Deze 5 dingen zijn herkenbaar als je aan yoga doet

Namasté! Yoga is de sport waarmee je zucht, rekt en strekt en daarbij ook nog eens heel gezond bezig bent. Zo worden je spieren sterker, helpt het je lichaam om afvalstoffen te scheiden en krijg je meer energie. Ook is yoga goed voor de mentale gezondheid! The Daily Dutchy’s Jaimy is niet voor niets een yogafan van het eerste uur! Toch kun je jezelf heel stijf of dom voelen zodra je op de yoga mat staat en de docent een houding voor doet. Of je valt om terwijl je met een been in de lucht staat. De volgende 5 dingen tijdens een les yoga zijn herkenbaar voor veel mensen!

yoga herkenbaar les yoga mat

1. De betweters

Als je yogalessen in de sportschool volgt, dan heb je ze vast wel gezien: sporters die de gymzalen betreden met hun eigen yogamatje. Vol energie en, vaak, gearmd met een yogamat in een kek kleurtje. Het lijkt er altijd op alsof deze mensen het yogaleven omarmd hebben en alleen nog maar gehuld in een sportlegging met idem bh over straat gaan. Die bij elke houding precies weten wat ze moeten doen en ‘opbouwende’ kritiek geven op hun mede-yogi’s.

flexible russell brand GIF

2. Een jong hert

De beste start van je dag is om meteen op de mat te gaan. Met de zon op je snoet rustig wakker worden terwijl je al je spieren wakker maakt. Toch heb je weleens van die dagen dat je niet vooruit te branden bent. De term stijve hark dekt daarbij zeker de lading niet. Het lijkt alsof al je spieren van metaal zijn en ze niet gemaakt zijn om te buigen. Dus daar sta je dan, op je yogamat en in downward facing dog positie en je benen totaal niet gestrekt. Je lijkt eerder op een jong hert die net op de aardbodem staat in plaats van iemand die met iets gezonds bezig is.

3. De gedraaide schaar?

Sommige namen voor yoga-houdingen zijn gewoon heel lachwekkend. Van de Gedraaide Schaar tot de Zijwaartse Kraanvogel. Erg frustrerend dat de houdingen er heel ‘makkelijk’ uitzien, maar de uitvoering totaal mislukt zodra jij deze probeert uit te voeren op je yoga mat. En dan kom je bij het volgende puntje..

>>> Lees verder voor meer dingen die herkenbaar zijn tijdens yoga!

4. Het verliezen van je balans

Yoga is perfect voor je balans, maar kan het natuurlijk voorkomen dat je balans een dagje vrij heeft. En als je dan een positie moet doen waarbij je alleen leunt op je tenen, dan kan dat weleens misgaan. Zo heeft ondergetekende een litteken opgelopen toen ze naast haar mat terecht kwam, precies op de tafel met een vaas gevuld met bloemen. Dus tip van flip: als je thuis yoga gaat doen, houd alles wat scherp of zwaar is uit de buurt van je mat.

yoga knock GIF

5. Bewust van alles

Als je in de sportschool een yogales doet, dan herken je dit gegarandeerd. De bedoeling van yoga is dat je in het moment blijft. Dit doe je met ademhalingstechnieken en proberen je hoofd zo leeg mogelijk te maken. Toch gebeurt het ook weleens dat je uit je concentratie bent in eens heel bewust wordt van alles. Zoals de vraag of je buurman doorheeft, dat je sportlegging doorschijnt. Of dat je borst er net tussenuit piepte terwijl jij zat te stretchen. Of de vraag, die in je opkomt als poepen, wat je vanavond gaat eten en nog allemaal moet doen vandaag? Probeer dan maar weer te concentreren! No worries trouwens als dit niet lukt, dit is tijdens een les yoga herkenbaar bij veel mensen.

Hoe motiveer jij jezelf om naar yoga te gaan?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

yoga herkenbaar – yoga les – yoga gedachten – les yoga – yoga mat