Recept | De perfecte zomer met de granita van BROOKS!

De horeca houdt haar deuren langer gesloten dan gepland en dat betekent dat we nog even moeten wachten met een etentje buiten de deur. The Daily Dutchy heeft het genoegen om de signature dish van verschillende chefs te mogen delen. Deze keer: de chef van BROOKS. Bij ons loopt het water al in de mond! Bij jou ook? Lees dan gauw verder!

Het duurt even, maar dan heb je ook wat!

Iedereen baalt ervan dat het virus is uitgebroken en we uitgerekend in de zomer in quarantaine moeten zitten. Maar bekijk het eens van de zonnige kant:  zo heb je meer tijd over om je kookskills te verbeteren. Met de granita van BROOKS begin je jouw zomer geheid goed. Je kunt de granita samen met een brioche eten als ontbijt. Maar als je echt wilt uitpakken kun je er een amuse van maken door middel van oesters te gebruiken. Wees geduldig: de bereidingstijd is 4 uur en 10 minuten.

In een transparant prosecco glas als dessert is ook een hele leuke optie.

Ingrediënten:

♥ 350 g limoen of citroensap
♥ 150 g jenever
♥ 150 g water
♥ 150 g suiker

It’s gonna be a hot summer

1. Doe de suiker en het water in een steelpan en zet het vuur middel/hoog. Wanneer het mengsel goed kookt en de suiker niet meer zichtbaar is, zet je het gas uit en giet je het mengsel in een kom. Laat 10 minuten afkoelen en zet daarna in de koelkast.

2. Pers verse limoen of citroensap. Let op dat je de citrussap direct gebruikt, want het verliest zijn smaak al na 30 minuten.

3. Pak vervolgens het afgekoelde suikerwater en giet dit bij de citrussap. Roer goed door en plak af met plasticfolie.

4. Zet in de koelkast en roer ieder uur even met een vork door het mengsel. Na 3 tot 4 uur is hij stevig genoeg.

Eet smakelijk!

Ben jij al eens bij BROOKS geweest?

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X