In de agenda | De Vegetarische Restaurantweek

Vlees is lekker, maar soms is dat helemaal niet nodig om lekker te eten. Een maaltijd met veel groente, fruit en vleesvervangers is vaak net zo smakelijk en zit vol vitamines. Score! Dit weten wij van The Daily Dutchy ook en daarom bestellen we vaak gerechten waar geen vlees of vis in zit. Wil je weten waar je dit het beste kunt doen? Binnenkort is het De Vegetarische Restaurantweek en kun je het zelf gaan ervaren! Hoe leuk is dat?  

De Vegetarische Vleesweek The Daily Dutchy

Van 11 tot 17 maart is het de Nationale Week Zonder Vlees. Het perfecte moment dus om eens een weekje geen vlees te eten. Om je een handje op weg te helpen, lanceert De Hippe Vegetariër samen met de Vegetariërsbond een nieuwe versie van de Vegetarische Restaurantweek. En heel leerzaam, want zo leer je ook een heleboel nieuwe restaurants kennen!

Vegetarisch eten was nog nooit zo makkelijk geweest

De Vegetarische Restaurantweek werkt als volgt: je kiest eerst een maaltijd uit en hoeveel je ervoor wil betalen. De keuze is heel variërend; zo kun je gaan voor een vegetarisch lunchgerecht voor €8,-  of zelfs een luxe vegetarische 5-gangen diner voor €50,-. Daarna kun je een plaats in Nederland aangeven en zie je welke restaurants meedoen.

En wat nog leuker is: er doen ontzettend veel restaurants mee. Schuif dus eens aan bij een restaurant waar je niet meteen naar binnen zal lopen. Het zal je waarschijnlijk positief verassen en je hebt weer een nieuwe hotspot in je woonplaats gevonden!

De Vegetarische Vleesweek header The Daily Dutchy

En wij zullen The Daily Dutchy niet zijn als we geen leuke restaurants voor je hebben die meedoen aan de Nationale Week Zonder Vlees! Ga bijvoorbeeld lunchen bij BACKYARD in Rotterdam, een all day vegan friendly restaurant in de achtertuin van het Rotterdamse centrum. Of dineren bij hotel LLoyd in Amsterdam die onlangs volledig gerestyled zijn deuren weer heeft geopend.

Good to know

De Vegetarische restaurantweek is van 11 tot 17 maart in heel Nederland. Op de site van De Vegetarische Restaurantweek is het mogelijk om de maaltijden te kiezen en de deelnemende restaurants te zien. Reserveren moet wel bij de restaurants zelf.

Wij hebben helemaal zin in deze week en kunnen niet wachten om al die onbekende restaurants te ontdekken!

Ga jij ook mee doen aan De Vegetarische Restaurantweek? 

Bron: De Vegetarische Restaurantweek
Bron beeld: Unsplash, De Vegetarische Restaurantweek

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedJaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!