Hotspot | Food Boutique Zwolle

Please Add Photos
to your Gallery

Food Boutique is een luxe mini warenhuis waar je terecht kunt voor de allerlekkerste veganistische en biologische producten. De producten die je bij Food Boutique kunt aanschaffen zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens maatschappelijk betrokken. Food Boutique is een van de weinige hotspots waar je dit soort producten kunt aanschaffen en The Daily Dutchy mocht deze hidden gem met eigen ogen bewonderen. Lees gauw verder!      

Eigenaar Sam heeft eerder tien(!) jaar lang in de mode-industrie gewerkt voor onder andere G-Star, Men At Work, Score en het welbekende Amsterdamse modemerk Scotch & Soda. Uiteindelijk besloot hij zijn passie voor eten te volgen en zo werd Food Boutique opgericht. Bewust eten is iets wat hij vanuit huis heeft meegekregen van zijn ouders die zelf ook volop bezig waren met het realiseren van healthy food. Zijn moeder bakte haar eigen brood en maakte zelf jam van vers fruit. Ook zijn vader bleef niet stil zitten en ging dagelijks naar de melkboer om verse melk op te halen.

Food Boutique

De naam ‘Food Boutique’ heeft de eigenaar te danken aan het prachtige monumentale pand middenin de binnenstad van Zwolle. Het pand is afkomstig uit het jaar 1800 en heeft de uitstraling van een boutique. Het desbetreffende logo betreft een biscuitje. ‘Een gouden biscuitje’, zo beschrijft de eigenaar zijn unieke logo. Op het raam zie je het logo verhuld in bladgoud afgebeeld. De kleur goud staat voor luxe en sluit mooi aan op het concept van Food Boutique. Eenmaal binnen bij Food Boutique tref je diverse fairtrade producten en biologische producten aan. De producten die je bij Food Boutique kunt aanschaffen zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens maatschappelijk betrokken.

Food With Manners

Een favoriet van de eigenaar zelf: Sharp Sharp cakejes. Het zijn healthy cakes die glutenvrij, suikervrij en zowel veganistisch als biologisch zijn. Dat geldt overigens ook voor de overheerlijke Vegan Bounty, gemaakt van pure fairtrade cacao en biologische kokosrasp. Liever zin in iets hartigs? Probeer dan de biologische chips die ook nog eens glutenvrij is. Naast diverse lekkernijen zijn er ook andere producten verkrijgbaar bij Food Boutique, waaronder soep dat gemaakt is van zogeheten Kromkommer groenten. Naast alle veganistische en biologische producten kun je ook diverse soorten bier aanschaffen bij Food Boutique.

Nice to know
Binnenkort wordt Food Boutique een nieuw chocoladesoort rijker, genaamd Chokbites. De chocolaatjes zijn suikervrij, glutenvrij en hand made. Voor de koffieliefhebbers krijgt Food Boutique er ook een nieuw merk koffiebonen bij. Boot is een hele luxe koffie die vanaf 1973 is ontstaan. Hun missie is om de beste koffie van de wereld aan te bieden en ze zijn een van de bekendste koffiebranderijen in Nederland. Mocht jouw voorkeur gelieve uitgaan naar thee, dan kan Food Boutique je verblijden met het goede nieuws dat de eerste etage binnenkort voorzien zal zijn van een zogeheten ‘Thee Atelier’. Hier krijg je alle informatie over thee, de ontwikkelingen, hoe het gemaakt en gemixt wordt en er zal zelfs een thee proeverij plaatsvinden in de vorm van een workshop. Hoe leuk is dat?!

Good to know
Food Boutique bevindt zich aan de Roggenstraat, middenin de historische binnenstad van Zwolle. De luxe mini warenhuis is elke dag geopend voor haar healthy foodlovers. Op maandag tot zaterdag kun je van 10.00 uur tot 19.00 uur terecht bij Food Boutique op donderdag zelfs van 10.00 uur tot 21.00 uur in verband met koopavond. Je vindt deze healthy hotspot aan de Roggenstraat 3, 8011 TE te Zwolle.

Wanneer kom jij jouw biologische producten aanschaffen bij Food Boutique?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron beeld: The Daily Dutchy – Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.