New in town | 10x de nieuwste restaurants

Het land is weer een aantal nieuwe hotspots rijker and we love it! Wij van The Daily Dutchy genieten weer volop van ontbijt en lunch tot borrel en diner buiten de deur. Van overheerlijke luxe all-you-can-eat sushi tot een nieuwe wijnbar. Benieuwd naar de nieuwe restaurants en spots, die zeker een bezoekje waard zijn? Lees dan snel verder.

nieuwste restaurants

De Neef van Fred – Amsterdam

Deze nieuwe spot is te vinden in ons favoriete buurtje in de hoofdstad. En als het concept ook nog eens is bedacht door de vrienden van de Wijzen Uit het Oosten, de groep achter Karavaan en Louie Louie, zijn wij om. Wie is Fred dan? Fred vertegenwoordigt het familielid dat we allemaal hebben… Hij is een beetje gek, maar goed eten, lekker drinken en gezelligheid staan stipt op 1. Dat is precies wat je wil, heerlijk op het terras in de zon of aan een knus tafeltje in het restaurant.

Wiên – Weert

Deze super nieuwe spot is te vinden in het Limburgse Weert. Een tof wijnconcept in een leuk pandje in Weert, dat is wat je er kan verwachten. De beste wijnen en champagnes voor een fijne vrijmibo of gewoon voor elke andere dag van de week. De briljante designers van Wiên hebben een prachtplaatje neergezet om je vingers bij af te likken.

Chateau Karlito – Amsterdam

Deze topper opende haar deuren een halfjaar geleden al, dus niet spiksplinternieuw. Maar zeker wel het delen waard. Chateau Karlito is te vinden in Amsterdam Noord. De Brabantse eigenaresse wilde een plek creëren met de beste natuurwijnen, coffee to go, het mooiste servies en jazz. Om de puntjes op de i te zetten serveert de Chateau Karlito echte Brabantse worstenbroodjes. Een bezoekje waard dus.

TATSU – Haarlem

Nog zo’n topper. All you can eat Japanse gerechten op culinair niveau, dat is wat TATSU is. Niet één maar twee locaties opende deze maand in de stad Haarlem. Bij TATSU kun je onbeperkt genieten van een exclusief hoogstandje van de lekkerste Japanse gerechten. Wij van The Daily Dutchy zijn al even langs geweest; in één woord ‘fantastisch’. Het prachtige interieur, de perfect opgemaakte borden en de overheerlijke (virgin) cocktails maken TATSU de beste plek voor een avondje uit. Want genieten kun je er heel de avond lang als je het ons vraagt. Laat de sushi maar komen!

nieuwste restaurants

Traiteur Olivijn – Haarlem

Deze croquetterie, traiteur en delicatessen ineen heeft haar deuren geopend op de Gierstraat in Haarlem. Het kan je vast niet ontgaan zijn dat je bij Michelin restaurant OLIVIJN overheerlijke kreeftkroketten uit de muur kon trekken. Dit top idee gaan ze voortzetten bij Traiteur Olivijn en serveren handgemaakte Haarlemse kroketten. Snel een tripje naar Haarlem it is.

Arca – Amsterdam

Een culinair concept in het gloednieuwe restaurant van art’otel Amsterdam opent dit najaar, Arca Amsterdam. Portugese chef-kok Henrique Sá Pessoa, bekroont met twee Michelinsterren, laat je kennismaken met de Portugese keuken. Arca serveert traditionele Portugese gerechten met een twist. Ook voor een goed glas win of een heerlijke cocktail kun je bij Arca terecht. Wij kunnen niet wachten tot Arca de deuren opent voor een unieke Portugese ervaring in hartje Amsterdam.

Restaurant 273 – Utrecht

Chef Tommy den Hartog, je weet wel van toprestaurants Moon en Johannes, opende vorige maand zijn eigen nieuwe stulpje aan de Oudegracht in Utrecht. De keuken van 273 serveert klassieke Franse gerechten met een internationale twist. Tommy neemt je, zoals hij het zelf zegt, mee op een wereldreis met elk gerecht naar een nieuw land. En met een prachtige wijnkaart gevuld met goede en betaalbare wijnen zijn wij al om.

nieuwste hotspots restaurants

De Juwelier – Amsterdam

De sterrenchefs van restaurant 212 hebben een nieuw stulpje geopend, Restaurant De Juwelier aan de Utrechtsestraat in Amsterdam. De à la carte is terug, maar wel in een nieuw jasje. Zoals de chefs het zelf zeggen; geen concept, maar gewoon lekker bourgondisch genieten. Een top plek met juweeltjes op de menukaart. Een favoriet van The Daily Dutchy onder de nieuwste hotspots!

Café Enfin – Amsterdam

Spiksplinternieuw dat eigenlijk alleen de naam en plek een zekerheidje is. Café Enfin is nog niet een geopend, maar we kijken er al een tijdje naar uit. We houden de Instagram en website goed in de gaten want dat beloofd veel goeds.

Fiona – Amsterdam

In mei geopend, deze Mexicaanse Fiona in Amsterdam. Met topchef Zahie Téllez mogen we veel verwachten. Ook haar YouTube staat vol met tips en tricks om zelf overheerlijke Mexicaanse gerechten te maken. Heb je zin om gewoon een avond te genieten zonder zelf in de keuken te staan? Fiona it is.

Bij deze nieuwste hotspots willen wij snel langs!

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

nieuwste restaurants – nieuwste hotspots – eten & drinken

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved