#girlpower: Hier eet je tijdens Internationale Vrouwendag!

Zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag en zal er door heel Nederland inspirerende activiteiten gehouden worden die helemaal in het teken staan van deze speciale dag. Naast deze activiteiten zijn er ook restaurants in Nederland waar vrouwen al jaren laten zien wie de broek aan heeft. The Daily Dutchy vertelt je waar je heen moet!

The Daily Dutchy internationale vrouwendag

Hier moet je eten tijdens Internationale Vrouwendag

1. De hit van Amsterdam – De Luwte, Amsterdam

Middenin de Jordaan vind je De Luwte. Opgeknapt door de ondernemende Iris Zeilstra die het restaurant een ware hit heeft gemaakt. Is het niet om het creatieve menu waarbij er met invloeden uit de Franse keuken en seizoensgebonden producten de lekkerste gerechten klaar gemaakt worden. Dan is het wel om de fijne setting van het restaurant waar je voor een goed bord eten of een heerlijke cocktail aan de bar altijd terecht kunt.

2. Klein Italië in hartje Amsterdam – La Pianeta Terra, Amsterdam

Laura Martini, mede-eigenaresse en chef en gastvrouw bij restaurant La Pianeta Terra, zorgt voor de authentieke Italiaan in Amsterdam. Van vrouwen in de keuken kijkt Laura niet vreemd op: “In Italië, waar ik vandaan kom, is het heel gebruikelijk dat vrouwen de chef zijn in een restaurant. Daar staat de mama vaak gewoon nog in de pan te roeren,” vertelt ze. Passie voor het vak is haar belangrijkste drijfveer: “Die liefde straalt door in ons vakmanschap, de service aan onze gasten en natuurlijk het eten.”

The Daily Dutchy internationale vrouwendag

3. Elk moment een aanrader – Frenchie, Haarlem 

Frenchie, hét buurtrestaurant en café van Haarlem wordt gerund door Lisa Landman en haar man Tim. Hier kun je terecht voor de mooiste wijnen, de meest funky cocktails en vind je op de menukaart uitsluitend gerechten van haute cuisine met een Aziatische invloed. Overdag ga je hier heen voor een fijne lunch of om te werken, in de avond geniet je van het eten en elkaar. Heerlijk!

The Daily Dutchy internationale vrouwendag

4. Lang tafelen – Mes Amis, Maastricht

Wijnen, wijnen, wijnen komt zeker goed bij Mes Amis waar gastvrouw en vinologe Annaline Doelen je de heerlijkste wijnen laat proeven. Al sinds 2001 staat ze aan het roer van het verfijnde streekrestaurant in het zuiden van Nederland en zorgt ze voor de fijnste beleving. “Door alleen al de tijd te nemen om aan tafel te zitten met je vrienden en familie, ontstaan vanzelf de echt goede gesprekken. Met regionale wijnen en gerechten die rechtstreeks uit het hart komen, is lang tafelen (en een lege maag!) een ontzettend goed plan.

5. Dining with a view – Lars Amsterdam

Wie Lars Amsterdam nog niet kent, moet zeker een sprintje maken naar de Houthavens. Het fine dining restaurant wordt namelijk gerund door chef Lars Scharp en Floor Wiggers, mede-eigenaresse, gastvrouw en maître. Hier kun je terecht voor de traditionele Franse keuken met Aziatische invloeden. Floor weet waar ze het over heeft: zo heeft ze gewerkt bij Restaurant Ron Blaauw én tweesterrenrestaurant Aan de Poel. Je bent dus in goede handen hier.

Waar ga jij op Internationale Vrouwendag eten?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!