Hotspot | “Overwerken” bij Bar Kantoor

View Gallery
7 Photos
Hotspot | “Overwerken” bij Bar Kantoor
1

Hotspot | “Overwerken” bij Bar Kantoor
2

Hotspot | “Overwerken” bij Bar Kantoor
3

Hotspot | “Overwerken” bij Bar Kantoor
4

Hotspot | “Overwerken” bij Bar Kantoor
5

Hotspot | “Overwerken” bij Bar Kantoor
6

Hotspot | “Overwerken” bij Bar Kantoor
7

Het Westerpark in Amsterdam is een gigantisch mooie hotspot rijker. Bij Bar Kantoor ben je aan het juiste adres om je laptop open te klappen, te socializen, te lunchen, borrelen en dineren. En dit allemaal in een 100% duurzaam restaurant, met de nodige en flauwe kantoorhumor. The Daily Dutchy mocht als één van de eerste komen proeven. Benieuwd? Lees dan snel verder!  

Vrijdag 13 april is Bar Kantoor eindelijk een feit en geopend voor publiek. Wij hadden het genoegen terwijl de laatste puntje nog op de ‘i’ werden gezet, alvast voor te proeven in het restaurant van Bar Kantoor.

Het interieur is echt adembenemend mooi en heeft vrijwel niets te maken met een stoffig en grijs kantoor. Stiekem willen wij wel weten welke kleur er op de muren zit. De kleur groen geeft namelijk ontzettend veel warmte in de zaak en geeft als je het ons vraagt een knipoog aan het biologische concept.

Bar Kantoor fermenteert en weckt namelijk veel seizoensproducten zelf, waardoor de houdbaarheid veel langer is. Dit geeft volgens chef Dirk Mooren dan ook een extra touch aan gerechten. Om het duurzame verhaal af te maken, vind je aan de bar een aquaponics wand. Wij horen je denken… Een aqua wattes? In Jip en Janneke taal een planten-muur met twee grote aquaria erin. Een techniek om kruiden en groenten te verbouwen, vissen te houden en waar de mest van de vissen dient als voedingsstoffen voor de planten. Een prachtig circulaire systeem als je het ons vraagt!

Tijdens de compleet verzorgde lunch genoten wij onder andere van coquilles met rode kool en karnemelk, sukade met langoustine en wortel en als dessert van ananas uit de rotisserie met vanille ijs, honeycomb en crème fraîche. Het dessert was echt verrassend lekker en kunnen wij zeker aanraden, mocht je hier dineren!

Nice to know

Bar Kantoor is het tweede restaurant van eigenaren als van Conscious Hotels, restaurant MOER en Sticky Fingers. Gevestigd in de voormalige kantoren van de Westergasfabriek, toen het nog als fabriek diende. Met een knipoog naar kantoorhumor vind je in het interieur dan ook verschillende ‘kantoorgerelateerde’ items. Zo bestaat bijvoorbeeld de bar uit oude bureaulades.

Alles in Bar Kantoor wordt compleet gedraaid op elektriciteit, evenals het Conscious Hotel wat zich bevindt naast het restaurant. Duurzaamheid is het uitgangspunt van alle concepten die samenkomen in dit mooie gebouw.

Good to know

Bar Kantoor vind je aan de Haarlemmerweg 10 te Amsterdam, gelegen in het Westerpark. Zoals het echte kantoorleven kennen ze hier geen 9-tot-5 tijden. Zo ben je de hele dag welkom voor ontbijt, lunch, diner en eindigt elke vrijdagmiddagborrel tot de laatste uurtjes. De menukaart is dan ook erg veelzijdig en zo kun je het zo gek en luxe maken als je zelf wilt.

Zien we je bij Bar Kantoor deze zomer?

Bron Beeld: The Daily Dutchy Vivian Secrève

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedVivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.