7x koffie drinken in Zwolle

Voor wie (nog) niet bekend is met Hanzestad Zwolle, notitieboekjes bij de hand! Door haar kenmerkende grachten, authentieke huizen en fijne winkelstraten is Zwolle een cultuurrijke stad met een eeuwenoude geschiedenis. Maar ook in de huidige tijd valt er genoeg te beleven. Voor iedereen die deze stad wil gaan bezoeken, zet The Daily Dutchy de leukste plekken voor koffie drinken op een rij. Bekende en onbekende plekken want ook ons team kent een paar echte blauwvingers die de geheime plekjes maar al te graag met je delen. Hier drink je de beste koffie van Zwolle!

Koffie drinken Zwolle The Daily Dutchy

1. Espressobar Maling

Espressobar Maling in Zwolle is een fijne plek om met een vriendin bij te praten of je laptop open te klappen en wat werk te verrichten onder het genot van een kop koffie. Door de huiselijke inrichting en de vriendelijke barista’s voelt het namelijk echt als thuiskomen. Op de menukaart vind je verschillende soorten (on)bekende koffie’s, thee’s en koude dranken én gebak dat ze zelf maken.

Leuk om te weten: eigenaar Sander Groenink vertegenwoordigde Nederland in het World Coffee Championships in Boston en eindigde op de veertiende plek! Je bent dus verzekerd van een kwalitatief bakkie pleur.

2. Anne & Max

The new kid on the block Anne & Max vind je onder de rook van de Sassenpoort. Ondanks dat deze fijne plek nog niet heel lang open is, zit het terras altijd goed vol. Binnen kun je plaatsnemen op verschillende zitplekken zoals fluwelen fauteuils, banken en stoelen. Bij Anne & Max kun je elke dag terecht voor je dagelijkse cafeïne inname en staan er op de menukaart diverse soorten (speciale) koffie’s en thee’s.

Voor wie liefdesverdriet heeft, biedt het restaurant ook een speciaal drankje aan om de pijn te verzachten. De koffie ‘Maxiato Liefdesverdriet‘ is namelijk gemaakt van chocolade, karamel, slagroom en stukjes notentaart. Maar ook als je geen liefdesverdriet hebt, is-ie heerlijk!

3. Proefiz Zwolle

Proefiz Zwolle vind je in de drukke winkelstraat ‘De Diezerstraat‘ en behoort tot de 7 beste koffie zaken van Nederland. In de Misset koffie top 100 hebben ze namelijk al meerdere keren een top 10 notering gehad. De beleving en smaak staan hoog in het vaandel en werkt het restaurant voor hun warme dranken met een lokale branderij uit Zwolle. De koffie is hier van hoge kwaliteit en staat het restaurant bekend om de klassiekers op de menukaart, maar ook de speciale dranken die nergens anders te vinden zijn.

Naast lekkere en kwalitatieve warme dranken kun je hier ook terecht voor een vers bereide lunch, een borrel en huisgemaakt gebak waar je mond van overloopt. Zo verkopen ze Salted Caramel Cheese Cake, een appeltaart dat een groot fenomeen in Zwolle is en een ‘Glaasje Proefiz‘: een monchoutaart met wisselde toppings. Jum!

4. Brasserie Jansen

Brasserie Jansen: een fijne plek om te eten, te borrelen én om een kop koffie te drinken. Bij dit restaurant draait het om mensen en het genieten van elkaars gezelschap, en dat kan toch het beste met een bakkie pleur? Bij dit Italiaanse restaurant serveren ze uitsluitend de koffie die je ook in Italië krijgt en is van 100% biologische koffiebonen gemaakt. Kies voor de typische koffie’s of maak de klassiekers af met een shot siroop. Delizioso!

5. Barista Café Zwolle

Met zo’n naam weet je meteen dat koffie hier geen enkel probleem is! De ‘woonkamer’ van Barista Café Zwolle nodigt je uit om plaats te nemen in een van de velen zitplekken en te genieten van elkaar en een goede bak koffie. Het ruime assortiment van het café bestaat uit verschillende koffie’s en thee’s met ieders een eigen twist. Zo serveren ze Daim Latte Macchiato, een Cocos White Mocha,  een Blue Butterfly Latte en een Caramelino, maar kun je er ook terecht voor de klassiekers zoals een Lungo, Americano en een normale Cappuccino.

Bij speciaal drinken hoort ook speciaal eten en hebben ze verschillende (seizoensgebonden) fingerfoods zoals een Mango Cococ Pie of Red Velvet Cupcake die perfect past bij jouw cup of Joe!

Koffie drinken hotspot Zwolle

6. Hier & Daar

Waar? Hier & Daar! Bij deze espresso- en wijnbar kun je terecht voor de echte ambachtelijke koffie’s die een smaakexplosie in je mond veroorzaken. Elke soort koffie op de menukaart heeft zijn eigen bonen om de smaak zo uniek en speciaal mogelijk te houden en wordt gezet met een speciale zetmethode. De hotspot heeft verschillende zitplekken met vintage meubelen die te koop zijn en is het zelfs mogelijk om de fijne kneepjes van het koffie-vak te leren bij de barista-, latte-art- en filterkoffie workshops.

Wil je in het weekend detoxen van al je apparatuur? Hier & Daar is doordeweeks een fijne werkplek, maar in het weekend hanteren ze een laptop vrij weekend. Dus even verplicht pauze nemen van je scherm en weer een ouderwets gesprek aangaan!

7. Foodboutique

Bij Foodboutique kun je koffie drinken waarbij de focus is gelegd op kwaliteit, ambacht en de maatschappij. Met hun motto ‘Products with manners‘ verkopen ze koffie en andere bijzondere voedselproducten die goed zijn voor mens en milieu. Alles wat de winkel aanbiedt heeft het label organic, ambachtelijk en fairtrade en is daardoor niet alleen lekker, maar ook goed voor de wereld. 

Bij Foodboutique serveert eigenaar Sam koffie van zijn private label genaamd Sam’s Privat Label Coffee. Dit zijn koffiebonen die je nergens anders kunt krijgen en die alleen in het restaurant te verkrijgen zijn. Deze bonen zijn zeer beroemd in Zwolle en lopen mensen hier graag een straat verder voor!

Waar ga jij altijd je koffie drinken in Zwolle? 

Bron beeld: The Daily Dutchy – Jaimy Boer, Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!