Dit zijn de 9 leukste sportscholen van Amsterdam

Wil jij je sportroutine weer oppakken en ben je op zoek naar een fijne sportschool? Amsterdam barst uit zijn voegen van de sportscholen, de een nog hipper dan de ander. Gaat jouw voorkeur uit naar een exclusieve gym of sport jij liever zonder al teveel poespas? Of je nu op zoek bent naar een intensieve CrossFit-workout, een super deluxe gym of gewoon een fijne plek om je hoofd leeg te maken, wij hebben de leukste sportscholen van Amsterdam voor je verzameld.

leukste sportscholen Amsterdam - luxe gym

We hebben niet alleen een overzicht van leukste sportscholen in Amsterdam voor je verzameld, maar ook van de fijnste yogascholen.

#1 CrossFit Amsterdam

Ben jij graag in de weer met gewichten en vind je het fijn om hierin begeleid te kunnen worden door een professionele trainer? Dan ben je bij CrossFit Amsterdam aan het juiste adres. Deze sportschool biedt een unieke crossfit experience, waarbij professionele instructeurs je kunnen helpen bij het behalen van jouw persoonlijke fitnessdoelen. En werk jij in de gym behalve aan je lijf ook graag aan je sociale netwerk? Ook dan ben je hier op de juiste plek, want de sportschool organiseert met regelmaat competities en community events.

Karperweg 39

#2 David Lloyd

Uiteraard mag ook David Lloyd niet aan het overzicht van leukste sportscholen ontbreken. Bij deze luxe sportschool vindt je namelijk niet alleen fitness, maar ook vele andere faciliteiten, zoals zwembaden, tennisbanen, sauna’s en vele soorten groepslesjes, zoals yoga, pilates en HIIT klasjes. En heb je kinderen, maar kan de oppas even niet? Geen probleem, want David Lloyd beschikt ook over een kinderopvang. Zo heb je nooit meer een excuus om niet te kunnen sporten.

Overtoom 557

#3 TrainMore

Met ontelbaar veel vestigingen, is TrainMore niet meer weg te denken uit de stad. Ook hier vind je een uitgebreid aanbod aan cardio- en krachttoestellen, groepslessen en personal trainingsmogelijkheden. Iedere vestiging van deze gym heeft zijn eigen unieke faciliteiten en sfeer, maar één ding hebben alle vestigingen met elkaar gemeen. Elke keer als je traint en incheckt met je persoonlijke tag, ontvang je één euro korting op je maandelijkse abonnementskosten. Wanneer je vaak traint, kan dit dus al gauw lekker oplopen. Maar dat is nog niet alles, want naast de ‘standaard’ vestigingen, vind je op de een aantal locaties een heuse Black label gym. Bij deze vestigingen vind je naast de normale fitness een aantal fancy extra’tjes, zoals een DJ. En zeg nou zelf: dat maakt het sporten toch een stukje leuker?

#4 Saints & Stars

Ben je op zoek naar een sportschool in Amsterdam die zich richt op meer dan alleen een fit lijf? Dan is Saints & Stars misschien wel de perfecte match voor jou. Deze exclusieve gym richt zich met hun holistische aanpak namelijk op zowel de mentale, emotionele als fysieke gezondheid van hun members. Maar dat is niet de enige reden om een abonnement bij Saints & Stars af te sluiten, want ook het donkere, club achtige interieur, de verse geperste juices na afloop en de prachtige kleedkamers zijn een ware beleving op zich.

Gerrit van der Veenstraat 38 / 2e Constantijn Huygensstraat 41

#5 The Workout Lab

Op zoek naar een sportschool in Amsterdam waar je kunt knallen met functional training? Probeer dan The Workout Lab eens uit! Deze trendy gym biedt een breed scala aan groepslessen, van High Intensity Interval Training en krachttraining tot yoga en spinning. Ondanks de vele verschillende lessen is er één ding dat ze allemaal met elkaar gemeen hebben en dat is de professionele begeleiding en focus op resultaten. Ook fijn: na een stevige sportsessie, kun je lekker tot rust komen in de sauna of een koffietje bestellen aan de bar. En het beste van alles? Ze bieden flexibele abonnementen zonder opzegtermijn. Want zeg nou zelf, niemand heeft toch zin om onnodig lang vast te zitten aan een abonnement waar je geen gebruik meer van maakt?

Baarsjesweg 289H

leukste sportscholen amsterdam

#6 BTY CLB

Wanna build a booty? Dan is een membership bij BTY CLB iets voor jou. De Amsterdamse gym staat namelijk geheel in het teken van – je raad het al – the booty. Denk hierbij aan lesjes zoals Booty Bootcamp, Booty Burn, en Booty Barre. Tijdens deze workouts werk je op de lekkerste beats aan het versterken van je been- en bilspieren. Alles voor het trainen van de perfecte booty. En wil je liever wat meer persoonlijke begeleiding? Ook dat is mogelijk met de personal training programma’s. Ander bijkomend voordeel is dat er behalve de vestiging in Oost ook lessen in de Chin Chin Club gegeven worden. Leuker dan dit wordt sporten wat ons betreft niet.

Oranje-Vrijstaatkade 21 / Rozengracht 133 (Chin Chin Club)

#7 VondelGym

Natuurlijk mag ook het hippe VondelGym niet ontbreken aan dit rijtje van sportscholen in Amsterdam. Ook deze sportschool richt zich op een meer holistische aanpak en biedt naast fitness en groepslessen ook mindfulness lessen en personal training, waarbij zowel de lichamelijke als emotionele gezondheid centraal staan. En wil je graag wat gewicht verliezen? Dan kun je bij VondelGym deelnemen aan een speciaal hiervoor ingericht programma, waarbij je aan de hand van een op maat gemaakt voedings- en trainingsadvies aan de slag gaat met jouw doelen.

Eduard van Beinumstraat 110 / Overtoom 143 / Wibautstraat 131

#8 Zuiver Amsterdam

Bij het lezen van deze naam, denk je wellicht eerder aan de sauna dan aan de sportschool. Toch is niets minder waar, want naast sauna staat Zuiver ook bekend om haar uitgebreide gym, waar je naast fitness terecht kunt voor een aanbod aan maar liefst meer dan 60 groepslessen per week. Het grootste voordeel van sporten bij Zuiver? Na je training kun je met korting genieten van de heerlijke sauna’s en baden. Dus heb je een keer niet zo’n zin om te gaan? Beloon jezelf na afloop dan met een uitgebreide saunasessie.

Koenenkade 8

#9 FemmeGym

Soms ligt de drempel om een sportschool binnen te stappen, na een tijd niet getraind te hebben bijvoorbeeld best hoog. Geloof ons, je bent niet de enige die hier last van heeft. Een sportschool, die wij je dan zeker aanraden is FemmeGym. Hier heb je meteen een welkom gevoel, sport je met dames van alle niveaus en leeftijden en gaat het niet zo zeer om de hipste sportoutfits en het strakste lijf. Een gym waar wij graag komen en altijd met een goed gevoel de deur uit wandelen. Ook hebben ze hier een fijne sauna en het is dus een lady’s only locatie.

Vancouverstraat 6HS

Wij mogen de leukste sportscholen van Amsterdam dan voor je hebben verzameld, maar raden je wel aan om altijd eerst een proefles te doen. Zo weet je zeker of een sportschool bij jou past en of jij het ook een fijne sportschool vindt. Mis je een sportschool in dit lijstje met de leukste sportscholen van Amsterdam? Laat het ons vooral weten en we voegen hem toe!

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

sportscholen Amsterdam verzameld – overzicht sportscholen Amsterdam – fijne sportschool Amsterdam

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.