10x Voedingsmiddelen die goed zijn voor je humeur

Het is geen nieuws, dat alles wat wij eten invloed heeft op ons lichaam. Daarnaast hebben bepaalde voedingsmiddelen wel degelijk invloed op onze gemoedsgesteldheid. Zo weet elke vrouw dat er in chocolade een stofje zit waardoor je een happy feeling krijgt. Maar hoe zit het nou precies met andere en gezondere voedingsmiddelen? The Daily Dutchy onderzocht tien verschillende voedingsmiddelen die goed zijn voor je humeur. Ben jij of ken jij een chagrijn? Je serotonine aanvullen met de juiste voeding doe je zo!

voedingsmiddelen humeur chocolade serotonine

#1 Avocado

We love avocado’s! Het is van groot belang om je energiek te voelen, hierdoor krijg je eerder zin om dingen te gaan ondernemen. Avocado bevat onder andere ijzer, kalium en proteïne. Door deze voedingsstoffen krijg je een enorme energie-boost.

#2 Bananen

Serotonine is een zeer belangrijke stof gedurende de spijsvertering. Hongergevoel en de neiging om te gaan slapen wordt door deze stof gereguleerd. De meest bekende voedingsmiddel die serotonine bevat is chocolade, maar wist je dat deze stof ook in bananen zit? Het is dus een gezonde vervanger van chocolade.

#3 Honing

Honing wordt voornamelijk gebruikt in thee om verkoudheid en keelpijn tegen te gaan, het heeft dus een genezende werking op het lichaam. Daarnaast geeft honing je een energieke boost.

#4 Vis

Men zegt vaak dat vis gezonder is dan vlees en dat is ook zo. Vis bevat diverse voedingsstoffen die goed zijn voor het lichaam. Tonijn, sardientjes, haring en zwaardvis bevat onder andere Omega 3. Vissoorten zoals zalm, makreel en schelpdieren zitten boordevol Vitamine B. Het schijnt dat deze voedingsstoffen depressie tegengaan.

#5 Noten

Denk bijvoorbeeld aan amandelen en walnoten, dit zijn noten die aminozuren bevatten. Aminozuur is een stof die een remmende werking heeft tegen stress en daarnaast zorgt het voor een goede bloedsomloop in het lichaam. Daarbij zijn cashewnoten ook erg gezond!

#6 Knoflook

Knoflook geeft een goede smaak aan diverse gerechten en daarom gebruiken veel mensen dit ook maar al te graag gedurende het voorbereiden van het avondeten. Toch zijn er veel mensen die knoflook vermijden, vanwege het feit dat je er een slechte adem van krijgt. Na het lezen van dit artikel maakt de geur echter niet meer uit, want knoflook zorgt er namelijk voor dat je bloeddruk op pijl blijft. Hierdoor vermindert de kans op stress.

#7 Chocolade

Ja, daar is-ie dan: chocolade! Chocolade zit boordevol serotonine, maar bevat ook andere voedingsstoffen, waaronder aminozuren. De stof serotonine zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt en vermindert evenals knoflook de kans op stress.

#8 Spinazie

Van spinazie word je onder andere sterk, maar ook gelukkiger. Spinazie heeft bijvoorbeeld een goede werking op stress en paniek. Fijn voer tussen de tentamens en het werken door zullen we maar zeggen.

#9 Tomaten

In tomaat zit onder andere veel kalium, vitamine B en calcium. Zo zijn tomaten goed tegen vermoeidheid en uitputting. Iets wat natuurlijk invloed heeft op het humeur. Een slaapkop is nooit gezellig 🙂

#10 Broccoli

Dit groene stronkje zit vol met ijzer en helpt je bloed met het vervoeren van zuurstof. Tevens geeft broccoli je energie en is het goed eten op prestatiegericht te werken en je hersenen scherp te houden.

Wist jij ook dat deze voedingsmiddelen goed zijn voor je humeur?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Proud2bme, abcgezondheid.nl
Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved