Hotspot | Eten zonder voedselverspilling bij Instock

View Gallery
6 Photos
Hotspot | Eten zonder voedselverspilling bij Instock
instockk

Kaart Instock

Hotspot | Eten zonder voedselverspilling bij Instock
interinstock

Interieur Instock

Hotspot | Eten zonder voedselverspilling bij Instock
kaartinstock

Concept Instock

Hotspot | Eten zonder voedselverspilling bij Instock
interieurinstock

Interieur Instock

Hotspot | Eten zonder voedselverspilling bij Instock
instock1

Instock

Hotspot | Eten zonder voedselverspilling bij Instock
foodinstock

Food Instock

Wat doe jij met je overgebleven restjes pasta of curry? Bewaar je deze kliekjes voor de volgende dag, of gooi je ze weg? Veel mensen kiezen voor de laatste optie en verspillen hiermee voedsel. Niet alleen de consument verspilt, ook bij de producent en in de horeca belandt veel eten in de prullenbak. En, wist je dat er dagelijks in supermarkten ook veel voedsel wordt weggegooid, omdat dit voedsel niet meer aan de kwaliteitseisen voldoet, maar nog prima gegeten kan worden!? Bij Instock, een fijne hotspot op de Czaar Peterstraat in Amsterdam, is één ding duidelijk: van voedselverspilling houden ze hier niet. Lees snel verder en ontdek het mooie initiatief van deze fijne hotspot! 

interieurinstock

Geen voedselverspilling meer dankzij Instock

Jaarlijks verspilt de horeca rond de 51 miljoen kilo voedsel. Shocking als je het ons vraagt en in heel veel gevallen onnodig. Helaas is dit ook het geval bij supermarkten, waar veel eten weggegooid wordt, wat nog van prima kwaliteit is. Het weggegooide eten bij de supermarkten is vaak nog van prima kwaliteit en hier besloten de 4 oprichters van Instock iets mee te doen. Niemand wil voedsel verspillen nietwaar?

Elke dag wordt met deze producten, door creatieve chefs, een aantal gerechten gecreëerd. Eten dat anders in de prullenbak zou zijn beland! Met het concept willen de oprichters voedselverspilling tegengaan en bewustzijn creëren over het onderwerp. Eén derde van ons voedsel wordt verspild en in een tijd als deze kunnen we het ons niet meer veroorloven om oneindig te blijven produceren, consumeren en weggooien, zo vinden de oprichters. Wij van The Daily Dutchy zijn het hier helemaal mee eens en proberen thuis ook zo min mogelijk voedsel te verspillen!

Dat niet alleen het concept van Instock bijzonder is wordt duidelijk wanneer we een bezoekje brengen aan het restaurant. Ook het interieur van de zaak mag er namelijk zijn. Vooral de grappige lampjes in verschillende maten vallen op. We strijken neer op een lange bank aan de linkerkant, met gezellige kussentjes erop. Achter ons aan de muur hangt het menu van de dag. Het menu is dus elke dag een verrassing, afhankelijk van de producten die ’s ochtends door de ‘food rescuers’ zijn opgehaald bij verschillende Albert Heijn filialen. Het is lunchtijd, dus we kiezen voor de brunchplank. Zo proeven we van alles wat. Lekker! Bij de koffie toe zit een stukje smeuïge bananencake. We like! Houd je ook zo van bananencake? Bekijk dan hier The Daily Dutchy’s Easy, peasy bananenbrood recept!

foodinstock

Good to know

Instock is dagelijks vanaf 09.00 uur geopend en vind je op de Czaar Peterstraat 21 te Amsterdam. Voor een driegangendiner betaal je slechts €22,50. Daarnaast is ook aan afhaalmogelijkheden gedacht. Zo draag jij op je luie avond op de bank toch bij aan het tegengaan van de voedselverspilling. Het kan bijna niet makkelijker! Bij de Instock Toko op de Ferdinand Bolstraat, haal je tussen 15.00 en 21.30 een originele en gezonde kant-en-klare maaltijd op. In de Toko zit ook een mini-bieb. Hier ruil je de boeken die je niet meer wil lezen in voor boeken die je wel nog wil lezen. Want, waarom iets waardevols weggooien, als je er ook een ander blij mee kan maken?

Instock heeft inmiddels zelfs een Instock Market geopend, waar je zo duurzaam mogelijk je producten kunt inkopen en waar uiteraard verspilling niet voorkomt! Zo worden de producten aangeboden met een flinke korting en zijn ze ready voor consumptie.

Wat vind jij van dit mooie initiatief en wanneer ga jij langs bij Instock?

Dit artikel is geschreven door Fleur Griffioen. 

Bron: Instock
Bron beeld: The Daily Dutchy – Fleur Griffioen

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved