10x Redenen om nooit kleding weg te gooien

Naarmate je ouder wordt, verandert je smaak. Je wordt steeds meer bewust van de dingen die er om je heen gebeuren en dingen die zich in de wereld afspelen. Zo ook trends. Kledingstukken die je voorheen nooit zou aanschaffen wil je nu toch stiekem in je garderobe hebben. Maar vind je dat ene fluwelen jurkje over een jaar nog steeds net zo leuk? Veel vrouwen zijn geneigd om hun kleding weg te gooien naarmate ze erop uitgekeken raken. Wij van The Daily Dutchy gruwelen alleen al bij het idee en vertellen jullie tien redenen waarom je dit juist niet moet doen. Lees gauw verder!

Trends komen en gaan, hoe moeilijk het soms ook te geloven is. Voor veel vrouwen is het van groot belang om met de mode mee te lopen, terwijl andere vrouwen er iets minder aandacht aan besteden. Voor veel vrouwen zijn bepaalde kledingstukken echt pareltjes

#2 Toekomst

Of je kinderen wilt of niet, het is misschien toch verstandig om bepaalde kledingstukken te bewaren. Men zegt weleens: ‘’Geld liegt niet.’’ Wees daarom zorgvuldig in het uitzoeken van welke kledingstukken écht weg kunnen en welke niet. Wie weet kun je het later geven aan je kinderen of aan je broer of zus.

#3 Herinneringen

Ai… Wij vrouwen zijn daar zeer gevoelig voor. Natuurlijk, het is niet gemakkelijk om afscheid te nemen van dat ene jurkje die je droeg gedurende je allereerste date met je vriend. Ondanks dat je het niet meer mooi vindt of het misschien niet meer past, is het toch verstandig om erover na te denken om dat ene kledingstuk te bewaren. Kledingstukken kunnen van emotionele waarde zijn en dat maakt het extra ingewikkeld om er afscheid van te nemen.

#4 Garderobe

Dit is er zo’n een die zeer herkenbaar voorkomt voor ons allemaal. Want zeg nou zelf: heb jij ook altijd niks om aan te trekken, terwijl je garderobe uitpuilt? Hoe meer kleren, hoe beter! Want moet je je eens voorstellen dat je eindeloos kunt combineren met dat ene rokje of dat je elke outfit weet samen te stellen, omdat je letterlijk alles in de kast hebt hangen? Kleding weggooien? Geen denken aan!

#5 Matchen

Eigenlijk bespraken we in het vorige punt al waarom het zo handig is om zo veel kleding te hebben. Je raakt immers nooit uitgekeken en je kunt voor elk kledingstuk wel iets vinden wat erbij past, nietwaar? Ideaal.

#6 Verrassing

Mocht je je kleding toch een keer gaan uitzoeken, of je nou overweegt om bepaalde kledingstukken weg te gooien of niet, dan kom je altijd een kledingstuk tegen waarvan je niet eens meer wist dat je die ooit had aangeschaft. Of wat dacht je van een kledingstuk waar je al eeuwen naar op zoek was?

#7 Milieu

Wellicht een goede smoes voor als je moeder weer op je moppert dat je zo ongelooflijk veel kleding hebt en misschien maar moet overwegen om een aantal kledingstukken weg te gooien. Kleding weggooien is ongelooflijk slecht voor het milieu, want het zorgt voor afval. Mocht je toch afscheid willen nemen van bepaalde kledingstukken, overweeg dan om het te schenken aan een goed doel.

#8 Comfortabel

Oké, eigenlijk vind je die ene wollen trui echt afschuwelijk, maar hij zit zo lekker… Een veelvoorkomend probleem bij de gemiddelde vrouw. Kleding dat lekker zit wil je natuurlijk houden. Handig voor gedurende de koude seizoenen of gewoon lekker om te dragen als pyjama.

#9 Waarde

Mocht je kleding weggeven aan minder bedeelden nou geen optie zijn, dan kun je ook gerust op de vlooienmarkt staan om daar je kleding te verkopen. Wees daarbij wel duidelijk voor jezelf: wat is zo’n kledingstuk nou precies waard? Van welk merk is het en hoe veel geld zou je ervoor willen hebben?

#10 Vies

Als kleding vies is of beschadigt, is het easy peasy om er afscheid van te nemen. Ook al hoop je dat na drie keer wassen de vlekken er toch stiekem uitgaan. No can do! Laat het los en probeer desnoods binnenkort een kledingstuk te scoren die lijkt op het desbetreffende kledingstuk waarvan je afscheid moet nemen. Verpruts jij je kleding altijd? Lees dan vooral even dit artikel: 10 Tips om je kleding mooi te houden!

Vind jij het ook zo moeilijk om afscheid te nemen van jouw kleding?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Jurkjes.nl
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved