Hotspot | Meneer Potter in Utrecht

Please Add Photos
to your Gallery

Utrecht maakt door haar sfeervolle grachten en straten de perfecte plek om een dagje te gaan slenteren. Om te shoppen, te loeren of simpelweg om je dagelijkse stappen te halen. En wie slentert, zal op een gegeven moment ook honger krijgen. The Daily Dutchy ging daarom het bekende Stadscafé Meneer Potter proberen. Is dit de perfecte plek om na een intensieve wandeldag neer te ploffen? Wij vertellen het je in dit artikel!

The-Daily-Dutchy-meneer-Potter

Meneer Potter

Aan de bruisende Potterstraat vind je Meneer Potter: het stadscafé waar elke Utrechter zijn ware Utrecht terug vindt. Wat Meneer Potter zo aangenaam maakt is dat het eruit ziet als een stadscafé, maar je geen simpel voedsel hoeft te verwachten. Ze hebben uiteraard een veelzijdig aanbod aan borrelsnacks, maar kun je er daarnaast ook terecht voor betaalbare en smakelijke gerechten. Van vlees en vis tot vegetarisch: aan alles is gedacht.

Het stadscafé is te herkennen aan de boom die middenin het restaurant staat en waar je kunt plaatsnemen op de comfortabele fauteuils. Om een boek te lezen, wat werk te doen of een goed gesprek met elkaar te hebben. De tafels met houten stoelen zijn de perfecte plek om van de uitgebreide menukaart te proeven. En de loungebanken vragen om een grote borrelplank met een lekkere fles wijn. Elk hoekje heeft zijn charme!

Bij Meneer Potter leer je alles over de stad Utrecht en vind je dit ook terug op de menukaart. Alle ingrediënten komen namelijk uit de buurt vandaan. ‘Van Utrechters voor Utrechts. Het gebeurt hier met mekoar’, aldus Meneer Potter.

Tijdens ons bezoek kozen wij voor de steak tartaar met gepocheerd ei met bieslook en krokant zuurdesem. In één woord: verrukkelijk! Het was niet alleen een lust voor het oog, maar Meneer Potter liet zien dat de smaken perfect bij elkaar paste. Vervolgens namen we als hoofdgerecht de linguini met gamba’s. Nou, daar wilde we wel een hele pan van. Om het af te sluiten, kozen we voor.. een espresso martini. We blijven natuurlijk The Daily Dutchy 😉

Nice to know

Meneer Potter heeft ook nog een verassing zodra je het restaurant doorloopt. Je vindt er namelijk een heuse bibliotheek! Er is dus leesvoer én gewoon voer. Ideaal wanneer je geen gespreksonderwerp hebt of jezelf wilt inlezen.

Good to know

Het restaurant vind je aan de Potterstraat 3 in Utrecht. Het stadscafé is geopend van maandag tot en met zondag. Maandag tot en met zaterdag van 09:00 uur tot 22:00 uur en op zondag van 10:00 uur tot 22:00 uur.

Wanneer ga jij wat eten bij Meneer Potter?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Jaimy Boer

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2020 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!