10x voedingsmiddelen met veel suikers

Dat suiker slecht voor je is, wordt ons dagelijks verteld en we weten zeker, dat jij je hier ook van bewust bent. Echter zijn er ook veel producten waarvan je het niet zo 1,2,3 van zal verwachten. The Daily Dutchy eet graag zo gezond mogelijk en heeft daarom speciaal voor jou een fijn rijtje gemaakt van tien voedingsmiddelen met veel onverwachte suikers. Lees dus snel verder!

sugar

#1 Soep in blik

Dat de verse groentesoep van je moeder velen malen lekkerder is dan groentesoep uit blik is niet zo gek. Je moeder maakt het immers van verse groenten. Toch zijn er mensen die liever soep uit blik eten. Soep uit blik heeft een veel sterkere smaak en is vaak wat bondiger. Dit omdat er allemaal toegevoegde suikers in zitten en daarnaast ook nog eens erg veel zout. Een boosdoender als je wat wil minderen met suikers. Probeer een keer ons easy, peasy pittige pompoensoep recept!

#2 Volkorenbrood

Het eten van bruin brood zorgt voor een verzadigd gevoel, daarom verkiezen veel mensen bruin brood boven wit brood. Je zou het in de eerste instantie niet verwachten, maar veel volkorenbrood bevat ook een grote hoeveelheid aan suikers. Wij zeggen niet dat volkorenbrood slecht voor je is, het bevat ook heel veel goeds! Check vooral even het etiket op het volkorenbrood om te checken hoe veel suikers er in zitten.

#3 Balsamico azijn

Het zijn voornamelijk de romige sauzen en dressing waar veel suikers in zitten­­, maar veel soorten balsamico azijn is gemaakt van twee diverse suikerstoffen, namelijk maïzena en karamelkleurstof. Check wederom goed het etiket om te controleren of je te maken hebt met een suikerrijke balsamico azijn of een pure variant. Wist je dat aceto balsamico gemaakt is uit een gistingazijn vanuit een rijpingsproces van druiven?

#4 Ketchup

Over het algemeen zijn tomaten super gezond voor je lichaam. Veel mensen maken dan ook de fout dat tomatenketchup voor 99% uit verse tomaat bestaat. Een fles tomatenketchup bevat ongeveer 45 suikerklontjes. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook veel varianten tomatenketchup met minder suikers!

#5 Fruitsappen

Normaliter zou je denken dat je super gezond bezig bent zodra je met een fruitsap of smoothie komt aanzetten bij de kassa. Echter zitten in dit soort sapjes juist veel toegevoegde suikers. Wat dat betreft kan je beter zelf verse sinaasappelsap gaan persen, smaakt bovendien ook nog eens een stuk gezonder. Nog gezonder? Je sinaasappels gewoon eten. Zo krijg je ook genoeg vezels binnen en minder fruitsuikers.

#6 Sausjes

Tegenwoordig nemen weinig mensen nog jus bij hun aardappelen. Zo is het vaak onnodig vet en zitten er ook veel toegevoegde suikers en zout in. Wat dacht je bijvoorbeeld van andere soorten saus? Bij een barbecue maken veel mensen gebruik van cocktailsaus en whiskysaus, ook hierin zitten veel toegevoegde suikers. In het algemeen bevatten alle soorten sauzen uit pak veel suikers. Kies er eerder voor om zelf een lekker sausje te maken, op basis van bijvoorbeeld yoghurt!

#7 Chips

Evenals de soep in blik zou je niet verwachten dat chips veel toegevoegde suikers bevat. De mensen die chips maken voegen toch echt stiekem suiker toe, omdat het een verbetering is voor de smaak. Natuurlijk was het geen raadsel dat chips niet goed voor je is, maar dat het veel suikers bevat wist je waarschijnlijk nog niet.

#8 Havermout

Als er één voedingsmiddel is waarvan je het niet zou verwachten, dan is het wel havermout. Het goede nieuws is echter dat niet elk soort havermout veel toegevoegde suikers bevat. Goed de verpakking lezen dus!

#9 Griekse yoghurt

Verkies jij Griekse yoghurt ook altijd boven kwark? Denk voortaan nog maar eens goed na! Griekse yoghurt bevat, naast de hoeveelheid vitaminen, ook nog eens een bom een toegevoegde suikers. Aj…

#10 Glutenvrij voedingsmiddelen

Natuurlijk ontzettend balen voor de mensen die absoluut niet tegen gluten kunnen. Zij moeten het namelijk doen met glutenvrije voedingsmiddelen. En hoewel men vaak spreekt over dat glutenvrije voedingsmiddelen langs niet zo goed smaakt als voedingsmiddelen dat wél gluten bevat, hebben ze misschien ook wel een klein beetje gelijk. Glutenvrije voedingsmiddelen bevatten ook behoorlijk veel toegevoegde suikers. Dit is om smaak eraan toe te voegen.

Wist jij ook dat deze voedingsmiddelen veel suikers bevatten?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: Optimale gezondheid

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved