Citytrip Engeland | Een dag in Londen

The Daily Dutchy goes abroad! Dus dat betekent dat jij ook kunt lezen welke spots, mooie straatjes en geweldige landen je naast Nederland moet bezoeken als Dutchie. En deze keer is het o, zo mooie Londen aan de beurt! De stad van de rode bussen, zwarte taxi’s en natuurlijk de bekende telefooncellen. The Daily Dutchy’s Jaimy had deze bekende stad nog nooit van dichtbij gezien en vond het dus hoog tijd om te zien waar alle commotie van Londen in de winter nou vandaan komt. Met een volle telefoon, een metrokaart en een goed (ochtend)humeur ging ze samen met haar zus op pad en vond ze de hotspots waar je zeker een keer heen moet. En dat zijn er een hele hoop! Benieuwd waar we in één dag in Londen allemaal zijn geweest en hoe je het meeste te zien krijgt? Je leest het hier! 

Londen in de winter – by The Daily Dutchy

Een last-minute één dag durende citytrip klinkt natuurlijk niet meteen als het perfecte plaatje. Maar doordat we genoodzaakt werden om de Engelse hoofdstad maar een paar uur te kunnen bezoeken, besloten we om het beste er van te maken. En dat is zeker gelukt! Londen in de winterperiode heeft namelijk iets heel magisch. Overal hangen versieringen en fonkelen er meer dan duizend lampjes. Perfect voor als je met je polaroid camera een paar foto’s wilt schieten of nog even in de feeststemming wilt blijven. De kunst is natuurlijk wel om zo snel mogelijk verder te lopen want één dag in Londen is zo voorbij! Was het een uitdaging? Jup! Was het vermoeiend? Hell yeah! Maar het was het allemaal waard.

Vervoer in Londen – by The Daily Dutchy

Vervoer van A naar B

Voor een korte citytrip is de bus en de ferry het beste vervoersmiddel. Aangezien je s’nachts het meest onderweg bent en -met een beetje geluk- kunt slapen, is dit ook een hele makkelijke manier om te reizen. Heel vroeg in de ochtend kom je namelijk aan in Londen en krijg je de stad in volle ochtendglorie te zien. En dat is adembenemend! De Londen Eye schittert met haar lampjes en de stad heeft opeens veel weg van een scene uit een Shakespeare toneelstuk. En dan is het nog maar 6:30 uur in de ochtend, moet je nagaan!

Bij de uitstap-halte van de bus zat een paar meter verder een metrostation. Heel ideaal, want de metro is, naast de bekende Hop On Hop Off bussen, een heel handig vervoersmiddel in Londen. Voor nog geen acht pond koop je een dagkaart waarmee je de hele dag met de metro kunt reizen. Want wie dacht dat Londen prima lopend te doen is, heeft het goed mis. De stad kent namelijk meer geheime plekjes waar veel toeristen geen idee van hebben en het scheelt een hoop drukte. En tijd niet te vergeten.

Winter Wonderland in Hyde Parc – by The Daily Dutchy

Bezienswaardigheden & activiteiten

Wie Londen in de winter zegt, zegt vaak ook snel Hyde Parc. Dit park staat namelijk bekend om het ‘Winter Wonderland’ waarbij het park omgetoverd wordt tot heus pretpark met bijbehorende winterse lekkernijen en muziek. Een bezoek brengen aan het park is gratis en alleen om het eten zal je er al naartoe moeten gaan. Met genoeg gluhwein, braadworst en mac ’n cheese zal je er de komende uren zeker geen honger krijgen. Tip! Bezoek het park in het donker voor het echte wintergevoel!

Ook leuk om te lezen: Citytrip Duitsland | 4 dagen in Berlijn 

Natuurlijk kent Londen ook de nodige bekende winkelstraten waar je echt geweest moest zijn. Oxford Street, Regent Street, Covent Garden en Piccadilly Circus zijn de places to be voor een nieuwe winter garderobe en vergeet natuurlijk Harrods niet! Dit bekende warenhuis telt in de winter meer dan duizend lampjes en is zeker de moeite waard om even naar binnen te gaan. Voor als je echt een goede shopping spree wil houden, is Londen helaas voor één dag veel te kort. Overal zijn leuke boetiekjes en winkels te vinden en lijken de straten nooit te eindigen.

Voor wie behoefte heeft om de echte toerist uit te hangen, kent Londen natuurlijk genoeg bezienswaardigheden. De Big Ben (weliswaar in stijgers nu, maar daarom niet minder mooi), Londen Eye, Buckingham Palace, Palace of Westminster en nog tientallen gebouwen en plekken waar je genoeg foto’s van kunt maken tot je telefoon het begeeft. Zorg er echter wel voor dat je precies weet welke halte je moet hebben want de metro stations zijn vaak te hectisch om alles goed uit te pluizen.

Ben jij al een keer in Londen geweest? 

Bron beeld: The Daily Dutchy – Jaimy Boer 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved
Dagelijkse inkopen
Dagelijkse inkopen

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!