5x Zo ga je goed om met drukke periodes

Er zijn altijd periodes waarin je het net wat drukker hebt dan normaal. Dit kan op allerlei gebieden zijn. Het einde van het jaar nadert en je wilt nog een aantal dingen regelen voordat het 2017 is. Het is lastig om goed om te gaan met deze periodes, vol met de gezellige feestdagen. En daarom heeft The Daily Dutchy 5 tips op een rijtje gezet. Zo houd jij tussen de drukte ook wat ademruimte over! 

drukte

#1 Zorg dat je ondanks de drukte alles nog op een rijtje hebt
Door een agenda bij te houden, voorkom je dat het door alle drukte een chaos wordt. Wanneer je nergens opschrijft wanneer en waar je afspreken hebt, is de kans groot dat je afspraken vergeet. Ook is de kans dan groter dat je er pas laat achterkomt dat je de afspraak hebt staan. Onnodig haasten wil je natuurlijk niet.

#2 Plan tijd in voor jezelf
Wanneer je het druk hebt met van alles, behalve met jezelf, moet je zorgen dat je  jezelf niet vergeet. Tijd voor jezelf nemen is erg belangrijk. Als je dit niet doet, heb je de kans dat het op een gegeven moment te veel wordt voor je. Plan tussen de afspraken door tijd in om dingen te doen waar je ontspannen van wordt. Zoals je favoriete serie kijken op Netflix of een dag naar de spa.

#3 Wees niet bang om een keer wat af te slaan of af te zeggen
Hoe belangrijk een afspraak ook is, houd rekening met je eigen drukte en planning. Wanneer je al een hele lijst met afspraken en taken hebt staan, zeg dan een keer wat af. Het is beter om tijdens het inplannen van de afspraken al rekening te houden met de drukte. Maar wanneer dit niet is gelukt, hoef je het jezelf niet kwalijk te nemen als je een keer wat af moet zeggen. Dit kan namelijk voorkomen dat je overspannen raakt.

#4 Plan afspraken met vrienden
Plan naast de drukte rondom werk/studie nog wel afspraken in met je vrienden. Daar wordt je namelijk gelukkig van. Zorg wel dat dit geschikt uitkomt voor je en zorg dat je ook nog tijd hebt voor jezelf.

#5 Blijf genieten
Afspraken kunnen erg belangrijk zijn en daarom veel stress opleveren. Maar je moet wel in je achterhoofd blijven houden, dat je moet genieten van het leven. Er zijn vele wegen om dingen te bereiken. Dus wanneer een weg te veel stress oplevert, kun je altijd nog een andere weg kiezen. Het is goed om ambitieus te zijn, maar maak het jezelf niet te lastig.

Herken jij jezelf in dit soort drukte?

Dit artikel is geschreven door Iris Trommelen.

Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved