Hotspot | Klup de Dag in Leeuwarden

Cool kids in het noorden van Nederland, wij hebben een leuke plek voor jullie ontdekt! Per 1 juni heeft Klup de Dag namelijk haar deuren geopend aan de Nieuwestad in Leeuwarden. Een winkel vol met de fijnste street style merken, Scandinavische kleding, denim en basics die niet in jouw kast mogen ontbreken. The Daily Dutchy’s Jaimy verteld je waarom jij deze hotspot zeker moet gaan bezoeken.

The Daily Dutchy Klup de Dag (1)

Klup de dag in Leeuwarden

Met het credo ‘Pluk de Dag‘ willen ze bij Klup de Dag jouw dag nog beter maken. Samen met het brede assortiment van kleding, toffe sneakers, handige basics en accessoires bepaal jij namelijk zelf jouw eigen stijl. In combinatie met de industriële look van de winkel en de fijne muziek die uit de speakers knalt, kun je hier prima een uur vertoeven.

https://thedailydutchy.com/2019/09/18/8x-culinaire-hotspots-in-leeuwarden/

Klup de Dag is niet je alledaagse winkel, maar vind je hier de tofste streetstyle merken waar jouw trendgevoelige vingers van gaan smullen. Met merken als Carhartt WIP, Karhy, Vans en Edwin weet je dus al dat je niet met lege handen de winkel verlaat. Ook liefhebbers van de minimalistische Scandinavische kleding en merken kunnen hier hun ei kwijt, Klup de Dag heeft namelijk de beste merken onder één dak. Van MSCH tot Hvisk, Rains en Selected; jouw hart gaat hier zeker harder van kloppen.

The Daily Dutchy Klup de Dag (5)

De winkel bevindt zich in een monumentaal pand waardoor een groot deel van de inrichting nog intact is gebleven. Zo zijn de ornamenten aan het plafond nog steeds hetzelfde en hebben de kasten van het huis nu plaats gemaakt voor de sneakers. Achterin de winkel vind je een retro hoekje met discobal en speelmachine, wat het speelse effect van de winkel goed weergeeft. En natuurlijk leuk om tijdens het shoppen even een spelletje te doen!

The Daily Dutchy Klup de Dag (4)

Daarnaast heeft de winkel een eigen huisvis genaamd ‘Burgermeester‘. Bij de jeanshoek kun je deze gouden vis bewonderen met elke keer een ander huisje. Zo heeft de vis al gewoond in een kom met grote speelkaarten, een bingo-spel en zelfs hoofden van poppen. Al deze grappige achtergronden kun je bewonderen aan de muur bij de paskamer!

Achterin de winkel staat nog een grote verassing te wachten, hier vind je namelijk een heuse kapsalon. Samen met Klup de Dag heeft Kapper Lifestyle Salon Blend hier een ruime locatie met uitzicht op de prachtige tuin van het pand. De kapper heeft al een grote naamsbekendheid in Leeuwarden en staat bekend om haar mooie creaties. Neem plaats in de stoel en laat je lekker onder handen nemen door de professionals.

The Daily Dutchy Klup de Dag (2)

Nice to know

Wanneer de avond valt en de winkelstraat leegloopt met shoppers, kun je ook nog goed terecht bij Klup de Dag. De eigenaren vinden het namelijk belangrijk om een tussenschakel te zijn tussen mooie ideeën, mooie mensen en dromen waar te maken. Daarom organiseert de winkel ook instore activiteiten die goed passen bij de visie van de winkel.

Eerstvolgende activiteit op de agenda: 20 september kun je in de winkel de bands van Popronde bewonderen. Dit is een rondreizend muziekfestival in Nederland die verschillende steden aandoet. Zeker een must go wanneer je in de buurt bent!

Good to know

Klup de Dag vind je aan Nieuwestad 53, in Leeuwarden. De winkel is elke dag geopend: op maandag van 12:00 uur tot 18:00 uur, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 uur tot 18:00 uur en op donderdag van 10:00 uur tot 21:00 uur. Op zondag kun je hier terecht van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Kapsalon Blend is dinsdag tot zaterdag geopend: op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10:00 uur tot 18:00 uur, op donderdag van 10:00 uur tot 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Ga jij een bezoek brengen aan deze leuke hotspot? 

Bron beeld: The Daily Dutchy – Jaimy Boer

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie – All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!