?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Vrouw / Margriet
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved 

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.