The Daily Dutchy’s DIY | Gedroogde bloemen maken

Een bloemetje in huis fleurt de boel meteen op. En laten we eerlijk wezen, dat kunnen we nu allemaal wel gebruiken! En voor iedereen die niet de verantwoordelijkheid wil hebben van echte bloemen, zijn gedroogde bloemen een must have. Hotel Kimpton De Witt tipte ons deze makkelijke manier om zelf gedroogde bloemen te maken. En ie-der-een kan het! 

Gedroogde bloemen (5)

The Daily Dutchy loves bloemen op tafel

Van stijlvolle tulpen tot een bij elkaar geraapt zooitje: bloemen staan altijd prachtig in huis. Vooral gedroogde bloemen zijn steeds hotter geworden in je interieur. Bij The Daily Dutchy’s Vivian staan er zelfs twee boeketten in huis. Moeite met het perfecte boeket vinden? Dat is vanaf vandaag verleden tijd. Je hoeft niet meer elk tuincentra af te struinen naar de perfecte bos, deze maak je namelijk gewoon zelf!

Wat je nodig hebt:

  • Bloemen
  • Draad
  • Schaar
  • Stok

Stap 1

Verwijder de blaadjes van de bloemstengels. Als je van een beetje groen houdt, kun je een aantal blaadjes laten zitten (deze zullen ook mooi drogen).

Gedroogde bloemen

Stap 2

Bind alle bloemen met een draad aan elkaar vast en knip, indien gewenst, de stengel kort(er).

Gedroogde bloemen

Stap 3

Bind het bosje bloemen vast aan een stok (of iets anders wat sterk genoeg is om een paar weken te laten hangen).

Gedroogde bloemen

Stap 4

Hang de stok met de bloemen op. Doe dit op een donkere plek (dit behoudt de kleur) en zorg dat de bloemen uit de weg hangen zodat je ze niet beschadigt.

Stap 5

Laat de bloemen 3 à 4 weken hangen en daar is je bosje gedroogde bloemen!

Gedroogde bloemen

Combineer verschillende bloemen en maak de mooiste boeketten. Perfect voor op je bureau, je balkon of gezellig op tafel!

Ga jij gedroogde bloemen maken? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

Bron: Kimpton de Witt, FTD
Bron beeld: Unsplash, FTD

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!