10 Tips voor een geordend bureau

Eerder schreven we al over ’10 waardevolle opruimtips’ en dat opruimen in principe een kwestie is van dingen op hun oude plek terugzetten is. Deze gouden regel geldt voor alles in het huis, zo ook je bureau. Je bureau is een plek waar gemakkelijk rommel kan achterblijven, zeker als je dagelijks werkt achter je bureau voor je studie of je baan. The Daily Dutchy geeft jullie tien tips hoe jij voortaan niet meer tegen een rommelig bureau hoeft aan te kijken. Lees gauw verder!

#1 Behoefte

Denk eens even logisch na. Wat heb je nu echt nodig wat er op je bureau ligt? Niemand schrijft immers met vijf verschillende pennen en drie notitieblokken zijn ook een beetje overbodig. Probeer dus om dingen op je bureau te laten waar je echt gebruik van gaat maken. Dingen die je dus nodig hebt. Op die manier zorg je ervoor dat je bureau niet vol ligt met allerlei materialen.

#2 Opladen

Vanzelfsprekend dat je laptop of tablet op een gegeven moment leeg raakt. Niets is zo vervelend als een stekker die kriskras op je bureau ligt. Probeer daarom een vaste plek voor je oplaadstation te creëren. Een vaste plek waar jij jouw adapter altijd weer kunt terugvinden. Iedereen weet immers dat zodra je iets nodig hebt, het altijd kwijt bent. Met deze tip gaat dat gegarandeerd niet meer gebeuren!

#3 Veelgebruikte items

Wat je ook doet achter je bureau, iedereen weet voor zichzelf welke items hij of zij het meest gebruikt. Wees dan zo verstandig om de desbetreffende items binnen handbereik te houden in plaats van ze ergens op te bergen. Op deze manier kun je er gemakkelijk bij en zoek je je niet een ongeluk.

#4 Elektronica

Zojuist werd er al benoemd dat het verstandig is om je oplaadstation op een vaste plek te houden. Let wel, gelieve niet op het bureau. Niets is zo vervelend als werken achter je laptop, terwijl je naast je verschillende draden ziet die in elkaar zijn verstrengeld. Weg ermee! Zorg ervoor dat draden zich niet op het blad van het bureau bevinden. Hierdoor heb je er het minst last van.

#5 Documenten

Voor belangrijke documenten geldt hetzelfde: zorg ervoor dat het binnen handbereik ligt. Niets is zo vervelend als je moet opstaan om vervolgens te beseffen dat dat ene belangrijke document ergens in de kast zit opgeborgen.

#6 Digitaal

Tegenwoordig kun je alles overal opslaan. Belangrijke documenten kun je eenvoudig scannen naar de computer en foto’s kun je met slechts een klik op de knop ook op de computer krijgen. Door middel van deze techniek bespaar je een heleboel ruimte op je bureau. Het is misschien iets minder mooi om je foto’s te bekijken via een beeldscherm dan via een fotoboek, maar handig is het wel.

#7 Schrijfblok

Niet alleen voor de schrijvers onder ons, maar vooral voor mensen die even gauw ergens een notitie willen maken is het verstandig om een schrijfblok binnen handbereik te hebben. Op die manier hoef je niet overal Post-It papiertjes te plakken met enkel een paar steekwoorden. Tuurlijk, dit kan handig zijn. Maar voor wat langere tekst is een schrijfblok een stuk fijner.

#8 Snoeren

Zorg ervoor dat het draad van je adapter niet op het bureaublad achterblijft. Berg je oordoppen netjes op in een van de vele laden die een bureau bezit. Snoeren kunnen erg hinderlijk zijn doordat de ruimte in beslag neemt en rommelig oogt.

#9 Verlichting

Werken op een plek waar voldoende licht is, is van groot belang. Op deze manier kun je goed kijken wat er om je heen gebeurd (of ligt) en houd je orde. Door een opgeruimd bureau kun je ook veel beter zien dan wanneer een bureau vol ligt met spullen die eventueel het licht blokkeren.

#10 Organiseren

Organiseren is o zo belangrijk. Zorg ervoor dat je het bureau netjes achterlaat als je eenmaal klaar bent met werken. Zo heb je de garantie dat je de eerstvolgende keer weer met een gerust hart aan het werk kunt gaan.

Is jouw bureau ook altijd zo’n rommeltje?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Lifehacking

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved