Hotspot | Het eerste The W Hotel van Nederland

View Gallery
5 Photos
Hotspot | Het eerste The W Hotel van Nederland
uitzicht

Uitzicht

Hotspot | Het eerste The W Hotel van Nederland
whotel

W Hotel

Hotspot | Het eerste The W Hotel van Nederland
whotelinterieur

Interieur

Hotspot | Het eerste The W Hotel van Nederland
whoteloutside

Buiten

Hotspot | Het eerste The W Hotel van Nederland
whotelview

Uitzicht

In het voormalige Rijksgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf te Amsterdam is niets minder dan ons eigen W hotel geopend. Wow! De W ken je misschien van New York, er zit er namelijk één in LA en je hebt een prachtige locatie op het Thaise eiland Koh Samui. Het zijn altijd de mooiste locaties en het hotel staat voor überhip en classy. Nu is Amsterdam ook aan dit rijtje toegevoegd. Het voelt alsof we er als wereldstad nu écht helemaal bij horen. New Yorkse glamour in ons eigen oude vertrouwde Amsterdam. The Daily Dutchy ging dan ook gelijk (lees: ze waren net 5 dagen open) een kijkje nemen… Lees snel verder en ontdek deze fijne hotspot! 

whotel

Uitzicht vanaf 6 hoog op de Westertoren

The W Hotel is spectaculair. Het begint al bij de entree… bij binnenkomst word je meteen warm onthaald door de host/hostess beneden. Voor de W Lounge moet je naar de 6de verdieping. Waar je eenmaal boven meteen verrast wordt door het geweldige uitzicht over Amsterdam en het fijne terras met zwembad. Het is echt alsof je boven de stad uittorent. De Westertoren zie je aan de linkerkant en het prachtige paleis op de Dam zie je rechts (deze heb je nog nooit zo goed kunnen bekijken met alle mooie standbeelden erop). Daarbij is de bar binnen omringd met ramen, héél veel ramen, dus je hebt letterlijk overal waar je zit een mooi uitzicht. Handig voor de ietwat minder mooie dagen in Nederland…

Een ware meetingpoint op veel vlakken

Nadat je even bent bijgekomen van the jawdropping view word je hier opnieuw onthaald door een host/hostess. De host die ons begeleidde was een erg enthousiaste jongen, die bijna niet kon stoppen met vertellen wat er allemaal zoal te doen en te beleven is in het hotel. Zo was er een ADE special, kun je er ontbijten en koffie drinken en genieten van de beste cocktails van de uitgebreide cocktailbar. Juist! Daar kwamen wij nou net voor, de goede cocktails. Aan een mooie tafel met uitzicht op de rooftop pool namen wij vervolgens plaats. Helaas nu toch echt te koud om een duik in te nemen maar ze gaan deze verwarmd maken dus dan kan je het hele jaar door genieten van dit mooie en vooral lange (22m!) zwembad.

uitzicht

De cocktailkaart is zeer uitgebreid en samengesteld door The Fabulous Shaker Boys! Dus dat belooft wat. Ook is er nog een aparte sectie in het menu met verschillende Gin & Tonic’s, dus op de drankkaart is er echt voor een ieder wat wils. Ons werd De W huiscocktail aangeraden met onder andere prosecco en aardbeien en deze smaakte zéker naar meer!

Ook ziet de gehele staff er gelikt uit. De serveersters dragen allemaal een W jurkje, hoe leuk! Oh, en vergeet niet naar het toilet te gaan, zelfs die is WOW. Dus heb je iets te vieren? Dan ben je bij de W helemaal op het juiste adres: feestelijke locatie? Check! Fabulous cocktails? Check!

https://thedailydutchy.com/nieuwe-restaurants-in-amsterdam/

Good to know

The W Hotel te Amsterdam bevindt zich op de Spuistraat nummer 175. In hartje Amsterdam kun je hier héérlijk logeren in de maar liefst 238 kamers en suites of héérlijk eten in één van de twee restaurants. Tevens ben je hier aan het juiste adres voor feesten en evenementen.

Wanneer ga jij een bezoek brengen aan The W Hotel Amsterdam?

Dit artikel is geschreven door Tessa Slebos.

Bron: The W Hotel
Bron beeld: The Daily Dutchy – Tessa Slebos

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2015 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved