10 Manieren om Aloë Vera te gebruiken

Aloë Vera is een plant met medicinale eigenschappen. Wanneer je de stengels van een deze plant opent, zie je een gel. De desbetreffende gel is eetbaar, maar kun je ook bijvoorbeeld aanbrengen in het haar. Ja, dat lees je goed! Je kunt allerlei dingen doen met Aloë Vera waar niet iedereen bij stilstaat. The Daily Dutchy vertelt jou wat je allemaal kunt doen met dit wonderplantje en geloof ons: het is het proberen absoluut waard. Lees dus gauw verder!

aloeverathumb

#1 After sun

Aloë Vera hydrateert en heeft een verkoelend effect. Ideaal voor mensen die gedurende de zomer snel verbranden of de huid op een natuurlijke manier goed verzorgen! Het werkt dus heel erg goed als after sun. Tegenwoordig heb je diverse soorten after sun die zijn voorzien van dit wonderplantje en anders kun je altijd overwegen om zelf jouw eigen after sun te maken.

#2 Tegen littekens

Aloë Vera is een plantensoort die wondjes en littekens zichtbaar kan verminderen. Uit een onderzoek is gebleken dat het sap van de plant ervoor kan zorgen dat de desbetreffende wond sneller geneest dan wanneer je zogenaamde wondermiddelen gebruikt.

#3 Make-up

Hoe mooi zou het zijn als je je make-up zou kunnen verwijderen met het sap van de aloë Vera plant? Ja, je leest het goed! Make-up remover is makkelijk, maar niet altijd even goed voor de huid. Zeker niet voor vrouwen die last hebben van een gevoelige huid. Voor hen is het aan te raden om in het vervolg Aloë Vera gel te gebruiken.

#4 Gezicht

Aloë Vera voedt de huid met de juiste mineralen en heeft bovendien ook een antibacteriële werking. Door het te mengen met amandelmelk en citroen heb je je eigen mengsel om je gezicht te wassen. Zorg ervoor dat je huid het mengsel goed opneemt door het zachtjes op de huid te smeren en spoel het vervolgens goed af met lauw water.

#5 Scrub

Je huid scrubben is een goede manier om de het soepel en gehydrateerd te houden. Onthoud wel dat als je een scrub gebruikt waarin te grove korrels zitten, dit ten koste kan gaan van je huid. Door een te harde scrub te gebruiken kunnen er barstjes in de huid ontstaan. Voor een huidvriendelijke scrub is het aan te raden om het sap van de Aloë Vera blad te mengen met zuiveringszout.

aloe-vera-920346_1920

#6 Mondwater

Niets is zo hinderlijk als een onfrisse adem. Tegenwoordig heb je allerlei soorten mondwater, maar wist je dat je van Aloë Vera je eigen mondwater kunt maken? Het bevat een ontsteken remmende stof waardoor je minder snel last krijgt van je tandvlees en je adem dus een stuk beter ruikt. Of het beter smaakt, is nog maar de vraag…

#7 Gezichtsmasker

Je eigen gezichtsmasker maken is zo gebeurd. Meng het sap met een stukje gepureerde komkommer en het eiwit van een ei. Nadat het een kwartier is ingetrokken kun je het voorzichtig aanbrengen op je gezicht.

#8 Voeding

Aloë Vera sap is een goede toevoeging aan je dagelijkse portie voeding. Aloë Vera sap bevat namelijk ongelooflijk veel vitaminen, waaronder Vitamine A, Vitamine C en Vitamine E. Ons lichaam heeft dagelijks voldoende vitaminen en mineralen nodig om goed te kunnen functioneren.

#9 Tegen insectenbeten

Wist je dat Aloë Vera ook een verzachtende werking heeft? Gedurende de zomermaanden is de kans op muggenbeten een stuk groter dan gedurende de wintermaanden. Mocht je last hebben van insectenbeten, dan is het aan te raden om Aloë Vera gel op de desbetreffende bulten aan te brengen. Hierdoor vermindert de jeuk en ben je minder snel geneigd om te krabben.

#10 Haarconditioner

Je kunt Aloë Vera zelfs in je haar aanbrengen! Na het douchen gebruiken de meeste mensen een flacon waar conditioner in zit, maar mocht je laatste flacon net op zijn, dan is het mogelijk om Aloë Vera gel te gebruiken als conditioner. Ideaal!

Kende jij deze krachten van Aloë Vera al?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Women’s Health / Legally Raw
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved