10 x Healthy Appel Weetjes

In Nederland is de appel een van de bekendste en meest gegeten fruitsoort. Een appel veelzijdig, gezond en gemakkelijk. En wat niet veel mensen weten is dat een appel boordevol voedingsmiddelen bezit. Een appel kan gezien worden als superfood, want elke dag een appel, het liefst twee, helpt het lichaam om ziektes te voorkomen. Nog meer weten over de simpele appel? Lees snel veder, want The Daily Dutchy heeft maar liefst tien healthy appel weetjes voor je op een rijtje gezet!

#1 Schil van een appel

Een appel zit boordevol vitamines en mineralen. Een groot deel hiervan bevindt zich in de schil. Dus het is beter en ook makkelijker als je je appeltje eet met schil. Wel goed wassen, want er worden vaak bestrijdingsmiddelen op gespoten.

#2 Variatie

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten appels. De een wat zoeter en zachter en de ander onwijs zuur en hard. De meeste mensen zullen vaak dezelfde soort appel kopen, omdat ze die gewoonweg het lekkerst vinden. Toch is het beter als je wat vaker afwisselt. Elke appel heeft, vooral in de schil, zijn eigen extra gezonde stofjes. Zo bevat de een andere soorten antioxidanten en de ander meer polyfenolen wat een ontstekingsremmende werking heeft.

#3 Ontgiften

Tegenwoordig zitten er veel giftige stoffen in ons eten en leven we in klimaat waar de lucht ernstig vervuild is. Daarom is het belangrijk om je lichaam ook vanbinnen goed schoon te houden. Een appel draagt bij aan het ontgiften van je lever. Dit zorgt ervoor dat je inwendig gereinigd en ontgift wordt.

#4 Bacteriën

Het bedreven/verrotten van tanden wordt voornamelijk veroorzaakt door bacteriën. Een appel bevat een sap die 80% van die bacteriën kan doden. Natuurlijk is er wel een maar; mocht je van groene appels houden let dan wel even op. Het zuur van deze appels kan je tanden erg aantasten! Tipje hiervoor: Goed je mond spoelen na het eten van een groene appel, niet poetsen!

#5 Gewichtsverlies

Met slecht een aantal calorieën verlicht een appel je honger. Wanneer je fitter wilt worden wordt je vaak aangeraden om voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan vezels. Omdat er veel vezels zitten in een appel zal je er niet van aankomen. De vezels zorgen er namelijk voor dat de suikers in een appel niet worden opgeslagen in je lichaam. Het kan bijvoorbeeld goed helpen om een uur voor je avondmaaltijd een appel te eten. Een appel zorg voor een vol gevoel, waardoor je minder eten zal opscheppen.

https://thedailydutchy.com/2018/10/09/6x-koffievervangers-waar-je-minstens-zoveel-energie-van-krijgt/

#6 Geneeswerkende kracht

Appels verlagen de risico’s op  hart- en vaatziekten. Ze bevatten pectine, een oplosbare vezel die het cholesterolgehalte verlaagt. Het voorkomt de ontwikkeling van het cholesterol binnen je bloedvaten. Het eten van appels geeft ook een positief effect op astma. Mensen die 5 of meer appels per week eten hebben een aanzienlijk groter ademhalingsvolume dan mensen die nooit appels eten.

#7 Betere uithoudingsvermogen

Appels bevatten een antioxidant genaamd quercetine. Dit antioxidant zorgt ervoor dat er meer zuurstof beschikbaar komt voor de longen, waardoor je uithoudingsvermogen vergroot wordt. Een appeltje voor het sporten zou dus je uithoudingsvermogen moeten verhogen. Let’s try!

#8 Goed voor de Detox

Je lichaam even resetten voordat je op dieet gaat? Prima om een appeldagje in te schakelen. Eet tot de klok van 16.00 uur het liefst alleen maar appels… En je lichaam is wederom ontgift. Volgens onderzoek zijn groene appels met schil hier het beste voor!

#9 Niet meer in de fruitschaal

Appels worden vaak bewaard in de fruitschaal op de keukentafel. Toch is het verstandig om ze niet bij ander fruit te leggen. Appels geven ethyleen af wat een rijpingsstof is waardoor andere fruitsoorten sneller bederven. Ook is het beter als je appels koel bewaart in te koelkast. Ze zijn dan langer houdbaar en kun je ze ongeveer vier weken bewaren!

#10 Kan elke dag

Waarom een appel elke dag kan? Een appel bevat ongeveer maar 60 calorieën, de suikers zijn goede suikers die niet worden opgenomen in het lichaam en ze bevatten 10% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vezels. Daar komt nog bij dat hoe vaker je een appel eet des te beter alle voedingsmiddelen gaan werken in je lichaam

Dus neem elke dag lekker een appeltje, want “an apple a day keeps the doctor away”.
Wist jij dat appels zoveel superkrachten hebben?

Dit artikel is geschreven door Raechel Chotoe

Bron: Mens-en-gezondheid

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved