Fashion | Draag deze kleur voor een goed humeur

Soms is het lastig in deze tijd de moeite te doen om er goed, gezellig en vooral leuk uit te zien… En uit onderzoek is gebleken, dat dit nogal van invloed kan zijn op hoe jij je voelt. Herkenbaar? Tijd om daar verandering in te brengen. Uiteraard weet jij vast en zeker in welke outfit jij jezelf goed en zelfverzekerd voelt, maar wist je bijvoorbeeld ook dat er een bepaalde kleur is, die een goede bijdrage geeft aan je humeur? The Daily Dutchy knows best en vertelt je graag welke kleur dit is!

kleding

Hoewel wij heerlijk gaan op de “mijn hele outfit is wit of zwart” trend is het volgend de wetenschap beter voor ons humeur een vrolijke kleur te dragen. Zo kan letterlijk de kleur van je kleding, je dag maken of kraken. Daarbij geldt ook de “regel”, hoe krachtiger en helderder de kleur, hoe meer aandacht je zult krijgen, hoewel pasteltinten er voor zorgen dat je toegankelijker en vriendelijker overkomt.

We vertellen je graag wat meer over welke kleur waar voor staat en uiteraard wat dit met je gevoel kan doen!

Zo zwart als de nacht

Men zegt dat zwart en wit geen kleuren zijn. Vinden wij onzin! Zwart staat voor elegantie, kracht, tijdloos, sensueel en stijlvol. Toch is het ook een kleur die je draagt als je niet wil opvallen in een groep. Tenzij je natuurlijk in je zwarte latexpak verschijnt!

Mr Grey, Hey!

Deze kleur is vrij saai en straalt rust uit. Een vrij neutrale kleur, die vooral degelijk overkomt. Vandaar ook de uitdrukking: Grijze muizen!

Sensation White

Verlangen naar een feestje hier! De kleur die lekker neutraal is, overal bij past en vrede en reinheid uitstraalt. Een nette kleur, die vertrouwd overkomt, schoon, maar soms toch ook een beetje saai..

Laat ze een poepie ruiken!

De kleur bruin staat voor natuurlijk en stabiel, maar ook kom je in deze kleur sociaal en praktisch over. Wil je vooral niet ‘boring’ overkomen? Dan is dit niet de kleur, die je wil dragen. Helaas is het nadeel dat deze kleur ook ‘saai’ kan overkomen… Zijn wij het trouwens echt niet mee eens!

Vandaag is rood

De kleur van de liefde! Rood is een kleur die lekker opvalt. Of je dit nu op je lippen smeert, of als kleding draagt. Rood staat voor positiviteit, passie en romantiek. Kun je wel wat zelfvertrouwen en energie gebruiken? Dan is dit de kleur die je wil dragen!

Het gras is altijd groener aan de overkant

Dit schijnt natuurlijk een fabeltje te zijn… Maar groen brengt harmonie in je leven. Ook deze kleur zorgt ervoor dat je betrouwbaar overkomt. Daarbij kom je ook evenwichtig, rustig en gelukkig over als je deze kleur draagt.

I’m blue abadi-abada

Je hebt nu sowieso deze vette old school single in je hoofd… Maar daar gaat het nu even niet om. Een blauwtje lopen willen we niet, maar blauw dragen wil je wellicht wel! Deze kleur straalt namelijk kalmte en ruist uit en zorgt ervoor dat je betrouwbaar overkomt. Een goede kleur dus voor een sollicitatiegesprek dus en als je het ons ook vraagt ook een logische kleur voor onze blauwe stewardessen in de lucht!

Oranje Boven

De kleur die je uiteraard draagt op Koningsdag, maar ook een kleur die ervoor zorgt dat je scherp en gefocust overkomt. Wil je vriendelijk en redelijk overkomen? Dan draagt deze kleur daar ook zijn steentje aan bij!

Je tanden zijn zo geel als een kanarievacht

Dit is hem hoor dames en heren! Dé kleur die je wil dragen voor een goed humeur. Geel straalt namelijk plezier, optimisme en energie uit. Doet mensen denken aan mooi weer, de zomer, de zon en alle positieve herinneringen die daarbij komen kijken. Een kleur die je toch wellicht wat sneller in je winkelmandje wil stoppen voortaan!

On wednesday we wear pink

Roze is echt bij lange na niet meer alleen voor meisjes… Ook vrouwen en mannen mogen in deze kleur gezien worden! Deze kleur staat net als rood voor romantiek, maar straalt ook onschuld en vrouwelijkheid uit. Een charmant en speels kleurtje dus!

Purple rain, Purple rain

Wij houden van deze kleur, vooral als het lila is. Donkerpaard wekt een gevoel van mildheid en wijsheid op. Daarentegen is de kleur lavendel of lila luchtiger, speelser en romantisch. Oehlala!

Voor welke kleur en mood ga jij?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved