Oeps! Dit herken je als je een echte planten killer bent

Sommige mensen hebben het in zich, sommige ook allesbehalve: je plant in leven houden. Het blijft soms een onmogelijke taak! Je Instagram tijdlijn staat waarschijnlijk ook vol met de zogenaamde ‘plant moms’ die hun groene kroost dagelijks voorzien van veel liefde, water en nog eens een overdosis liefde. Helaas valt The Daily Dutchy niet in deze categorie en gebeurt het maar al te vaak dat een plant bij ons uitdroogt of niet goed groeit. Hoe dan? Ben jij ook zo’n planten killer? Dan herken je deze punten zeker!

#1 Je doet zo erg je best

Je zet de plant op de juiste plek voor zonlicht en ook aan aandacht heeft-ie geen gebrek. Maar ook al geef jij je planten meer aandacht dan je vrienden en familie, telkens weer lijkt het alsof je plant daar niets van moet weten. Waarom lijkt het toch dat alles wat je aanraakt meteen doodgaat? Stay away from me, plants!

#2 Cactussen en vetplanten zijn ook niet veilig bij jou

Voor de Einstein die telkens zegt dat cactussen en vetplanten vast wel geschikt voor je zijn, voor de laatste keer: nee, zelfs de beste cactussen overleven het niet bij jou. Hoe graag we dat ook zouden willen, het zit er gewoon niet in.

#3 Je Googled je suf

Jouw zoekgeschiedenis staat vast vol met vragen als ‘’Hoeveel water moet een plant hebben?’’ en “Hoe krijg je een dode plant weer levend?’’. Wij zijn schuldig! Maar zelfs Google kan je niet helpen bij deze mysterieuze kwestie…

#4 Mensen geven je altijd planten

Met je verjaardag krijg je altijd planten van familie en vrienden. Of het nu ironisch bedoeld is of juist met een goede intentie; we worden er allesbehalve blij van. Wéér een verantwoordelijkheid die je gaat vergeten. Waarom doet iedereen dit toch? Alsof er op je voorhoofd staat dat je graag nog meer planten vermoord.

#5 Je doet te veel je best

Blijkbaar is het dus ook niet goed als je té veel je best doet. Zodra je plant er dorstig uitziet ga je het overspoelen met water en vol in de zon zetten. Alles om je schuldgevoel weg te krijgen. Tja, dat is natuurlijk ook gedoemd te mislukken.

#6  Je blijft proberen

Een ding is wel zeker: plant killers zijn wel echte doorzetters! Elke keer proberen we het weer bij een nieuwe plant en blijven we volhouden dat het deze keer écht gaat lukken. Houd vol jongens! Ooit komt er een dag dat de plant wel blijft leven. Fingers crossed!

Hoelang blijven jouw planten leven? 

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2019 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved

Jaimy Boer

Begint de dag niet zonder een grote kop koffie, heeft ontelbaar veel magazines en wil het liefst elke dag een bord truffel pasta naar binnen werken!