10 Redenen waarom biologisch eten ‘beter’ is

Biologisch eten zie je overal verschijnen. Vroeger zagen we biologische producten voornamelijk in kleine winkeltjes en speciaalzaken, maar tot op heden kun je gerust naar de supermarkt voor biologisch producten. Tegenwoordig is het moeilijk te achterhalen wanneer iets nou werkelijk biologisch is. Als consument zijnde is het daarom verstandig om je vast te houden aan het Nederlandse en Europese keurmerk. The Daily Dutchy knows best en vertelt jou waarom het een goed en gezond idee is om vaker biologisch te eten. Lees gauw verder!

bessen

#1 Bestrijdingsmiddelen

Op bijna alle soorten fruit en groente zitten bestrijdingsmiddelen. Wij stellen jullie alvast gerust door te vertellen dat biologisch eten onbespoten is. Dit houdt in principe in dat je de schil van bijvoorbeeld een aardappel of appel gewoon kunt eten. Bij diverse soorten fruit en groenten gaat het bestrijdingsmiddel gewoon door de schil heen. Vraag jezelf maar even af of het wel nut heeft om in het vervolg je fruit te wassen…

#2 Voedingsstoffen

Geloof het of niet, maar in de schil van een appel of aardappel zitten ongelooflijk veel voedingsstoffen. Door de schil weg te gooien krijg je minder van deze voedingsstoffen binnen. Denk bijvoorbeeld aan vitaminen, mineralen en aminozuren. Het grootste voordeel van biologisch fruit is dat je het dus prima met schil en al kunt eten.

#3 Genetisch gemanipuleerd

Veel soorten fruit en groenten zijn genetisch gemanipuleerd. Dit houdt in dat de erfelijke eigenschappen van het desbetreffende fruitsoort of de groente zo is gemanipuleerd dat het er beter uitziet of beter smaakt. Bio eten is in tegenstelling tot gewoon eten niet genetisch gemanipuleerd.

#4 Lekker

De voornaamste reden waarom veel mensen er minder moeite mee hebben om over te stappen naar een ecologische maatschappij, is omdat biologisch eten ook daadwerkelijk écht lekkerder smaakt dan gewoon eten.

#5 Gif

Het is logisch dat wanneer men meer biologisch zou eten, er minder gif wordt gebruikt in de fruitsector. Voor de mensen die zich veel bezighouden met het milieu is dit absoluut een must, aangezien de aarde er ook een stuk beter van wordt wanneer er minder gif wordt gebruikt.

graan

#6 Ziektekosten

Door voldoende vitaminen binnen te krijgen wordt je immuunsysteem beter. Het is dus logisch dat je van gezond eten minder snel ziek wordt. Hierdoor hoef je minder snel naar de huisarts voor vervelende kwaaltjes, waardoor je automatisch minder ziektekosten betaalt. Een win-win situatie, nietwaar?

#7 Behandeld

Bij het maken van biologisch eten wordt de mens, dier en het milieu goed behandelt. Wellicht een prettig idee voor veel mensen die overwegen om naar biologisch eten over te stappen. Bij niet-biologisch eten worden diverse chemische stoffen gebruikt om bepaalde ziektes tegen te gaan. Vergeet niet dat veel soorten fruit en groente ook bepaalde stoffen bevatten.

#8 Ogen

Je hebt ongetwijfeld weleens in een film of serie gezien dat een vrouw schijven komkommer op haar ogen legt. En dat is niet voor niets! Schijven komkommer op je ogen helpen om wallen tegen te gaan. Soms heb je onvoldoende slaap gehad en dan is het fijn om een wondermiddel bij de hand hebben die snel werkt.

#9 Gezondheid

Voor veel mensen is het niet helemaal duidelijk of biologische voeding nou gezond of slecht is. In principe verschilt de hoeveelheid vitaminen in biologisch en niet-biologisch niet zo heel veel. Het echte verschil hangt af van de hoeveelheid gifstoffen er in het desbetreffende product zit.

#10 Kwaliteit

Voor het maken van biologisch voedsel wordt onder andere het milieu beter behandelt, dit werd in een van de voorgaande punten al eerder benoemd. Ook tref je in biologisch voedsel geen bestrijdingsmiddelen aan. Hierdoor is de kwaliteit en de smaak van biologische producten beter dan van niet-biologische producten.

Eet jij ook biologisch?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Mens en Gezondheid / Bedrock
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved