Fashion | 5x handige stijltips om je garderobe lente-proof te maken!

Nu de bloemetjes groeien, de zon zich steeds vaker laat zien en de temperaturen hoger worden, kunnen we eindelijk in onze handen knijpen. Het is namelijk officieel lente! Toch is het niet bepaald warm en kan het dus best lastig zijn om al je fleurige kleding te dragen die je hebt aangeschaft. The Daily Dutchy heeft dit ook en daarom zetten we vijf handige stijltips voor je op een rijtje waardoor je alsnog je nieuwe kleding kunt dragen én het warm hebt! Spoiler alert: het is helemaal niet zo moeilijk.

Lente-proof kleden The Daily Dutchy

#1 Sorteren maar!

In je kast heb je waarschijnlijk al je kleding door elkaar liggen en ziet dit eruit als een mega chaos. Ook wij zijn guilty! Toch helpt het enorm als je de kleding voor de lente allemaal bij elkaar gaat verzamelen en aan een rek gaat hangen. Hierdoor kun je heel eenvoudig zien wat je allemaal hebt en waar je mee kunt werken. En dit brengt ons bij de volgende stap!

#2 Laagjes, laagjes en nog eens laagjes

In Nederland betekend zon helaas niet meteen warmte waardoor je lente-proof kleden best lastig zijn. De key is dus ook om laagjes aan te doen! Dit kun je simpelweg doen door een vest onder je trenchcoat te dragen of een shirt met lange mouwen onder je jurk te doen en met een vest te combineren. Ideaal want niemand ziet het! Of ga juist wel voor zichtbare laagjes en draag een coltrui onder je jurk. Zit ook nog eens heer-lijk!

#3 Zorg voor goede basics

Net als kleurrijke en fleurige kleding in de lente is het ook handig om een paar goede basics in je kast te hebben. Ik noem een mooie panty (20 denier is perfect als je een beetje huid wil laten zien!), een coltrui in meerder kleuren en een fijne spijkerbroek die overal bij kan. Door dit in huis te hebben kun je het hele jaar door combineren met seizoenskleding en scheelt dit weer urenlange stress momenten voor je kast.

#4 Doe het op de Scandinavische manier!

Wil je ook het geheim weten waarom al die influencers het niet koud hebben als ze op straat flaneren in korte lente kleding? Het gaat allemaal om balans! Ze combineren namelijk altijd blote benen met een warme trui, jurk of lange jas. Door de bovenkant van je lichaam warm te kleden heb je het namelijk minder snel koud met blote benen. Ideaal voor als je alvast je mooie spijkerrokken aan wil!

#5 Upgrade je herfst garderobe

Ja we weten dat de herfst alweer een paar seizoenen geleden is, maar dit betekend niet dat je de kleding niet meer kan dragen. Ook deze kleding is namelijk bedoeld voor warm weer met soms koude dagen. Upgrade dus je herfst garderobe en combineer het met mooie opvallende pastel kleuren. Je favoriete groene jurkje kan ook prima nog een ronde mee! Zo heb jij het niet koud én zie jij er ook nog eens hartstikke leuk uit!

Hoe ga jij je lente-proof kleden?

Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!