Hotspot | Strandpaviljoen Blijburg in Amsterdam

View Gallery
7 Photos
Hotspot | Strandpaviljoen Blijburg in Amsterdam
Blijburgcar

Car

Hotspot | Strandpaviljoen Blijburg in Amsterdam
Blijburg

Blijburg

Hotspot | Strandpaviljoen Blijburg in Amsterdam
Blijburgview

View

Hotspot | Strandpaviljoen Blijburg in Amsterdam
Blijburgbar

Bar

Hotspot | Strandpaviljoen Blijburg in Amsterdam
Blijburgbeach

Paviljoen

Hotspot | Strandpaviljoen Blijburg in Amsterdam
Blijburgbloemen

Bloemen

Hotspot | Strandpaviljoen Blijburg in Amsterdam
Blijburginterieur

Interieur

Na ruim een jaar bouwen is het bekende stadsstrand van Amsterdam eindelijk weer open. Vorige week was de officiële opening en vanaf nu is Blijburg het hele jaar door elke dag geopend. Het paviljoen is in de afgelopen twaalf jaar al drie keer verhuisd, maar dat gaat voorlopig niet meer gebeuren. Het vernieuwde paviljoen heeft de komende tien jaar deze locatie als vaste plek. Het is tijd voor Blijburg 4.0 en The Daily Dutchy nam natuurlijk een kijkje. Lees snel verder en ontdek het vernieuwde strandpaviljoen Blijburg!

Blijburgview

Van Blijburg wordt je blij!

Het oude Nomadische Blijburg is er niet meer. Het vernieuwde strandpaviljoen staat nu midden op het stadsstrand en heeft niet één, maar twee verdiepingen! Op de bovenverdieping vind je het restaurant en de salon. In het restaurant kun je op alle dagdelen terecht om te eten, want ze beschikken over een uitgebreide lunch- en dinerkaart. Blijburg heeft zich verbeterd en is groter en groener dan ooit. In de keuken wordt er zoveel mogelijk gewerkt met producten uit de buurt, scharrelvlees en duurzaam gevangen vis. Ook hebben ze een groot vegetarisch assortiment en bieden ze een biologische wijnkaart aan. De salon is een afsluitbare huiskamer met een podium waar concerten en jamsessies gehouden worden. Blijburg beschikt tevens over een terras waar je bij lekker weer een mooi uitzicht hebt over het water en het stadstrand. Ideaal voor de zwoele zomers dus!

Gezelligheid kent geen tijd

Alhoewel je er waarschijnlijk niet aan moet denken om met dit herfstweer naar het strand te gaan, is het strandpaviljoen erg gezellig en warm ingericht. Door de planten, kussens en gekleurde panelen is het een sfeervolle omgeving waar iedereen zich thuis zal voelen. In de koude maanden, zoals nu, staat er een houtkachel aan waar je lekker naast kunt opwarmen. In de winter heerlijk warm vertoeven bij het stadsstrand kan dus prima!

De begane grond wordt nog gebouwd. Je zult hier in de zomer gemakkelijk in en uit kunnen lopen wanneer je lekker ligt te bakken op het strand. Het wordt een take away restaurant met snacks, broodjes, ijs en goede koffie. We like! Ook vind je hier onder andere de strandwinkel en de bazaar.

Nice to know

De Kapel van Blijburg is er nog steeds en vind je aan de linkerkant. Het is een vrijstaand gebouw met een eigen opgang en terras. De kapel is bijvoorbeeld uitstekend als trouwlocatie of voor zakelijke evenementen en trainingen. Het is geschikt voor 250 personen, dus erg leuk als je iets groots te vieren hebt!

Good to know

Blijburg bevindt zich aan de Pampuslaan 501 te Amsterdam. Het is makkelijk te bereiken met de fiets, auto, ov en met de boot. Het ligt dichtbij de snelweg en binnen tien minuten ben je weer in het drukke centrum van Amsterdam. Het paviljoen is dagelijks geopend, op maandag en dinsdag van 11.00 uur tot 18.00 uur en van woensdag t/m zondag van 11.00 uur tot 23.00 uur. Op zondag hebben ze live muziek en jamsessies en in de toekomst zullen er op zaterdag regelmatig feesten georganiseerd worden. Op deze nieuwe locatie heeft Blijburg de mogelijkheid gekregen om vijf keer per jaar een festival te organiseren. Naast de Blijburgse festivals ‘Costa del Sol’ en ‘Droomfestival’ zullen er ook nieuwe festivals komen.

Blijburgcar

Wanneer neem jij een kijkje bij Blijburg?

Dit artikel is geschreven door Raechel Chotoe

Bron: Blijburg
Bron foto’s: The Daily Dutchy – Raechel Chotoe

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved