Hotspot | “Op wereldreis in Amsterdam” bij NOMADS

Amsterdam is weer een unieke hotspot rijker en wij moeten bekennen dat wij fan zijn van het te leuke concept wat schuilt achter restaurant NOMADS. Dit is namelijk het restaurant waar je de wereld gewoon kunt ontdekken in hartje Amsterdam Oost. De keuken nomaden van NOMADS serveert namelijk om de zoveel maanden gerechten met elke keer als thema een nieuwe “bestemming”. Wij mochten genieten van een retourtje Peru, maar moeten bekennen dat we na het proeven van deze cuisine liever een enkeltje geboekt hadden!

Het leuke van reizen is dat je de wereld over vliegt en elke keer terecht komt in een nieuwe cultuur. Heerlijk om achter de geschiedenis en tradities van een land te komen, je aan te passen en uiteraard als foodie de heerlijkste traditionele gerechten te proeven uit het land.

Wij van The Daily Dutchy zijn nog nooit in Peru geweest, maar na het proeven van de cuisine in restaurant NOMADS zijn wij erg benieuwd naar dit land! Lees: Ceviches, Tiradito, Causas (soort van aardappelpuree) en als warm gerecht Lomo Saltado (Peruaans vleesgerecht). Een leuk concept en wij willen de jonge eigenaren Jaap Kin en Thomas Mutsaert, dan ook een pluim geven. Zo ontstond het idee na een goed avondje stappen en een paar biertjes verder in de kroeg.

Evenals als de kaart en keuken, verandert om de zoveel maanden het interieur mee. Zo hangen nu in het restaurant prachtige foto’s van Peru en kunnen deze over een paar maanden weer ingevuld worden door een totaal ander land. Wij zijn nu al benieuwd naar de next stop!

Nice to know

Door het jaar heen reizen de eigenaren zelf naar nieuwe plekken om inspiratie op te doen voor de volgende culinaire bestemming. De gerechten komen dus niet uit de lucht vallen, maar zijn eerst geproefd in het land zelf. Verwacht niet dat je hier met bekende cuisine te maken krijgt, want NOMADS trekt liever langs de nog weinig bewandelde paden. “Wat de boer niet kent, dat eet hij wel!”

Good to know

De volgende bestemming is nog niet bekend, maar bij NOMADS ben je dagelijks welkom om de Peruaanse sferen in Amsterdam te proeven. Elke zondag tot maandag vanaf 10.00 uur tot 00.00 uur en van donderdag tot zaterdag van 10.00 uur tot 01.00 uur. Daarbij zit je in de zomer heerlijk op het terras aan het water aan de Oranje Vrijstaatkade 55!

Ben jij al bekend met NOMADS?

olg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.