Geen vakantie geboekt? Met deze tips heb jij de perfecte staycation

Wie heeft er nog meer last van de vakantie blues? Op social media zie je de een na de ander in het vliegtuig vertrekken, word je doodgespamd met vakantiefoto’s van je familie en lijkt het wel alsof iedereen ons kikkerlandje heeft verruild voor een zonnig oord. Gelukkig valt er in Nederland ook nog een hoop te beleven! Met de staycation Amsterdam tips van The Daily Dutchy hoef jij je namelijk geen seconde te vervelen. En wedden dat jouw vakantie nog leuker is dan die van je vrienden? 

staycation tips The Daily Dutchy

1. Slapen als een royal in QO Hotel – Amsterdam

Dat je in een hotel lekker slaapt, is een feit. Maar wie zegt dat je daarvoor naar een hotel over de grens moet? In het QO hotel in Amsterdam slaap je in het duurzaamste hotel van Nederland. Hier kun je heerlijk genieten van luxe, maar vind je er genoeg dingen die goed zijn voor de aarde, zoals een hightech kas op het dak en het recyclen van eten en afval. En dat terwijl je in een hotel slaapt met uitzicht over de stad. Alle karmapunten verzamelen!

2. De stad verruilen voor de natuur – Mooirivier

Ontsnap de turbulente stad met haar uitlaatgassen en verruil het voor de vredige natuur van de Mooirivier. Ga een paar dagen quality time tegemoet met je geliefde en ervaar de velen voordelen van een rustige omgeving. Kom bij op het terras met uitzicht op dravende paarden, slaap al jouw slaaptekort weg in een zacht bed en zweet alle stress eruit in de sauna. Dat klinkt toch perfect?

3. Je buik rond eten in de Foodhallen – Amsterdam

Een broek met veel stretch, please! Jij hoeft tijdens jouw vakantie in Nederland de wereld keukens niet te missen met de Foodhallen in Amsterdam. Hier kun je namelijk terecht voor klassiekers uit de Spaanse, Japanse en zelfs de Mexicaanse keuken. Met keuze uit 21 verschillende keukens bepaal jij zelf waar jouw volgende ‘reis’ naartoe gaat!

staycation tips The Daily Dutchy foodhallen Amsterdam

4. Breng Portugal naar jou toe met NOMADS – Amsterdam

Had jij jouw vakantie ook liever in Portugal willen spenderen? Breng dan Portugal naar jou toe! Bij restaurant NOMADS aan de Oostpoort kun je namelijk het komende halfjaar Portugal op je bord proeven. Geniet van het smaakvolle palet van de Portugese gerechten en maak kennis met de geheime smaken van steden als Lissabon, Porto en Madeira. Vergeet je paspoort niet!

5. ‘Uitwaaien’ bij ’t IJ – Amsterdam

Uitwaaien op het strand is zó 2018. Dit jaar ‘waaien’ we gewoon uit bij t’ IJ. Je kunt op het terras van Wolf Atelier namelijk heerlijk genieten van een koele zomerbries. Deze vind je bovenop de industriële draaibrug en staat de smakelijke keuken van chef Michael Wolf voor je klaar om je te voorzien van heerlijk eten. Even om het uur insmeren en je krijgt vanzelf de ‘ik-ben-ook-op-vakantie-geweest’ glow!

6. Op de Latijnse tour – Amsterdam

Ben je na het bingewatchen van de serie ‘Pablo Escobar’ ook opeens verzot geraakt op Latijns-Amerika? Breng dan een bezoekje aan Latin Bistro Escobar. Chef Fernando zal de sterren van de hemel koken en brengt zijn jeugd in Venezuela bij je aan tafel in de vorm van smakelijke gerechten. Geniet met je familie of intiem met je partner, Latin Bistro Escobar is er voor iedereen.

7. Last minute logeren in Hyatt Regency- Amsterdam

Heb je toch besloten om last minute nog ergens heen te gaan tijdens je staycation Amsterdam? Stap dan niet in het vliegtuig, maar op de fiets! In het groene hotel van Hyatt Regency kun je namelijk prima terecht om even een paar uur onder de pannen zijn. Of je nu gaat sporten in de sportschool van het hotel of ontbijten in restaurant Mama Makan: je komt sowieso uitgerust thuis!

Wat ga jij tijdens je staycation doen? 

Bron beeld: Unsplash
Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

staycation Amsterdam – Vakantie in eigen land – thuisblijfers

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!