7x De mooiste trouwlocaties van Nederland

Je trouwdag, de mooiste maar tegelijkertijd misschien ook wel één van de spannendste dagen van je leven. Je wilt tenslotte dat alles tot in de puntjes is geregeld. Een onmisbaar onderdeel van een geslaagde trouwdag is natuurlijk niet in de laatste plaats de locatie. Want ga je voor een plek midden in de natuur of toch liever in de stad? Kies je voor landelijk of modern? Kleinschalig of groot? De mogelijkheden voor een bruiloft zijn eindeloos en dat geldt ook voor het aanbod aan locaties. Om je een beetje op weg te helpen bij het kiezen van een geschikte locatie voor deze bijzondere dag, hebben wij een aantal van de mooiste trouwlocaties van Nederland voor je op een rijtje gezet.

mooiste trouwlocaties van Nederland, bruiloft, trouwdag

#1 Trouw als een prinses in Kasteel de Haar

Als er een dag in je leven is waarop je je een echte prinses wilt voelen, dan is het natuurlijk wel op je bruiloft. Uiteraard hoort daar ook een sprookjesachtige locatie bij. En wat is er nou sprookjesachtiger dan een kasteel bij? Bij Kasteel de Haar ben je daarom aan het juiste adres. Dit is namelijk niet zomaar een kasteel, maar het meest luxe kasteel van Nederland. Denk aan een uitzicht op een prachtige rozentuin, sprookjesachtige hofjes en een romantisch bruggetje. Tel hier de centrale ligging op steenworp afstand van Utrecht bij op en je begrijpt waarom dit een ideale trouwlocatie is.

#2 Trouwen bij Paviljoen Puur in Diemen

Trouwen in Amsterdam of omgeving? Op steenworp afstand van Amsterdam, maar toch midden in de natuur, bevindt zich Paviljoen Puur in Diemen. Een locatie die dankzij haar combi van historie, stad en natuur niet in het overzicht van mooiste trouwlocaties van Nederland mag ontbreken. Het onder architectuur gebouwde paviljoen is onderdeel van Fort Diemerdam en omgeven door maar liefst drieënhalve hectare natuur. Hiermee is het paviljoen tijdens de zomermaanden een geweldige plek voor een uitgebreid diner en een aansluitend feest in de grote tuin. Toch liever in de winter trouwen? Geen probleem, want ook binnen zijn er volop mogelijkheden!

#3 Een tropische bruiloft bij Club Zand in Castricum aan Zee

Vinden jullie een bruiloft in het buitenland te duur, maar trouwen jullie wel graag in zomerse sferen? Dan zijn jullie bij de in Castricum aan Zee gelegen beachclub Club Zand op de juiste plek. Bij deze populaire trouwlocatie waan je je dankzij de stijlvolle, zomerse inrichting, Balinese details, tropische planten en niet te vergeten het uitzicht op zee, bijna op een tropisch eiland. Geef elkaar het jawoord tijdens de zonsondergang om vervolgens de hele nacht te dansen onder de sterrenhemel. Romantischer dan dit wordt het niet.

>> Lees verder voor meer trouwlocaties

#4 De mooiste trouwlocatie in de omgeving van Arnhem: Landgoed Rhederoord

Trouwen in de omgeving van Arnhem? Zet Landgoed Rhederoord dan maar op je lijstje. Dit op het eerste oog gigantisch lijkende landgoed bestaat uit verschillende intieme ruimtes en is daarmee een sfeervolle trouwlocatie. En pak je het graag groots aan? Dan boek je gewoon het gehele landgoed. Hier kunnen al jouw gasten ook nog eens blijven slapen en kan het feest tot in de late uurtjes doorgaan.

#5 Een landelijke bruiloft bij Het Hoogh Huys

Wil je op jullie trouwdag je geen zorgen hoeven te maken over het nogal veranderlijke Nederlandse klimaat? Dan trouw je toch gewoon in een kas! Bij het in de buurt van Nijmegen gelegen Het Hoog Huys trouw je in een landelijke maar toch chique sfeer, dankzij de combinatie van rondscharrelende kippen, statige platanen en sfeervolle witte lampionnen. Tegen deze locatie zeggen wij in ieder geval alvast ja.

>> Lees verder voor meer trouwlocaties

#6 Een sprookjes bruiloft bij Kasteel Wijenburg

In de categorie trouwen als een prinses, mag naast Kasteel de Haar ook Kasteel Wijenburg niet aan het overzicht ontbreken. Ook hier trouw je namelijk op een sprookjesachtige locatie. Maak je klaar in het torenkamertje en geef elkaar het jawoord op één van de vele prachtige plekken die in het kasteel te vinden zijn. Tijdens de grote dag is het gehele kasteel van jullie.

#7 Trouwen in Franse sferen bij Orangerie Elswout

Dromen jullie van een bruiloft in Frankrijk, maar zit dat er helaas toch niet in? Dan biedt het chique Orangerie Elswout een goed alternatief. De in de buurt van Bloemendaal gelegen trouwlocatie was ooit de favoriete hotspot van Napoleon en keizerin Sissi. De Orangerie is – zoals de naam al doet vermoeden – van oorsprong in geheel Franse stijl aangelegd en doet je dus bijna in Frankrijk wanen. Kortom, een prachtige en romantische trouwlocatie.

Wat zijn volgens jou de mooiste trouwlocaties in Nederland?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

trouwdag – trouwlocaties nederland

Yara Beij

Heeft een lichte verslaving aan cappuccino's & koekjes, heeft zo'n beetje ieder Grieks eiland bezocht en zou het liefst in een zonnig land wonen.