6x Goed vlees eten in Amsterdam

Wij van The Daily Dutchy zijn een groot visliefhebber, maar een goed stuk vlees gaat er ook prima in. Het liefst van de koe en het liefst van een koe die een goed leven heeft gehad en waar de chef met liefde een lekker maaltje van maakt. Een vleesliefhebber en benieuwd naar goede vlees restaurants in Amsterdam? Zoek dan niet verder, want wij geven je zes opties!

The Uptown Meat club
The Uptown Meat club

#1 The Uptown Meat Club

Naast The Seafood bar voor visliefhebbers, vind je The Uptown Meat club voor de carnivoren. Een plek waar alles draait om een goed stuk vlees, in combinatie met een goed glas wijn. Als wijn raden wij dan ook  de favorieten uit de Marlborough regio in Nieuw-Zeeland en Puglia, Italië aan. Cheers! Van entrecôte tot bavette tot een Côte de boeuf om te delen. Evenals zijn de voorgerechten op deze kaart ook een aanwinst als je de tijd hebt om langer te tafelen.

The Uptown Meat Club vind je aan de Van Baerlestraat 7

https://thedailydutchy.com/2020/06/16/10x-koffie-klappen-in-amsterdam/

#2 Cannibale Royale

De naam van dit restaurant zegt het al. Je bent hier als kannibaal aan het juiste adres. Alles in dit restaurant draait hier om vlees. Er hangt een fijne en kroegachtige vibe in de restaurants en de gerechten op de kaart zijn doordeweeks tot maar liefst 2.00 uur en in het weekend tot 3.00 uur te bestellen.

Cannibale Royale heeft vier vestigingen. Een op de Handboogstraat 17, de Ruysdaelkade 149, Lange Niezel 15 en op de Ondinaweg 32.

#3 Het Pompstation

Wat een heerlijke plek is dit. Vanaf de opening een echt vleesrestaurant, bekend om de hoge kwaliteit. Het motto van het Pompstation is dan ook: Eet minder vlees, ga voor meer kwaliteit! Een motto, waar wij van The Daily Dutchy het helemaal mee eens zijn. Het vlees is dan ook afkomstig van Hollandse Melkkoeien, ook wel bekend als dubbeldoel koeien. Deze koeien hebben de tijd gekregen om te groeien en dit zorgt voor een eerlijke kwaliteit en mals vlees. Naast de juicy steaks, raden wij als voorgerecht dan ook de carpaccio aan!

#4 Loetje

Een oude bekende, maar waar je altijd terecht kunt voor Loetjes beste biefstuk. Gebakken in de lekkerste boter. Het is hier dan ook toegestaan om met witbrood te dippen in de jus en te jammeren als het bordje alweer leeg is.

Loetje vind je verspreid door heel Amsterdam. Café Loetje, Oost, Aan ’t IJ, Centraal, Aan de Amstel, In de Pijp en op de Zuidas.

Loetje
Loetje

#5 The Roast Room

Een must visit voor vleesetend Nederland. In de Rivierenbuurt vind je deze spot. De perfecte plek voor heerlijke steaks vers van eigen slager. Zo is de butcher ook gevestigd middenin The Roast Bar op de begane grond. Verser dan vers!

The Roast Room vind je aan Europaplein 2.

Mr. Meat

#6  Mr. Meat

Begin 2020 opende Mr. Meat zijn deuren. In Istanbul is dit concept al jarenlang een begrip en ook Nederlands kon niet meer achterblijven. In het sfeervolle restaurant word je hier heel warm ontvangen door het personeel. Op de kaart staat een mooie selectie aan gerechten, voor een ieder wat wils. Of je nu zin hebt in een T-Bone, entrecote of toch liever voor lamsvlees gaat. Tevens ben je hier voor een lekker wijntje ook aan het juiste adres en met mooi weer kun je in de binnentuin zitten! Zin in een dessert? Dan raden wij de Katmer aan. Mega lekker dessert met pistache!

Mr. Meat vind je aan de Haarlemmerstraat 118.

Waar eet jij het liefst vlees in Amsterdam?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève / The Digitalistas 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.