5x Authentiek Chinees eten in Amsterdam

Hoewel je bij “lekker” en gezellig uiteten gaat, wellicht niet meteen aan de Chinese keuken en nummertje 69 met extra sambal denkt… Heeft de echte Chinese keuken helemaal niets met dit vooral Hollandse Chinese imago te maken. Bij de volgende vijf hotspots in Amsterdam staat het favoriete gerecht van Frans Bauer ( Babi Pangang), dan ook niet op het menu. Benieuwd bij welke Chinese keukens een bezoekje meer dan waard is? Lees dan snel verder en ontdek onze top 5 voor Authentiek Chinees eten in Amsterdam! 

Authentiek Chinees eten in Amsterdam
Foto: Yuan’s Hot Pot

Yuan’s Hot Pot

Wij hebben hier gegeten op uitnodiging en waren zeer verrast door dit leuke Chinese concept. Voor de kenners ook wel bekend als Chengdu Hot Pot of Chengu Chuan Chuan Xiang.

Op zijn Nederlands gezegd; “Chinees fonduen.” Je neemt met zijn allen plek rond om de tafel, waarbij er een grote pan hete bouillon in het midden staat. Hierbij krijg je de vraag hoe spicy je deze bouillon wilt en wij raden aan om “mild” te beginnen. In de bouillon kun je vervolgens zelf vlees, vis en groenten hangen, die al op spiesjes geserveerd worden.

Yuan’s Hot Pot
Rijnstraat 51

Sea Palace

Al eerder schreven wij over de eerste keer écht Chinees eten bij Sea Palace. Ook wel bekend als de bamiboot. Het drijvende restaurant voor de Openbare Bibliotheek nabij Amsterdam Centraal Station.

Hier kun je terecht voor een groot aanbod Dim Sum, maar ook raden wij de flensjes met Peking Eend erg aan. De eend wordt namelijk aan tafel voor je aangesneden! Als je het ons vraagt een van onze favoriete Chinese restaurants in Amsterdam.

Sea Palace
Oosterdokskade 8

New King

Bij New King ben je aan het juiste adres als het gaat om de bekende Chinese Wonton soep. Als je dit nog nooit gegeten hebt, dan raden wij je aan dit hier te proberen. Het is een heldere bouillon gevuld met lees: dumplings en noodles. Yum en slurpen gegarandeerd!

New King
Zeedijk 115-117

>>> Lees verder waar je nog meer authentiek Chinees kunt eten in Amsterdam

Oriental City

Op de Ouderzijds Voorburgwal is het altijd druk met toeristen en helaas is Oriental City ook niet onopvallend gebleven. Het is dus aan te raden om hier een reservering te maken als je geen zin hebt om in de rij te staan. Meerdere keren hebben wij hier Dim Sum gegeten als lunch, maar ook hier raden wij de flensjes met Peking Eend aan. Heerlijk onder het genot van Chinese thee.

Oriental City
Oudezijds Voorburgwal 177-179

Authentiek Chinees eten in Amsterdam
Full Moon Garden – Foto: Vivian Secrève

Full Moon Garden

New in town is het Dim Sum restaurant Full Moon Garden. Wij hebben hier ongeveer de hele Dim Sum kaart geproefd en zijn zeker fan met deze aanwinst in onze hoofdstad. Al eerder opende de keuken van Full Moon een filiaal in Den Haag. Het personeel is ontzettend vriendelijk en naast Dim Sum kun je nog veel meer lekkers bestellen op de kaart. Wij raden je vooral aan de tijd te nemen en je te adviseren. Veel Chinese expats hebben dit pareltje in de stad ook al ontdekt en dat is als je het ons vraagt een goed teken!

Full Moon Garden
Leidsestraat 95

Ben jij fan van de Chinese keuken? Waar eet jij het liefst Chinees in Amsterdam?

Bron beeld: Vivian Secrève – The Daily Dutchy

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Authentiek Chinees eten in Amsterdam – Chinese keuken Amsterdam

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedVivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.