8x De beste digital nomad bestemmingen

Het was onder ondernemers al jaren populair en is sinds Corona ook onder mensen in loondienst steeds geliefder geworden: een tijdje vanuit het buitenland werken. Steeds meer mensen besluiten (tijdelijk) hun kantoorbaan in te ruilen voor een digital nomad bestaan en dat begrijpen we maar al te goed. Want zeg nu zelf, na je werkdag een duik nemen in zee, klinkt toch een stuk aantrekkelijker dan na een lange dag op kantoor aan te sluiten in de file op de A4? Om maar te zwijgen over de kou en het gebrek aan zonlicht in de wintermaanden. Nee, die remote workers zijn zo gek nog niet. Overweeg jij ook een tijdje remote te werken en te freelancen vanuit het buitenland? Wij hebben de beste digital nomad bestemmingen voor je op een rijtje gezet.

Digital nomad bestemmingen, remote werken freelancen buitenland

#1 Digital nomad eiland Madeira

Madeira is wellicht niet de eerste plek die in je opkomt wanneer je aan digital nomad bestemmingen denkt. Toch is niets minder waar. In 2021 is op dit paradijselijk groene eiland het project Digital Nomads Madeira Islands gestart. Een initiatief om Madeira als digital nomad bestemming op de kaart te zetten. Voor dit project is het plaatsje Ponta do Sol – wat zonnepunt betekent – omgedoopt tot digital nomad village. Op de meest zonnige punt van het eiland vind je gratis coworking spaces, voldoende accommodaties en volop mogelijkheden om het eiland te verkennen en andere digital nomads te ontmoeten. Ben je sportief aangelegd? Dan zal je je op Madeira waarschijnlijk snel thuis voelen. Zo worden er volop sportieve activiteiten georganiseerd en is de ruige natuur perfect geschikt voor het maken van prachtige hikes.

#2 Remote werken onder de Griekse zon in Athene

Net als Madeira is ook Athene niet de meest voor de hand liggende digital nomad bestemming. Toch is deze stad hier uitermate voor geschikt. Het mediterraanse klimaat, de heerlijke keuken en het uitgebreide aanbod aan coworking spaces zorgen ervoor dat deze stad in korte tijd een echte digital nomad trekpleister is geworden. Naast coworking spaces beschikt de stad ook volop over koffietentjes met goede WiFi, waar je met liefde je laptop openklapt. Onder remote workers is met name de creatieve wijk Koukaki erg populair.

remote werken athene

#3 Digital nomad paradise Mexico

Mexico is de laatste jaren in rap tempo een van de meest populaire digital nomad bestemmingen geworden. Vooral in de wintermaanden trekt het land tal van digital nomads uit Europa en de VS, die de koude winter maar wat graag ontvluchten. Met name de plaatsen Cancun, Playa del Carmen en Tulum zijn geliefd onder remote workers. Niet gek, als je bedenkt dat de temperatuur hier het hele jaar door rond de 30 graden ligt, het leven er goedkoop is en er vele activiteiten voor remote workers worden georganiseerd. Zie je het al voor je? Je werkt een paar uur in een van de vele coworking spaces of hippe koffiebars om vervolgens een duik te nemen in de Caribische zee. Daar zeggen wij geen nee tegen!

Digital nomad bestemmingen Mexico, remote werken freelancen buitenland

#4 Nomad Hub Barcelona

Door de grote populariteit onder digital nomads wordt Barcelona inmiddels ook wel een nomad hub genoemd. In deze grote stad vind je naast de vele bezienswaardigheden een oneindig aanbod aan koffietentjes en coworking spaces waar je als digital nomad je laptop open kunt klappen. Deze stad is ingericht om te freelancen in het buitenland! Ook werkt het internet hier razendsnel en beschikt de stad over een grote expat/digital nomad gemeenschap. Tel hier de betaalbare prijzen en niet in de laatste plaats het uitgestrekte strand bij op en je begrijpt waarom wij fan zijn van Barcelona. De populairste wijken onder digital nomads in deze stad zijn Gracia, Poblenou, Eixample, Sant Antoni, El Born en Barceloneta.

#5 Prachtig Kaapstad

Kaapstad is bij uitstek mijn persoonlijke favoriete digital nomad bestemming. Het mooie weer, de uitgestrekte wijnlanden, de prachtige stranden en het eindeloze aanbod aan (betaalbare) horeca maken Kaapstad een geliefde plek onder digital nomads. Of je nu houdt van surfen, hiken, wine tastings of graag op het strand ligt, Kaapstad heeft voor ieder wat wils. Je vindt hier dan ook een uitgebreide community aan remote workers. Ook vind je hier tal van coworking spaces en worden er veel activiteiten voor expats georganiseerd. De beste plekken om in Kaapstad te verblijven zijn de wijken Green Point, See Point en Gardens. Zuid-Afrika heeft overigens een prachtig landschap, gegarandeerd afgeleid worden tijdens het freelancen in het buitenland!

kaapstad

#6 Werken vanaf het strand in Valencia

Wie denkt dat Barcelona de enige Spaanse stad is waar je als digital nomad goed terecht kunt, heeft het mis. Ook in het Spaanse Valencia is het namelijk goed vertoeven. De stad is eigenlijk de kleine, betaalbare versie van Barcelona en bij deze stad heb je in Europa ook nog eens kans op de meeste zon! Ook hier wemelt het van de (Nederlandse) digital nomads en zijn er volop coworking spaces en hippe koffiebars waar jij met liefde je laptop openklapt. De beste wijken om als digital nomad in Valencia te verblijven, zijn El Carmen en het hippe Ruzafa. Freelancen in het buitenland doe je hier!

valencia

#7 Geniet van de eeuwige lente in Medellin

We blijven nog even in de Spaanse sferen, maar dit keer niet in Europa, maar het Colombiaanse Medellin. Hoewel de stad bij veel mensen nog steeds bekend staat als een gevaarlijke plek, is dit imago snel aan het veranderen en is de stad in de afgelopen jaren zeer populair geworden onder digital nomads. Het aangename klimaat, de mogelijkheden om Colombia te ontdekken en de goedkope levensstandaard maken van Medellin een aangename plek om een periode te wonen. De wijk El Poblado is met de vele accommodaties, coworking spaces en horeca een populaire wijk onder remote workers.

#8 Digital nomad stad Lissabon

Lissabon is al jaren één van de populairste remote work bestemmingen en werd in 2022 zelfs uitgeroepen tot beste digital nomad bestemming. En dat is niet zonder reden. De zon schijnt hier bijna altijd, het beschikt over een oneindig aanbod aan – betaalbare – horeca, je kunt er eindeloos struinen door de kleurrijke straten en de zee is binnen handbereik. Ook hier vindt je een uitgebreide digital nomad community, waardoor je gemakkelijk nieuwe contacten op kunt doen. In tegenstelling tot veel andere grote Europese steden is de sfeer in Lissabon erg relaxt en lijkt niemand hier haast te hebben. Ook vervelen hoef je je in Lissabon niet. Of je er nu voor kiest een filmpje te kijken in de outdoor cinema, los gaat bij een van de underground techno parties of liever een rooftop yogalesje volgt, de stad biedt voor ieder wat wils. De populairste plekken om als digital nomad in Lissabon te verblijven zijn Alfama, Bairro Alto en Principe Real.

Heb jij weleens een tijdje als digital nomad in het buitenland geleefd?

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Pinterest en Instagram!

Buitenland werken – Remote werken – Freelancen buitenland

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.