Hotspot: MOOK Pancakes

View Gallery
8 Photos
Hotspot: MOOK Pancakes
mook

MOOK

Hotspot: MOOK Pancakes
mook1

MOOK

Hotspot: MOOK Pancakes
mook2

MOOK

Hotspot: MOOK Pancakes
mook3

MOOK

Hotspot: MOOK Pancakes
mook4

MOOK

Hotspot: MOOK Pancakes
mook5

MOOK

Hotspot: MOOK Pancakes
mook6

MOOK

Hotspot: MOOK Pancakes
mook7

MOOK

De pannenkoek is back! En dan bedoelen we niet de Hollandse, traditionele pannenkoek, die je als kind ongetwijfeld een feestje vond, maar een healthy variant. Dat willen we tegenwoordig allemaal toch? De fijne nieuwe hotspot MOOK Pancakes op de De Clercqstraat zet deze pannenkoek 2.0 op de kaart. We like! Bij MOOK laat je je verrassen door een origineel menu met unieke combinaties en een fijne sfeer. Deze sfeer voorproeven? Lees dan snel verder!

MOOK

Sten & Sammy, de twee ondernemers achter MOOK Pancakes, kwamen ongeveer 1,5 jaar geleden tot de conclusie dat de gezonde pannenkoek, gemaakt van spelt-, boekweit- of havermoutmeel, nergens in Amsterdam te krijgen is. En dat terwijl een pannenkoek als deze nou juist zo lekker is. Het idee voor MOOK Pancakes was geboren. Dankzij een succesvolle crowdfunding campagne konden zij hun unieke concept realiseren. Eind januari werd de zaak geopend en dit bleef niet onopgemerkt. Vele enthousiastelingen gingen ons de eerste week voor, toen wij uiteindelijk het tweede weekend binnenstapten. ‘Welkom bij MOOK!’ zo werden wij enthousiast en vriendelijk begroet. That’s how we like it.

Er werd ons een plekje gewezen en de kaart overhandigd. Het moeilijkste gedeelte van de ochtend: de keuze. Wat een spannende combinaties! Opvallend op het menu is ‘The Mancake’, met bacon, cheddar kaas, uien en maple syrup by day, huisgemaakt BBQ saus by night. Voor échte mannen. Uiteindelijk ga ik voor zoet. The Heavy Mama pancake van havermoutmeel, met banaan, kokos, walnoten, dadels en honing. Mijn gezelschap gaat voor The Vegalicious, een pancake met avocado, humus en dagverse groenten. Bij MOOK werken ze met verse, lokale, biologische producten. De slow juiced sapjes worden vers bereid bij de bar. Ook kun je een Mimosa (een sapje met champagne) bestellen en is er ruime keuze in het bier- en wijn assortiment.

De pancakes zijn om te smullen! Daarnaast hangt er een fijne sfeer. Het zaakje is licht en ruim opgezet. Er klinkt subtiele hiphop uit de speakers. Wij zijn om. We gaan hier zeker terug!

Good to know
MOOK Pancakes is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 21.00 uur en vind je op
De Clercqstraat 34 te Amsterdam. De komende tijd zal het druk zijn, dus wanneer je met een grote groep komt is het verstandig even te reserveren.

Wanneer ga jij langs voor een healthy pancake?

Dit artikel is geschreven door Fleur Griffioen. 

Bron: Dim Sum Now
Bron beeld: The Daily Dutchy – Fleur Griffioen / Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved