In de Agenda | Gratis bier in ruil voor je kerstboom!

Leuk al die kerstbomen, die we jaarlijks in huis halen (lees 3 miljoen!) om na de jaarwisseling weer op straat te pleuren. Als je deze zin nog een keer leest, besef je wellicht wat beter, hoeveel bomen elk jaar doelloos weggegooid worden. Tijd voor verandering en jij kunt hier je steentje aan bijdragen. Je kunt je boom namelijk nieuw leven inblazen en krijgt hier ook nog een lekker Lowlander biertje voor terug. Waar je moet zijn voor gratis bier, hoe jij je boom inlevert en je kerstboom een nieuw leven geeft? Dat lees je hier!

kerstboom recyclen kerstboom inleveren gratis bier lowlander

Treecycle-programma: Recycle je kerstboom

Per jaar halen zo’n 3 miljoen echte bomen de kerstsfeer in huis. Het merendeel belandt na de jaarwisseling in de versnipperaar, langs de weg of in een vreugdevuur. En dat terwijl de gemiddelde levensduur van een boom tot wel 400 jaar is en gemiddeld 22 ton aan koolstofdioxide (CO2) opneemt. Bovendien zijn sparrennaalden een waardevol botanisch ingrediënt met een smaakvol en fris karakter van citrustonen. Zonde om weg te gooien! Lowlander vond een alternatief. In bier. Als brouwer met botanicals, en vanuit de gedachte ‘waste to taste’ (bijdragend aan hun ‘Nature Positive’ missie), ontstond in 2018 het idee om kerstbomen in te zamelen en hiervan een bier te brouwen. Zo ook dit jaar. Op vrijdag 6 januari 2023 kun je jouw kerstboom inleveren bij een van de acht Treecycle locaties door heel Nederland:

tHUIS aan de AMSTEL, Amsterdam | Bruxelles, Breda | Café Berger, Den Haag | Jumbo Meerstad, Groningen | Wachtlokaal, Haarlem | Stroom Lent, Nijmegen | Supernova, Rotterdam | Botania, Utrecht

kerstboom recyclen kerstboom inleveren gratis bier lowlander

Winter I.P.A. – Bier gemaakt van jouw oude kerstboom

Voor de productie van Lowlander Winter I.P.A. is er 600 kilo sparrennaalden nodig. Na het verzamelen van zoveel mogelijk afgedankte kerstbomen, haalt Lowlander alle naalden zorgvuldig van de takken. Die plukken en conserveren ze. Dit doen ze door de naalden in een neutrale graanalcohol te leggen. Alcohol haalt perfect de smaak van de sparrennaalden naar boven en bewaar het karakter. Na enkele weken conserveren is er een extract ontstaan waarmee ze de Winter I.P.A. voor het komende jaar kunnen brouwen. Het naaldenextract vormt samen met de jeneverbes een licht en verfrissend bier voor koude winterdagen dat goed samengaat met bijvoorbeeld geroosterde groenten. Een natuurpositief bier met de heerlijke smaak van kerst, dat dit jaar opnieuw verkrijgbaar is in een 5% alcohol variant én voor het eerst in een non-alcoholische variant.

Good to know

Lever op 6 januari 2023 tussen 12.00 en 20.00 uur je kerstboom in op een van deze punten en je krijgt er een flesje Winter I.P.A. voor terug. Help je mee om de naalden samen met Lowlander te plukken, dan is er ook een lekkere snack!

Zorg dat je kerstboom nog gezonde, groene takken heeft, in een rookvrije omgeving heeft gestaan en niet geïmpregneerd is of nepsneeuw bevat.

Hier vind je alle informatie en het inleverformulier.

Ga jij je kerstboom inleveren voor een gratis biertje?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookPinterest en Instagram!

Kerstboom inleveren – Gratis bier – Lowlander – Recycle kerstboom

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.