In de Agenda | 6x wat te doen op Internationale vrouwendag

Who run the world? Girls! Op 8 maart is het Internationale vrouwendag en laten alle vrouwen van Nederland zich horen. Wil je weten waar jij je mannetje vrouwtje kan staan? The Daily Dutchy vertelt je waar je heen moet. 

The Daily Dutchy Internationale Vrouwendag

1. Woman’s March van Linda Meiden – Amsterdam

Pak je buurvrouw, vriendin of wildvreemde aan de mouw en loop mee met de Woman’s March in Amsterdam. Dit jaar is Linda Meiden de trotste hoofdsponsor en roepen ze iedereen op om mee te doen. Want ook in 2020 hebben wij vrouwen nog steeds dezelfde problemen waar vrouwen vroeger al last van hadden. Zoals mannen die de top posities domineren tot meer veiligheid op straat. Kortom, laat je horen! Klik hier om je aan te melden.

2. Internationale Vrouwendag in Zwolle

Niet op 8 maart, maar op 7 maart kun je in Zwolle terecht om het achterste van je keel te laten horen. Culturele stichting Eureka zal namelijk omgetoverd worden tot een festival waar iedereen welkom is. Van een podium waar iedereen het thema van Internationale Vrouwendag mag bespreken tot fijne muziek en ruimte om gesprekken te voeren. Een inspirerende dag dus!

3. Women’s Day Panel – Amsterdam

Laat je op donderdag 5 maart inspireren door de powervrouwen in de panel van Women’s Day bij werkplek Mindspace. Onder andere Anne de Lanoy Meijer (Nina + Nina), Bibi Janus (JuiceBrothers) en Roella Lieveld (Share Network) zullen plaatsnemen om te praten over onderwerpen als hun manier van werken en het behalen van (internationale) successen. Kaarten zijn gratis en vindt de panel plaats bij Mindspace Dam.

https://thedailydutchy.com/2019/07/18/lege-agenda-dit-kun-je-allemaal-in-het-weekend-doen/

4. Internationaal Filmfestival – Assen

Van 6 tot 8 maart moet je in Assen zijn voor jouw portie vrouwenfilms. Tijdens het Internationaal Filmfestival zal er een breed scala getoond worden in het thema Vrouw & Film. Dus zit lekker onderuitgezakt in Bioscoop De Nieuwe Kolk en geniet van de toffe films!

5. Pubquiz – Leeuwarden

Op naar het Noorden van Nederland want in Leeuwarden zal er een pubquiz plaatsvinden met als thema ‘Bijzondere weetjes van bekende en beroemde vrouwen, mannen en andere onderwerpen’. Trommel dus al je vriendinnen op en ga naar Catshuis in Leeuwarden. Een kaartje kost €20 waarvan de opbrengst gaat naar Stichting Leergeld.

Leuk om van te voren te bezoeken: Conceptstore Nørd

6. Womans March op het Vrijthof – Maastricht

Is Amsterdam te ver om Nederland te laten zien wat #girlpower is, dan is er ook nog een demonstratie in Maastricht! Het begint om 14:00 uur bij het Vrijthof dus neem je mooiste, sterkste en beste demonstratiebord mee.

Hoe ga jij Internationale Vrouwendag spenderen?

Bron: Women’s Health, Internationale Vrouwendag

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!