7 Dingen die je niet met nat haar mag doen

We doen allemaal weleens dingen waar we niet volledig bij stilstaan. Nat haar is kwetsbaar en niet iedereen gaat daar even zorgvuldig mee om. Slapen met nat haar, je natte haren vastbinden met een elastiekje of na het douchen gelijk je haar borstelen zijn een van de vele dingen die we zeer waarschijnlijk allemaal wel hebben gedaan. Toch zijn deze gewoontes niet altijd even verstandig en kan het zelfs ons haar beschadigen. The Daily Dutchy vertelt jou hoe je het beste kunt omgaan met jouw natte lokken na het douchen. Lees gauw verder!

natte haren verzorgen

#1 Vastbinden

Niets is zo vervelend als nat haar dat voor je gezicht hangt. Veel vrouwen zijn dan ook geneigd om hun haar vast te binden met een elastiekje en een staart of een knot te maken. Maar wees je ervan bewust dat nat haar zeer kwetsbaar is en het dus uit den boze is om je haar strak vast te binden. Hierdoor kan je haar sneller afbreken.

#2 Borstelen

Ook dit is een veelvoorkomende fout: je natte haren borstelen of kammen. Er bestaat een gouden regel dat je alleen je haar voorzichtig mag kammen als er conditioner in zit, anders niet. Door je natte haren te gaan borstelen of kammen is de kans wederom groter dat het afbreekt.

#3 Ruw

Als je dan toch besluit om je haar te gaan borstelen of kammen, doe dit dan zorgvuldig en vooral voorzichtig. Te ruw door je haren gaan met een borstel is zeer slecht voor het haar, juist omdat het haar zo kwetsbaar is wanneer het nat is. Probeer gelieve te wachten totdat je haar droog is en ga het dan borstelen.

#4 Hitte

Hitte is slecht voor nat haar. Als je je haar graag wilt föhnen of stijlen kun je beter wachten totdat je haar echt droog is. Uit onderzoek is gebleken dat je haar voor minimaal 70% droog moet zijn om eventuele kortsluiting te voorkomen. Dit geldt ook voor het krullen van je haar. Als je toch een beetje ongeduldig bent kun je gerust je haar een beetje droog maken met een handdoek.

#5 Wrijven

We doen het allemaal: ons haar ruw droog wrijven met een handdoek nadat we uit de douche zijn gestapt. Zonder er bewust van te zijn dat het eigenlijk enorm slecht is voor ons opperhoofdhuid. Ai… Toch maar even je haar op de normale manier laten drogen dus.

#6 Producten

Veel vrouwen gebruiken gelijk diverse soorten producten na het douchen om hun haar dat extra beetje glans te geven of om het haar zachter te maken. Wanneer het haar nat is heeft dit weinig effect. Je haar zal hierdoor namelijk sneller beschadigen.

#7 Bed

Naar bed gaan met nat haar is absoluut af te raden. Slapen met nat haar is immers vragen om een bad hair day. We hebben dit ongetwijfeld allemaal weleens gedaan en dus ook ervaren. Probeer jezelf daarom aan te leren om je haar eerst goed droog te maken voordat je naar bed gaat.

Hoe goed verzorg jij jouw natte haren na het douchen?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron: HLN
Bron beeld: Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved