Naptime: zo voer je de beste powernap uit

Powernappen, of een paar minuten slapen, is iets wat wij van The Daily Dutchy het allerliefst doen. En bij voorkeur ook iedere dag. Powernappen is iets wat al een hele tijd geleden is overgevlogen uit Amerika en bijna iedereen doet het. Vooral omdat je weet wat het allemaal met je lichaam doet. Denk maar aan een uitgerust lichaam, een rustig hoofd en zelfs een mooie glow op je gezicht. Bye bye wallen! Benieuwd hoe je de perfecte powernap uitvoert? Pak je notitieboekje er dan maar bij want we vertellen je alles wat je moet weten voor het beste dutje van je leven! 

1.    Zoek een rustige plek waar je kunt liggen

Natuurlijk kun je niet slapen in een drukke omgeving. Het is daarom belangrijk dat je een plek opzoekt waar je even comfortabel kunt liggen. Dit kun je op je bank doen of in bed, maar als je een stil plekje op kantoor vindt waar je goed kunt liggen mag dit natuurlijk ook. Dat is wel spannender want het betrapt worden door collega’s is dan wel een stuk groter!

Wist je dat er zelfs een paar nap cafés bestaan waar je even een paar minuten kunt tukken? Op verschillende plekken in Madrid, Tokyo en Parijs kun je gewoon in een super comfortabele stoel (of hangmat!) even de ogen sluiten en daarna gewoon weer verder met je dag gaan. HOE perfect klinkt dit én wie begint er een crowdfunding actie in Nederland? Dit lijkt ons een gat in de markt!

2. Trek wat comfortabels aan

Natuurlijk wil je op je werk verschijnen in een power outfit met idem kettingen, een statement riem en natuurlijk een paar prachtige (maar pijnlijke) hakken. Heel leuk als je aan het werk bent, maar werkt dit niet heel goed bij het uitvoeren van een powernap. Zorg er dus voor dat je even je schoenen uitdoet en trek alles wat strak of raar zit terwijl je ligt uit. Je zult zien dat je hierdoor meteen een stuk comfortabeler ligt en dus ook snel slaapt!

3.    Laat de koffie even staan

Als je aan je lichaam merkt dat je niet geconcentreerd bent of weinig energie hebt, grijp je vast snel naar een kop koffie. Helaas is dat heerlijke bruine goedje niet heel fijn voor je powernap omdat er juist veel energie krijgt. Dit betekent natuurlijk niet dat je de hele dag geen bakkie pleur meer mag hebben, maar kun je beter je routine wat veranderen. Een kopje koffie na je powernap is namelijk véél effectiever!

4.    Zet een timer

Oké, met al deze tips kun je natuurlijk al een hele hoop. Maar het geheim zit er echt in hoelang je dutje duurt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de perfecte powernap maar vijf tot twintig minuten duurt. Wij schrokken ook! Dit betekent namelijk dat onze voorgaande dutjes veel te lang duurden. Vijf tot twintig minuten lijkt misschien kort, maar het doet al veel met je lichaam. Na vijf minuten zijn je hersenen bijvoorbeeld al veel rustiger en na twintig minuten krijg je een overdosis energie binnen waarmee je jouw taken binnen een mum van tijd af krijgt!

Zorg er trouwens voor dat je niet langer dan twintig minuten slaapt want dit zou namelijk heel averechts werken. Zo zit je namelijk in een veel te diepe slaaproes en word je juist heel moe wakker. Een timer zetten is dus heel belangrijk bij het slagen van je powernap.

Hoe voer jij de perfecte powernap uit?

Bron: Intermediair, In Slaap.nl
Bron beeld: Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedJaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!