10 Cliché Goede Voornemens | Gelukkig Nieuwjaar 2020!

Het einde is weer in zicht. Een nieuw jaar, een nieuwe start. Daar horen natuurlijk nieuwe goede voornemens bij! Net als de jaren hiervoor maken we een “denkbeeldig” lijstje met voornemens, waar het nu dan echt een beter jaar van zal worden. Maar heb jij je er vorig jaar wel aan gehouden? Of probeer je het dit jaar weer opnieuw? The Daily Dutchy helpt je even herinneren. Want dit zijn de tien cliché goede voornemens, waar een ieder zich elk jaar aan probeert te houden… Herken jij jezelf hierin? Lees dan snel verder!

cthumb

#1 Stoppen met roken

Voor de meeste rokers onder ons staat dit toch wel op numero uno! Want ja roken is natuurlijk hartstikke slecht voor je en aangezien we healthier willen leven moeten we eerst maar eens hiermee beginnen. Los van dit alles, kost het ook nog eens hartstikke veel geld, die we weer kunnen gebruiken voor een paar lekkere drankjes! Of toch niet?

#2 Minder drinken

Nee toch maar niet die drankjes. Na een avondje stappen hebben we ook wel weer spijt. Vaak nemen we een drankje, of een paar, om de avond wat gezelliger te maken, maar als je de volgende dag wakker wordt besef jij je dat het misschien beter was afgelopen zonder alcohol. Gekke filmpjes, appjes en dansjes gaan we dit jaar maar even proberen te vermijden. En hey, dan houden we ook weer wat geld over! 

#3 Gezonder eten en afvallen

Na 1 en 2 zijn we al redelijk op weg in onze verbeelding. Als we al minder gaan drinken en niet bezopen de club uitkomen scheelt het in ieder geval alweer wat hamburgers en een kapsalon. En dan de rest nog. Wat minder buiten de deur eten of thuisbezorgd.nl wat minder te vriend houden zal vast ook een handje helpen. Genoeg gezonde receptjes om uit te proberen dus… En deze kun je hier vinden!

#4 Vaker sporten

Om het perfecte beeld van onszelf te creëren mag deze natuurlijk niet ontbreken! Als we dan toch bezig zijn een ‘healthy lifestyle’ op de bouwen moet sporten daar ook bij. Niet meer af en aan naar de sportschool. Volgens mij streven we allemaal wel naar 2 á 3 keer in de week naar de sportschool gaan. Meestal doen we dat ook, de eerste maand, en dan gaan we af en aan. Ene week fanatiek, 3 keer, en dan 10 maanden niet tot het volgende jaar weer begint.

https://thedailydutchy.com/2019/01/10/6-tips-om-je-goede-voornemens-in-2019-wel-te-volbrengen/

#5 Killer body creëren voor de zomer

En ja, dit allemaal voor een killer body, want deze zomer willen we wél echt in strak in pak. Je ziet het al helemaal voor je, nu kan je ook meedoen met de insta hype #fitbodygoals #healthyfood, mirroselfie in je sport bh en deze zomer wel een full body foto van jezelf op het strand. YESS, we gaan ervoor! Maar we beginnen wel pas in februari na alle kerstborrels…

#6 Meer sparen

Deze investering in jezelf levert geld op! Minder roken, drinken en niet minder buiten de deur eten. Tijd om te sparen dus! Lekker wat extraatjes, alvast voor de vakantie. Hmm maar die schoenen zijn ook wel erg mooi… Oke, anders beginnen we volgende maand wel met geld aan de kant zetten, die vakantie duurt toch nog wel even.

#7 Betere prestatie op school of werk

We kennen het allemaal wel, beter plannen, eerder beginnen met leren/voorbereiden. Dit keer halen we het wel, maar allemaal net aan. Je weet eigenlijk ook dat het beter kan. Gewoon op tijd beginnen met de voorbereiding. 2 weken van tevoren lijkt ons wel prima, toch? Maar dan is het toch weer 3 dagen van tevoren… Oeeps! Volgende keer beter!

#8 Meer tijd besteden met familie

Al die feestjes en festivals, er is amper tijd om even langs de familie te gaan, geen QT dus. We hadden besloten om minder te drinken dus een feestje minder compenseert weer. Of toch niet, want dat ene feestje, daar moet ik wel echt even bij zijn!

#9 Nieuwe dingen leren

Naar school/werken, stappen, sporten. Klinkt allemaal toch een beetje saai. Tijd voor iets nieuws, een nieuwe uitdaging, zelfontplooiing. Uit die comfort zone! Of toch niet? Een dagje vrij is eigenlijk wel fijn. Lekker Netflixen hebben wel wel verdiend.

#10 Niet meer forever alone

Misschien wordt het nu wel echt tijd om te settelen. We waren van plan om minder te drinken, dus die gekke verhalen tijdens het uitgaan zijn voorbij. Killer body is on the way. Dit wordt het jaar! Gewoon een ‘normale’ potential bae gaan we zoeken. Uhm, maar waar zijn deze ook al weer te vinden? Tinder is namelijk ook al een beetje geweest en met uitgaan was dus geen succes…

Dus, we zijn weer een jaar verder. Nog steeds elke keer te veel gedronken, waar natuurlijk een sigaretje bij hoort, nog steeds die Mc Regret na het stappen, nog steeds geen killerbody en krap aan op vakantie. Je familie afschepen of met een kater aan tafel, net aan deadlines halen met veel stress. Elk jaar weer hetzelfde liedje, hetzelfde denkbeeldige lijstje met voornemens.

Daag jezelf een keer écht uit, dan hoef je volgend jaar niet hetzelfde lijstje te maken!

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2020?

Dit artikel is geschreven door Raechel Chotoe

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.