In de agenda | Fête du Champagne festival

Na anderhalf jaar drooglegging is Fête du Champagne festival terug als eerste festival van Nederland. Het Rembrandtpark in Amsterdam wordt van 1 tot en met 4 juli omgetoverd tot een Frans sprookje. Vier samen de liefde en verdwaal in alles wat met champagne, crémant en wijn te maken heeft. Wij van The Daily Dutchy zetten alle informatie voor je op een rijtje.

Fête du Champagne festival

L’été de l’amour

Deze editie van Fête du Champagne staat in het teken van l’été de l’amour: Summer of love. Een feest waarbij voor het eerst in lange tijd gedanst, gesjanst en geproost kan worden op de liefde voor elkaar en voor het leven. Tijdens het Franse champagnefestijn is aan alles gedacht van Franse gerechten, bereid door topchefs, Franse foodtrucks en live muziek. Of speel een potje petanque (like jeu de boule), sabreer je eigen champagne of volg een van de proeverijen. Genoeg vertier om je vier dagen lang te vermaken dus.

Dit fijne festival is te vinden in het door The Daily Dutchy geliefde Rembrandtpark in Amsterdam. Laat je meenemen in een romantisch sprookje en waan je zo vier dagen in het Franse joie de vivre. De champagne zal rijkelijk vloeien, want de meest fantastische champagnes staan op het menu:

  • Bollinger Champagne – de absolute favoriet van James Bond en het Britse koningshuis
  • Ayala – champagnes die alleen van Grand Cru en Premier Cru druiven zijn gemaakt
  • Gremillet – een champagnehuis uit het zuiden van de streek Champagne Côte des Bar
  • Bonnet Ponson – verken de wereld van biologische- en natuurchampagnes.
  • Charles Clément – boetiekchampagne met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

Het festival is van alle markten thuis, want mocht je nou geen absolute fan zijn van champagne, dan is er ook een grote selectie wijnen van Domaine de la Baume en crémants uit alle windstreken van Frankrijk te vinden.

Champagne festival Rembrandtpark

Good to know

Genieten van de fijne champagnes en overheerlijke gerechten in sprookjesachtige sferen bij Fête du Champagne van 1 tot en met 4 juli in het Amsterdamse Rembrandtpark. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €10,- via feteduchampagne.nl inclusief welkomsbubbels.

Ben je nog op zoek naar extra redenen om meer champagne te drinken? Lees dan hier snel verder!

Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved