8x Lekker Lunchen in Leiden

Leiden is een fantastische stad en wordt vaak ook omschreven als “klein” Amsterdam. Dit door de vergelijkbare grachten, mooie panden en gezellige horeca. De stad van Rembrandt van Rijn en heerlijke restaurants. Leuk om een middagje te shoppen en lekker te lunchen. Waar je moet zijn om lekker te eten in Leiden? Wij vertellen je bij welke hotspots je lekker kunt lunchen in Leiden, verkregen van een eigen Leidenaar!

lunchen in Leiden

#1 Bar Lokaal

Bij Bar Lokaal is het altijd gezellig. Vanaf de vroege ochtend, lees: 8 uur s’ochtends ben je hier aan het juiste adres voor een bakkie pleur of goed ontbijt, met bijvoorbeeld shakshuka! Tevens weten ze hier wel raar met lekkere broodjes voor de lunch in Leiden. Of je nu gaat voor een lekker vega broodje met bloemkool, crispy chicken of burrata. Goed eten in Leiden doe je hier.

Adres: Hartensteeg 18

#2 BarBask

De leuke barren in Leiden vallen in de smaak. Zo ben je ook bij BarBask aan het juiste adres voor lekker lunchen in Leiden! Dit interieur is to die for, prachtig als je het ons vraagt met alle originele ornamenten, die het gebouw siert. De naam Bask, komt overigens van Basken wat jezelf verwarmen, het ervan van geluk of ontspanning in een aangename warmte of sfeer betekent. Ze serveren hier Franse gerechten met een Baskische twist. We like!

Adres: Breestraat 117

#3 Jeanpagne

Whaaa alleen van deze naam krijg je toch al meteen zin in champagne? En Champagne is altijd een goed idee als je het ons vraagt. Wel handig om hierbij goed te eten in Leiden. Bij bistro Jeanpagne neem je wat meer de tijd voor je lunch, zo werkt Jeanpagne met een relatief kleine kaart met uitsluitend verse gerechten. Naast de vaste gerechten, wordt er ingespeeld op het seizoen met wisselende gerechten. Een kaart met voor een ieder wat wils, of je nu voor een bisque soep gaat of liever zin hebt in een club sandwich.

Adres: Nieuwe Rijn 27

#4 Paco Ciao

De hotspot, die als je het ons vraagt ingericht is om een Instagram foto te posten na bezoek. Alles is hier tot in de puntjes verzorgd. Van het interieur tot aan het servies. Het liefst neem je alles mee naar huis. Verstopt achter houten deuren stap je deze gezellige hotspot in Leiden binnen. Op het menu van Paco Ciao vind je dan ook heerlijke gerechtjes, van gezonde lunches tot lekkernijen. Je vind deze hotspot vlak bij het station, dus handige plek om af te spreken Reserveren is hier wel echt een must, want deze spot is razend populair!

Adres: Stationsweg 25

>>> Lees verder voor meer Hotspots in Leiden!

#5 Pakhuis

Vanaf 11:00 uur ben je bij Pakhuis welkom voor een vroege lunch of laat ontbijt, maar net hoe je het bekijkt. Het leuke van Pakhuis Leiden is dat je er in het najaar ook buiten kunt lunchen in de Wintergarden. De lunchkaart is een lunchkaart zoals je hem vaker voorbij ziet komen, met klassieke broodjes als een carpaccio of een broodje bal en een caesar salade, maar dan wel goed uitgevoerd. Houden we van!

Adres: Doelensteeg 8

#6 Waag

De Waag staat ook wel bekend om de huiskamer van Leiden en is al heel lang een vaste plek om te eten in Leiden. Zowel voor Leidenaren als voor dagjesmensen. Het mooie gebouw met de stadssleutels van Leiden is niet te missen. Ook hier vind je een klassieke lunchkaart. De clubsandwich met kip of zalm is hier heerlijk, maar voor een kopje koffie in de mooie serre ben je hier ook aan het juiste adres.

Adres: Aalmarkt 21

#7 Cityhall

Lunchen zoals de Italianen dit doen. Bij Cityhall Leiden geniet je van de Italiaanse keuken. Van de knapperigste pizza’s, verse pasta’s en antipasti. Als je zin hebt in vitello tonato met een goed glas wijn, moet je hier zijn! Ook zijn de rijk belegde focaccia’s een echte aanrader voor de lunch. Of en mocht je nog plek hebben voor een nagerecht? Bestel alsjeblieft de limoncello taart!!! Het gebouw van Cityhall kijkt uit op de Rijn en bevind zich naast het stadhuis. Wederom een fijne plek onder de hotspots van Leiden, waar de sfeer goed tot zijn recht komt. The Daily Dutchy’s Vivian heeft hier zelfs nog een tijdje gewerkt in de bediening!

Adres: Stadhuisplein 3

#8 Lot & de Walvis

Het mooiste plekje in de Leidse Haven. Bij Lot & de Walvis kun je dan ook met je boot aanmeren om te genieten van jouw lunch in Leiden. Een hippe hotspot in Leiden, waar het ook altijd druk en gezellig is. De kaart is divers en veranderd eens in de zoveel tijd. Staan de chicken & waffles op het menu? Bestel deze goddelijke lekkernij. Avondeten hoef je hierna niet meer, want deze portie is groot haha! Meer lezen over Lot & de Walvis, dat lees je hier!

Adres: Haven 1

Bij welke hotspot plof jij neer om lekker te lunchen in Leiden?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

Hotspots Leiden – Restaurants Leiden – Lunchen in Leiden – Eten in Leiden

©The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved