De eerste keer… | Een reiki behandeling bij ZoMa

Ooit moet het de eerste keer zijn en op een zonnige vroege zaterdagochtend in mei was het dan zover… Ik zou voor het eerst in mijn leven een reiki behandeling krijgen bij ZoMa in Westervoort. Deze reiki behandeling werd door Marjolein Berendsen uitgevoerd. Yes… Ik heb deze plek uiteraard met mijn geweldige richtingsgevoel even Gegoogeld. Op naar Gelderland!

Ik hoor je denken… Reiki!? Dit was een vraag die ik mijzelf ook stelde. Ik had er ooit over gelezen, over gehoord, maar had Reiki in mijn geheugen geparkeerd, omdat ik dacht dat het vooral weggelegd is voor de zweefteven onder ons. Toch ging ik de eerste keer reiki met een openminded gevoel in.

“Ik dacht dat een stoffig vrouwtje met geitenwollensokken mij met een ontzettend zweverig verhaal ging behandelen”

Om de eerste keer in aanraking met Reiki zo goed mogelijk te ervaren als een “eerste keer”, heb ik mijzelf er dan ook niet meer over ingelezen voor deze grote dag. Mijn verwachting van bij behandelaar Marjolein Berendsen, kwamen dan ook totaal niet in de buurt. Ik dacht dat een stoffig vrouwtje met geitenwollensokken mij met een ontzettend zweverig verhaal ging behandelen. En dat ik met mijn nuchtere kop mijzelf er dan niet open voor kon stellen. Niets was minder waar…

Marjolein kwam meteen met ontzettend veel energie op mij afgestapt. Iets wat ik op dat moment nog niet echt had door het vroege opstaan. Ze heeft een sprankelende persoonlijkheid en stoffig? Geen stof te bekennen! Deze vrouw was gewoon hip, jong, kwam net met haar gebruinde benen van vakantie en gaat ook gewoon naar een dancefestival met haar vrienden!

Ik was gerustgesteld en voelde meteen een soort van vertrouwen. Ik wist dat ik in goede handen was.

ZoMa opleiding de eerste keer reiki
ZoMa – By The Daily Dutchy

Voordat we verder gaan wil ik toch even de vraag beantwoorden: Wat is Reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze. Gebaseerd op de overdracht van energie tussen de therapeut ( in dit verhaal Marjolein Berendsen van ZoMa) en de patiënt ( in dit verhaal The Daily Dutchy’s Vivian). Reiki helpt vervelende aandoeningen te voorkomen of, in sommige gevallen, makkelijker te genezen. Het helpt de geneeskunde aan te vullen of te ondersteunen.

En door…

Voor de behandeling hebben we eerst even wat gedronken en gesproken over onder andere de opleidingen van ZoMa, wat Reiki doet, hoe Marjolein dit begonnen is en hoe ik me voel. Ik heb in het verleden last van depressies gehad en vond dat ik daar eerlijk over moest zijn naar haar. Ik slik nog steeds antidepressiva en hoop hier vanaf te komen deze zomer. Afbouwen vind ik spannend. Verder vertelde ik haar, dat ik een beetje last van buikpijn had.

Ze maakte een lekker en knus bedje voor me klaar en ik mocht plaatsnemen op de behandeltafel. Onder een dekentje werd mij gevraagd mijn ogen dicht te doen. Normaal gesproken bij meditatie lukt het mij voor geen meter mijn ogen dicht te houden en te ontspannen, maar gek genoeg deed ik hier mijn ogen dicht en voelde ik mij na lange tijd weer ontspannen.

Ik had mijn ogen dicht, dus ik kon niet zien wat Marjolein aan het uitspoken was, maar ik voelde van alles. Ze was best lang bezig bij mijn hoofd en raakte dit ook af en toe aan. Dit voelde heel fijn aan. Ik was nog steeds ontspannen en voelde bijzondere warmte om mij heen. Gek om uit te leggen, maar ik geloofde echt dat ik energie voelde. Fijne energie!

Toen ze eenmaal rond mijn buik en borst kwam, voelde ik dat ik dit minder fijn vond. Mijn adem ging hoger zitten en iets in mijn lijf had echt zo iets van, kun je weer even terug naar het koppie of de benen gaan. Hier voelde ik een bepaalde angst en ik herbeleefde oude emotionele pijn in mijn lijf. Toen ze uiteindelijk naar mijn benen en voeten ging tijdens de behandeling verminderde dit gevoel weer. Ik denk dat de behandeling zo’n 20 minuten geduurd heeft, maar dit kan ook langer of korter zijn. Uiteindelijk mocht ik mijn ogen weer opendoen en even bijkomen. Ik voelde me een beetje slaperig.

Met een kopje thee besproken we samen wat ik er van vond en wat Marjolein voelde. Confronterend, want ze voelde ook aan dat er oude pijn in het lijf zit en dat ik op het moment een groot hart heb, maar niet van mezelf houd. Ik moest even heel hard huilen, maar daarna voelde dit als een ontzettende last van mijn schouders en voelde ik mij sterker dan voor de behandeling. Oh en de buikpijn was weg!

Ik vond de behandeling ontzettend leerzaam, fijn en het heeft me zeker aan het denken gezet. Marjolein is fan mening dat ik zelf ook in staat ben Reiki te geven bij andere mensen en ik kan dan ook een opleiding bij haar volgen. Ik heb besloten eerst even mijn eigen koppie op een rijtje te krijgen en dan te kijken of ik mijn positieve energie ook over kan brengen. Last but not least, zou ik zeker een reiki behandeling of opleiding bij ZoMa aanraden!

olifanten buddha reiki behandeling
Olifanten Buddha ZoMa – By The Daily Dutchy

Nice to know

Ruim 20 jaar geleden begon Marjolein Berendsen haar spirituele pad te bewandelen. Als klein meisje voelde zij alles om zich heen al veel intensiever dan anderen. Door haar hooggevoeligheid werd ze aangetrokken door de energie die zij voelde en ook kon doorgeven.

Met deze eigenschappen werd ze zich bewust van de kracht van haar helende energie en besloot zij daarom in opleiding te gaan bij een paranormaal therapeut. Toen in het jaar 2000 Reiki op haar pad kwam, werd de ontwikkeling van haar intuïtieve vermogens alleen maar groter. Het werk wat zij destijds deed in het bedrijfsleven was fijn, maar deed zij niet vanuit haar hart. En dat was juist wat ze zo graag wilde: leven vanuit de kern, vanuit volledige liefde!

Good to know

ZoMa Opleidingen biedt sinds 2009 opleidingen (hbo-niveau) en cursussen aan in de complementaire zorg. Met een diploma van ZoMa Opleidingen op zak ben je in staat om vanuit holistisch oogpunt therapeutische behandelingen te geven aan volwassenen en kinderen met uiteenlopende zorgvragen. De opleidingen zijn geaccrediteerd door KTNO en CRKBO. Marjolein Berendsen heeft hier dus echt een opleiding voor gevolgd en geeft deze ook. Dit was uiteraard niet haar eerste keer reiki!

Ben jij al bekend met Reiki? En durf je een eerste reiki behandeling aan?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.