6x Wat te doen als je niet op vakantie gaat

Thuisblijvers opgelet! De vakantie is eindelijk aangebroken en hier en daar komen en gaan vrienden en vriendinnen die op vakantie gaan. Helaas pindakaas blijf jij thuis deze zomer… No worries, want geloof ons dat er genoeg leuks te doen is om de vakantiedagen op te vullen. Een handje nodig? The Daily Dutchy’s expert Iris vertelt je graag haar ideeën!

thumbpalmbomen

#1 Citytrippen in eigen land

Ga erop uit in je eigen woonplaats. Heb je alles al gezien of woon je in een kleine plaats? Ga dan eens een kijkje nemen in andere steden van Nederland. Je zult veel nieuwe dingen zien en ontdekken. Waarom naar het buitenland als je alle leuke Nederlandse plaatsen nog niet hebt gezien?

#2 Maak gebruik van de Nederlandse zon

Schijnt de zon? Maak hier dan volop gebruik van. Je hoeft niet naar het buitenland voor de ultieme summer feeling. Ook in Nederland kun je heerlijk aan het zwembad of de zee liggen. Zorg wel dat je op het juiste moment gaat, want helaas schijnt de zon in Nederland wel wat minder dan aan de Spaanse kust… Oftewel het regenachtige Nederland laat ons ook vaak in de zomer in de steek.

#3 Besteed tijd aan je (vergeten) hobby’s

Bedenk wat je het liefst doet en besteed hier je tijd aan. Hou je van bakken? Of ben je stiekem gek op het lezen van Harry Potter boeken? Dit is het moment om te doen wat je echt graag wilt doen en je hobby’s opnieuw op te pakken.

#4 Relaxen

Vakantie is er ook om te genieten van de rust. Even aan niets denken en lekker onderuit  liggen op de bank. Nu heb je eindelijk tijd om al je favoriete series (terug) te kijken. Ook is het geen probleem om de héle dag in je pyjama rond te lopen. We love Netflix!

#5 Verwen jezelf

Na een periode van hard werken verdien je het om verwend te worden. Trakteer jezelf op een spa-dagje of doe iets anders wat je vrolijk maakt. Een kappersbezoekje, winkelen, schoonheidsspecialiste… noem het maar op!

#6 Friends

Klets weer bij met je vriendinnen en vrienden of ga samen wat leuks doen. In de vakantieperiode heeft iedereen meer tijd over, dus deel de gezelligheid met elkaar. Ook is dit het moment om vriendinnen en vrienden van vroeger weer eens op te bellen en wat met ze af te spreken. Zo kun je ook een citytrip plannen in eigen land, door op bezoek te gaan naar je studerende friends uit groningen bijvoorbeeld. Win-win!

Inspiratie nodig voor leuke hotspots in ons land? Bekijk onze te gekke bezochte hotspots!

Blijf jij thuis deze zomer of ga je héérlijk op vakantie?

Dit artikel is geschreven door Iris Trommelen.

Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved