10 redenen om meer Champagne te drinken

Het is altijd tijd voor champagne. Er is immers altijd iets te vieren, dus alle redenen om die kurk te ontpoppen en van een lekker bubbeltje te genieten! We willen niet decadent klinken, maar een goed glas champagne is bij ons toch echt wel één van onze favorieten drankjes. Daarom 10 redenen om hier meer van te drinken!

champagne

#1 You know what they say, champagne all day!

Champagne ontbijt, check. Brunch, check. Lunch, check. Zo kan ik nog even doorgaan, maar je snapt waar ik heen wil, een coupe champagne kun je de hele dag door drinken. Door de vele diversiteit in dit drankje is deze toegankelijk en fijn te combineren met diverse gerechten en bites. Ps. een bubbelbad met een glas bubbels is ook een aanrader!

#2 Met een lekkere fles champagne maak je vrienden!

Heb je een borrel of wellicht een date, met een mooie fles heb jij al een goeie binnenkomer! Champagne is in verschillende maten en prijzen verkrijgbaar, voor elk budget. Zeg nou zelf, van een vrolijke fles en een paar mooie champagne glazen wordt toch iedereen vrolijk?

#3 Gluten free, dairy free, fat free – I love this champagne diet!

Zonder grappen of grollen, al het bovenstaande is waar! Ook is een glaasje bubbels (80 kcal)  in vergelijking met een gewoon glas wijn (120 kcal) een stuk lager in calorieën. Daarnaast zijn de glazen qua formaat iets kleiner dan wijnglazen, dus in verhouding meer glazen en minder schuldgevoel, ik zeg win- win!

#4 Bubbels zijn goed voor je humeur

Weer zo’n feitje waar we blij van worden! Jouw happy champagne mood wordt namelijk veroorzaakt dankzij de mineralen magnesium, potassium en zinc. Combineer dit met een heerlijk stukje chocolade en instant happiness gegarandeerd! 

#5 Vol goede antioxidanten

Champagne zit net zoals fruit en groenten vol antioxidanten die ons lichaam helpen bij het afvoeren van afvalstoffen. Ook helpen antioxidanten bij het versterken van ons immuunsysteem. Wel is het zo hoe meer pesticiden de champagne bevat hoe minder antioxidanten, hoe puurder of biologischer de champagne hoe beter. Geen glaasje bruistabletten voor ons, maar dus een extra glaasje bubbels. 

#6 Champagne houdt je scherp

Hoewel wij na drie glazen wijn soms al redelijk kunnen tollen, leert de ervaring dat dit met een flute in de hand een stuk beter gaat. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat de proteïne in champagne het korte termijn geheugen ten goede komen. Be sharp, be smart, kortom, de ideale date drank!

#7 Mix and Match

Met bubbels als basis kan je alle kanten uit. Mix and Match en maak de heerlijkste combinaties om een goede cocktail op tafel te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke mimosa’s, scroppino’s, Kir Royal, Blini’s of een Rose Sauvage. Roer altijd rustig de champagne door het recept, zo blijven de bubbels in tact.

#8 Goed voor je seksleven

Dat champagne een sexy drankje is staat natuurlijk vast. Maar ook wetenschappelijk heeft deze een voordeel: hoewel de meeste alcoholische dranken na een aantal uur de bekende inkakker kunnen veroorzaken of zelfs een gebrek aan bloedsomloop (hello whiskey-dick) heb je hier bij champagne geen last van. Sterker nog, van bubbels krijgen de meeste mensen wat extra energie, dus die fles kan prima op je nachtkastje staan!

#9 In Victory you deserve champagne – In defeat you need it

Naar de woorden van Bette Davis en de traditie die een vriendinnetje al jaren hoog in het vaandel houdt: “There comes a time in every woman’s life when the only thing that helps is a glass of champagne”. Tranen met tuiten huilen onder het genot van champagne, een diepe zucht en door! Wellicht heeft het ook iets te maken met die mineralen uit nummertje vier hoor..

#10 Maak je eigen champagne traditie

Hebben we je na 9 redenen nog steeds niet overtuigd om meer champagne te drinken? Maak dat je eigen traditie om eens in de zoveel tijd een mooie fles te poppen! Denk aan je kat’s verjaardag, maandelijkse brunch met vriendinnetjes, nieuwe persconferentie of gewoon omdat je er zin in hebt!

Lopen de bubbels al in je mond? Met wie ga jij binnenkort een glaasje champagne drinken?

Dit artikel werd geschreven door: Louise Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2021 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved